Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Få fejl adskiller ny sæson af 'What We Do in the Shadows' fra de to forrige

AfSteffen Lomholt Pedersen
24. november 2021
Foto: What We Do in the Shadows/FX Networks

Del artikel

Sæson tre af 'What We Do in the Shadows' byder på et kært gensyn med vampyrerne Nadja, Nandor og Laszlo, energivampyren Colin Robinson samt deres tro undersåt Guillermo.


Vi starter, hvor vi slap. Guillermo er blevet sendt i fangekælderen, hvor han venter på, at de fire andre beboere i huset afgør hans skæbne. Som I måske husker, viste det sig i sæson tre, at Guillermo var efterkommer af ingen ringere end den berygtede vampyrdræber Van Helsing, og han opdager hurtigt, at han i bedste Buffy-stil har gudsbenådet talent for at slå vampyrer ihjel - hvilket selvfølgelig konflikter lidt med hans arbejde som Nandors assistent.

Guillermos nyopdagede evner viser sig imidlertid at være en stor hjælp, da han faktisk ender med at redde Nandor, Nadja og Laszlo fra deres skæbnesvangre møde med det store vampyrråd. Guillermo slog simpelthen – mere eller mindre per instinkt – alle rådsmedlemmerne ihjel. Problem løst.

Men man må selvfølgelig ikke dræbe vampyrer, så Nandor, Nadja og Laszlo er i syv sind om, hvad de nu skal stille op med deres ellers trofaste husslave. Colin Robinson er også tilstede, men bliver mestendels ignoreret af de andre i huset, selvom han ellers hyppigt byder ind med de tørreste tørre jokes. Intet har altså umiddelbart ændret sig, siden vi sidst så, hvad der foregår i skyggerne.

En balancegang


What We Do in the Shadows

På samme måde virker det til, at det er gået op for seriens bagmænd, hvor sjov en figur de egentligt har i energivampyren Colin Robinson, der bliver spillet af Mark Proksch (The Office, Better Call Saul, Drunk History), for hvor han i første sæson kun var med sporadisk, fik han i sæson to væsentligt mere skærmtid. I seriens tredje sæson virker det dog nærmest til, at han er for meget med.

Det er slet ikke, fordi Colin Robinson-figuren ikke er sjov mere. Men når de bruger karakteren hele tiden, så bliver de komiske indslag med ham mere udvandede og mindre skægge. Det er selvfølgelig altid en overvejelse med den her slags tv-serier, hvor meget de forskellige figurer og deres historier skal fylde. I sæson tre virker det bare til, at skaberne oftere træder ved siden af sammenlignet med sæson to.

Det giver samtidig et meget godt billede af, hvordan den nye sæson opleves. Det er mere af det samme indhold fra de forhenværende to sæsoner. Der er bare ændret på, hvor meget de forskellige ting fylder – og det er ikke altid med til at gøre serien bedre.

Sin egen stil


What We Do in the ShadowsWe’re Wolves

Som nævnt så virker tredje sæson her ikke helt så afbalanceret, som den foregående. Niveauet er dog stadig højere end i så mange andre komedier og serien kører fortsat sin helt egen stil. What We Do in the Shadows er altså absolut et bud, hvis du savner noget at grine af.

Hovedhistorien i de ti afsnit rammer ikke altid plet. Når den falder til jorden, så bliver den dog ofte reddet af en sjov sidehistorie, hvor de karakterer, der ikke er involveret i det primære plot, laver et eller andet totalt åndssvagt – og virkelig morsomt. Det er eksempelvis tilfældet i episode tre, hvor Colin og Laszlo bruger hele afsnittet på at flytte en veteranbil udenfor, styk for styk, imens Nadja, Nandor og Guillermo er optaget andetsteds.

Kort sagt, så skal du helt sikkert se sæson tre af What We Do in the Shadows, hvis du kunne lide de forrige to. Hvis du ikke kender serien, så begynd med den første og se, om det er noget for dig – så skal du bare vide, at serien først rigtig begynder at tage fart fra anden sæson.

Derudover skal du værdsætte, at der er nogen, der har taget sig tid til at lave en skøn og gennemført komedieserie, der ikke tager sig selv alt for seriøs, og som bare er skør for at være skør. Det i sig selv er fire hjerter værd.

Info om What We Do in the Shadows


  • Instruktør: Jemaine Clement, Kyle Newacheck, Taika Waititi, m.fl.

  • Manuskriptforfatter(e): Jemaine Clement, Taika Waititi, Jake Bender, Zach Dunn, Shana Gold, William Meny, Sarah Naftalis, m.fl.

  • Medvirkende: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén og Mark Proksch

  • Streamingtjeneste: HBO Max

  • Premieredato: 2. september 2021

  • Land: USA


LÆS OGSÅ: De bedste Netflix-serier til dig der elsker sci-fi

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Y: The Last Man' spænder ben for sig selv ved at overse sit eget potentiale

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i november

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste