Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Hitler er jaget vildt i anden sæson af Al Pacino-serien 'Hunters'

AfClaus Nygaard Petersen
16. januar 2023
Hunters sæson 2 anmeldelse
Al Pacino i anden sæson af 'Hunters'. /Foto: Prime Video

Del artikel

Prime Videos vanvittige nazi-jæger-action-serie 'Hunters' sæson 2 er mere strømlinet end den første sæson, og den er blodigt underholdende.

Der er ingen tvivl om, hvad der var Hunters' helt store salgspunkt.

Hollywoodlegenden Al Pacino er unægtelig et trækplaster, som uanfægtet seriens kvalitet nok skulle tiltrække en god portion seere.

Og det var da også en noget ujævn oplevelse at komme igennem de 10 lange afsnit af første sæson. Præmissen med at have en gruppe jøder, der jagter nazistiske krigsforbryder i 1970'erne, lyder ellers som en herlig omgang vanvittig blodsudgydelser.

Endda med selveste Jordan Peele (Get Out, Us, Nope) som executive producer. Men der var langt mellem de halvskøre indslag og i stedet meget uinteressant snak, der trak i irriterende langdrag. Den var ikke dårlig, der var bare mange ligegyldige øjeblikke, hvor spilletiden virkelig kunne mærkes.

Måske er det derfor, at serieskaber David Weil og resten af holdet har skåret anden og sidste sæson ned med to afsnit. For de otte afsnit fremstår mere afbalancerede og hurtigere, selvom det stadig er en bumpende oplevelse.

En død nazist er en god nazist


Jonah (Logan Lerman) har siden da arbejdet solo. Men der går ikke lang tid, før gruppen bliver samlet igen. Denne gang med deltagelse af hans bedstemors søster Chava (Jennifer Jason Leigh). Første gang, vi stifter bekendtskab med hende, er da hun udfritter en nazist om, hvor Adolf Hitler (Udo Kier) stak af til efter 2. Verdenskrig.

For som vi fik at vide sidst, er overnazisten over dem alle ikke død. Han lever det semi-søde liv, mens hans planlægger Det Fjerde Riges komme sammen med sin karismatiske og hensynsløse hustru Eva Braun (Lena Olin).

Linjerne er skarpt trukket op mellem de gode og de onde. Det er ren Quentin Tarantino, bare uden samme fingerspitzgefühl for fængende dialog. Det er historie-revisionistisk lir, og det fungerer fint. Hvad end moralske dilemmaer – helliger målet midlet til at nå det, hvornår er drab retfærdiggjort, etc. – en sådan mission kunne afstedkomme, er fuldstændig affejet her.

Det handler om at fange den store onde Hitler. Man er egentlig ikke i tvivl om, at målet er at stille ham for en domstol. Da serien allerede introducerede Simon Wiesenthal – en af virkelighedens mest berømte nazijægere – i første sæson, har det hele tiden virket åbenbart, at det skulle ske.

Med en kapacitet som Udo Kier ville det da også være spild ikke at give ham mulighed for at udfolde de højdramatiske skuespils-evner i det regi. Få kan som ham formidle rablende storhedsvanvid med stor gusto, som han kan.

Selvom Hitler ser gammel og skrøbelig ud, formår Kier at tilføje en isende uhygge omkring ham, så han mest af alt fremstår som en sovende monster. Den type, man helst ikke vækker.

Den sidste Don


Det er faktisk, som om at Meyer her rigtig kommer til sin ret. Motivationen for, hvorfor han gør de ting, han gør, bliver fint udpenslet, og der kommer flere nuancer på. Generelt har flashbacksne fået et nøk op i forhold til første sæson.

Afsnit syv er en kombination af flashback og Inglorious Basterds-hyldest, da vi ser skabelseshistorien til en af de mest frygtede nazi-jægere kendt som The Plague. Der er opfindsomme fælder, iturevne lemmer og sønderskudte kroppe i læsevis, som nok skal tilfredsstille selv de mest blodtørstige blandt seerne.

Afsnittet stikker ud fra resten af historien og har ikke som sådan nogen relevans. Men den viser tydeligt noget af det spildte potentiale, der har været i Hunters. Vildskaben er ofte blevet holdt tilbage på bekostning af en famlen efter drama, som skulle gå direkte i hjertekulen, men sjældent har ramt plet.

Apropos Tarantino tilføjer nytilkomne Jennifer Jason Leigh noget af den eftersøgte vildskab. Den Oscar-nominerede skuespiller for The Hateful Eight har så meget pondus i ragekniven, at samtlige scener med hende bliver must-see.

Man skal heller ikke undervurdere betydningen af at få serie-kapacitet som instruktør Phil Abraham ombord. Erfaringen fra ikoniske værker som The Sopranos og Mad Man smitter uden tvivl af på Hunters' overordnede niveau.

Og det er dét, man bedst kan tage med sig fra anden sæson. Et højere bundniveau og bedre forståelse for, hvad der er seriens svaghed og styrker. Med det in mente, er det desto mere ærgerligt, at der ikke kommer flere sæsoner, og at Al Pacinos første serie-hovedrolle nogensinde ikke mundede ud i noget mere epokegørende.


Se traileren til Hunters sæson 2


Fakta om ’Hunters’ sæson 2:
Instruktør: Phil Abraham mfl.
Manuskriptforfatter: David Weil (serieskaber) mfl.
Medvirkende: Al Pacino, Logan Lerman, Udo Kier, Jennifer Jason Leigh mfl.
Antal afsnit: 8
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 13. januar
Dansk streamingtjeneste: Prime Video

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste