Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: "Away bærer præg af at være en rigtig amerikansk basker"

AfSilke Bennekow
21. september 2020
Foto: Away/Diyah Pera/Netflix

Del artikel

Handlingen i rumserien Away er tynd, men Hilary Swank spiller godt.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/08/AWAY_109_Unit_01641R.jpg
Foto: Away/Diyah Pera/Netflix

Stik mod almindelig adfærd har jeg inden for de sidste par dage ædt hele serien Away på Netflix.

Away sørger for god underholdning, spænding og drama, men den efterlader ikke det store indtryk.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2020: Hilary Swank, Jurassic World og Wallander

Så går du og føler dig lidt overvældet af landets eller verdens tilstand, så kan du jo vælge at se Away og komme lidt op i raket-perspektiv i stedet (undskyld platheden).

Fly Me to the Moon …


Hovedfokus er i serien på kaptajnen Emma Green (Hilary Swank) og hendes familie hjemme på jorden, men undervejs får vi et lille indblik i de forskellige astronauters baggrund og deres indbyrdes forhold.

LÆS OGSÅ: Månedens serieanbefalinger: Nyfortolkning af Kong Arthur, politisk satire og en mystisk miniserie

Desværre er karakterne noget karikerede, når det kommer, hvilken nationalitet de har. Langt hen ad vejen er der måske noget om snakken, men jeg sad alligevel og krummede tæer, da den russiske kosmonaut (deres ord for astronaut er meget federe) svævede rundt, mens han drak sig fuld i hjemmelavet vodka, eller når den engelske botanist er så formel og stiv i antrækket, at man ville kunne skære sig på kanterne af hans korrekthed.

Store armbevægelser i Away


Away

Der, hvor Away kan noget spændende, er, at den giver et indblik i den lavpraktiske hverdag ombord på færgen til Mars. De misunder hinandens mad, forsøger at håndtere, at kilometerne til Jorden bliver længere og længere, de har deres eget værelse med medbragte minder, og sover de ikke i deres seng, er de nødt til at være bundet fast for ikke at svæve rundt. Så kommer der selvfølgelig en masse drama undervejs, hvor man sidder og bider negle, bevares.

LÆS OGSÅ: 4 fantastiske Netflix-serier, du sikkert ikke har set

Away er virkelig virkelig godt lavet. På den der måde, hvor man glemmer, at serien rent faktisk ikke er optaget i en rumfærge, som flyver ud mod Mars. Her kan man mærke, at producenterne har nogle store (økonomiske) muskler at spille med. Grafikken er flot og gennemført.

Mod stjernerne (igen)


Swanks illustration af en kaptajns balancegang mellem at være en stærk leder, en tæt kollega, en god mor, en nærværende partner og en bange astronaut efterlader virkelig ikke meget slinger i valsen. Jeg sad og følte mig helt lettet over ikke at skulle være splittet mellem alle disse roller, både hjemme på Jorden og i rummet.

LÆS OGSÅ: Emmy Awards 2020: Her er vinderne

Og apropos hjemme, så tager serien begrebet langdistanceforhold til et helt nyt niveau (høhø). Det er mig stadig ubegribeligt, at man kan ringe fra Månen og skrive sms’er, når man er i rummet. Men det giver i serien et sjovt twist, fordi det er muligt for kaptajn Green at følge med i livet derhjemme, selvom hun er meget langt væk. Hvilket jo selvfølgelig også skaber en masse drama.

Sigter efter stjernerne men lander på månen


Away er en spændende serie, men jeg er ikke faldet ned af stolen over hverken handlingen eller nytænkningen. Jeg var godt underholdt, men nu hvor det sidste afsnit er rullet over skærmen, så må jeg konstatere, at det hele på den ene eller anden måde er noget, vi har set før.

Jeg giver den tre hjerter, og de er baseret på spændingsniveauet og Hilary Swanks præstation.


Fakta om Away
LÆS OGSÅ: Serien vs. bøgerne: 5 gange Game of Thrones skulle have holdt sig til bøgerne

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser