Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Boardwalk Empire' er et sikkert hit for fans af gangsterklassikerne

AfErik Stjernholm Friis
19. april 2021
Foto: Boardwalk Empire/HBO Nordic

Del artikel

Er du stor fan af Martin Scorseses gangsterklassikere Goodfellas, Casino og The Irishman? Så kan du vide dig sikker på, at HBO Nordics Boardwalk Empire er lige noget for dig.


The SopranosThe Wolf of Wall StreetBoardwalk Empire The Soprano

Boardwalk Empire er nemlig et periodisk drama baseret i Atlantic Citys politiske miljø lige midt i den amerikanske ’prohibition’ periode, hvor det i 13 år var ulovligt både at sælge og indtage alkohol.

Serien fokuserer mere på politisk manipulation fremfor brutal kriminalitet. Boardwalk Empires hovedperson, den middelaldrende og magtfulde Enoch Thompson (Steve Buscemi), bliver endda beskrevet som værende ’half-gangster’. Hertil fungerer serien bedst, når der fokuseres på hans blødere side.

De første afsnit


LÆS OGSÅ: Populært britisk gangsterdrama kommer til Danmark

I løbet af seriens første sæson får vi præsenteret utallige subplots og karakterer. I en episode får Enoch KKK til at formidle Chalky White, den næste sidder han og spiser med to senatorer; i en tredje holder han en stor fest på St. Patrick’s Day. Hvem ved om vi nogensinde kommer til at se disse karakterer igen?

Politik er kendt som værende en branche, hvor ydmyghed og røvslikkeri får én til tops, men logisk set gør det serien for diffus.

Det bliver aldrig bedre end Scorsese


House of Cards

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Den som dræber – Fanget af mørket’ sæson 2 er endnu mørkere end forgængeren

Når man lader en instruktør af Hr. Scorseses kaliber instruere en series første episode, kan man være sikker på, at ligegyldigt hvem der følger trop, især når det omhandler en kriminaliseret gangsterficeret genre, aldrig vil opnå den samme intensitet og kvalitet. Netop fordi man skal leve op til en af jordens bedste i branchen.

Med dette menes der ikke mangel på karakter i personerne, nærmere i byen. Sammenligner man serien med House of Cards, Breaking Bad og The Deuce, spiller byerne i de nævnte serier en enorm rolle. Det mener jeg ikke, at denne serie opnår.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du bør se i april

Atlantic City og dens genskabte strandpromenade agerer nærmere som en simpel lokalitet fremfor en karakter. Det meste af handlingen foregår faktisk i baggyder og på hotelværelser.

Ikoniske personligheder


Disse virkelige mennesker giver serien et ekstra ben at stå på, når der er en periode, hvor man finder episoderne ekstra langtrukne. Man ser som seer frem til scenerne med især Al Capone. Her følger vi ham i begyndelsen af hans karriere og hans rejse mod toppen.

Mellem linjerne


Boardwalk Empire

Generelt havde jeg en god oplevelse med første sæson af Boardwalk Empire.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Pray, Obey, Kill’ balancerer Nordic Noir og true crime på fornemmeste vis

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste