Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'A Discovery of Witches' sæson 3 skuffer

AfRikke Havner Alrø
10. marts 2022
A Discovery Of Witches / www.simonridgway.com |[email protected] / Foto: HBO Max

Del artikel

'A Discovery of Witches' er tilgængelig på HBO Max og er baseret på All Souls-trilogien af Deborah Harkness.


Jeg var begejstret for seriens første sæson, som formåede at indfange stemningen fra bogen forbilledligt.

Anden sæson oplevede jeg som mere tung i det, og den fangede mig ikke på samme måde som den første. Tredje sæson er bedre end anden, men når stadig ikke højderne fra første sæson.

En visuel oplevelse i sæson 3


A Discovery of Witches

Når heksen Diana udfører sin magi med lysende tråde, er det også meget smukt at se på. Det er imidlertid også det, der mister mig lidt som seer. Det bliver desværre til tider kedeligt. Det er simpelthen for perfekt at se på.

Matthew og Diana vender tilbage til nutiden i begyndelsen af tredje sæson (de tilbragte anden sæson i 1500-tallet), hvor de møder nye problemer. Gamle fjender er efter dem, og en ustyrlig vampyr jager mennesker i Oxford. Samtidig er de stadig på jagt efter de sidste sider i Livets Bog. Det er alt sammen spændende, og der lægges op til et stort opgør. Jeg sad i hvert fald og ventede på en stor dramatisk slutning – et klimaks på de forrige sæsoner. Det skete desværre ikke.

Det emmer af candyfloss


A Discovery of Witches

Det er ikke, fordi der ikke er spænding og interessante karakterer, som man holder af og gerne vil følge. Det er der. Vi mangler bare lige det sidste, så det hele ikke virker så nemt for Matthew og Diana og deres venner. Slutningen gør oplevelsen endnu mere flad. Den emmer ærligt talt af candyfloss, og det forventede jeg ikke af en fantasyserie for voksne. Det ville have klædt serien at slutte med et brag og gerne lidt tvetydighed ala denne-kamp-er-ovre-vi-er-klar-til-den-næste. I stedet slutter den på en måde, der er lige så lidt ophidsende som et bestyrelsesmøde i en grundejerforening.

Du skal se A Discovery of Witches sæson 3, hvis du har set de to forrige sæsoner og kunne lide dem. Så er du nødt til at få slutningen med. Se alle tre sæsoner, hvis du elsker smuk vampyr-romantik uden de store udsving. Serien har stærke skuespillere, interessante karakterer og masser af historiske referencer. Spring den over, hvis du vil have mere intens action og spænding, for det leverer A Discovery of Witches desværre kun i første sæson.

Fakta om ’A Discovery of Witches’ sæson 3

Instruktør: Farren Blackburn m.fl.
Medvirkende: Matthew Goode, Teresa Palmer, Alex Kingston m.fl.
Sæson: 3
Afsnit: 7
Streamingtjeneste: HBO Max

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Max i foråret 2022

LÆS OGSÅ:Fra mord til vampyrer: De bedste fantasy-serier

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Kan 'The Wheel of Time' sammenlignes med 'Game of Thrones'?

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste