Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Disney har haft tunnelsyn med 'Star Wars: Visions'

AfSteffen Lomholt Pedersen
5. januar 2022
Foto: Star Wars: Visions/Disney+

Del artikel

'Star Wars: Visions' er 'Love, Death & Robots' blandet med lige dele Star Wars, fantasy og japansk anime.


Disney har skudt gang i deres egen version af Love, Death & Robots med en række kortfilm, der alle sammen finder sted i deres eget lille hjørne af Star Wars-universet. De ni kortfilm, der er i alt, er samlet under navnet Star Wars: Visions og er med Disneys egne ord en form for hyldest til hele franchisen set gennem linsen fra nogle af verdens bedste anime-skabere.

Du fornemmer også tydeligt referencerne til asiatisk kultur og japansk tegnestil allerede i seriens første afsnit – der i øvrigt også er et af de bedste. Her bliver en afsides landsby angrebet af en gruppe bøller, der afpresser byen for beskyttelsespenge. Det hele lugter langt væk af De syv samuraier, hvilket vi faktisk allerede har oplevet en gang før i et afsnit af The Mandalorian.

Historien er altså lidt en genganger af noget, vi har set før. Heldigvis er stilen mere unik med en tyk, mørk streg, hvor alting er holdt i sort-hvid på nær alle lysene i robotterne, blaster-skuddene og lyssværdene. Det er en kreativ stil, der holder fokusset på alt det, der gør Star Wars fedt. Desværre er det ikke tilfældet for de resterende otte afsnit, der svinger meget i kvalitet.

Uambitiøs tegnestil


Star Wars: Visions

Her minder serien meget om Netflix’s pendant Love, Death & Robots. På samme måde som i den har Star Wars: Visions et par gode afsnit, hvor historien og udseendet løfter hinanden, men hvor der også er nogle episoder, der bliver trukket kraftigt ned, fordi det ene eller begge elementer halter.

Der er heldigvis også et par lyspunkter, som det eksempelvis er tilfældet med afsnit 7 “The Elder”. Her bliver en klam, gammel mand gengivet ganske livagtigt med en detaljeret tegnestil i stil med den i eksempelvis Castlevania (2017) eller Blood of Zeus (2020), og afsnittet ender faktisk med at være et af seriens bedste.

Jedi, jedi, jedi


Star Wars: Visions

Det er ærgerligt, for Star Wars-universet har SÅ meget mere at byde på. Det er ikke, fordi jediriddere, dueller med lyssværd og brug af kraften ikke er spændende, men det bliver lidt trættende og ensformigt, når det nærmest kun er det, serien handler om.

Hvor er dusørjægerne, alle rumvæsnerne og robotterne, rumskibe, der skyder på hinanden, stormtropper, baby Yoda og udforskning af nye planeter? Og ja, teknisk set er Boba Fett med i en lille rolle i et af afsnittene, men hvorfor ikke have et afsnit kun om dusørjægere? Nå, heldigt at The Book of Boba Fett er udkommet ...

Ros til Disney


Star Wars: Visions The Force

Disney skal helt sikkert have ros for at give en serie som Star Wars: Visions et skud og være med til at gøre universet større. I sidste ender savner de ni kortfilm dog lidt af den finesse, som kendetegner eksempelvis The Mandalorian og Star Wars: The Clone Wars, der er noget af det bedste Star Wars i nyere tid.

Visions er altså langt fra et must-see, men seriens længde taget i betragtning, og at hvert afsnit kan ses for sig, gør, at du næppe går meget galt i byen, hvis du først beslutter dig for at se et par afsnit. Der er dog også efterhånden en masse andre film og serier inden for franchisen, som serien også skal holdes op imod. Og her er der helt sikkert nogle andre titler, som du bør unde dig selv at se først.

Info om Star Wars: Visions

Instruktør: Eunyoung Choi, Abel Gongora, Hitoshi Haga, Yuki Igarashi, Hiroyuki Imaishi, Kenji Kamiyama, Taku Kimura, Takanobu Mizuno og Masahiko Ôtsuka
Manuskriptforfatter: Yasumi Atarashi, Hitoshi Haga, Kenji Kamiyama, Yuichiro Kido, m.fl.,
Medvirkende: Michael Sinterniklaas, Neil Kaplan, Adam Sietz, JP Karliak, Kyle McCarley, Eva Kaminsky, Patrick Seitz, Kyle Chandler, David Harbour, Neil Patrick Harris, Alison Brie, m.fl.,
Streamingtjeneste: Disney+
Premieredato: 22. september 2021
Land: USA

LÆS OGSÅ: Dexter Morgan: Husker du mødet med den flinke seriemorder?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Dystopien breder sig i 'You' sæson 3

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i november 2021

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omStar Wars

Andre Serier | Anmeldelser