Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Monarca' sæson 2 viser, hvordan grådighed kan påvirke mennesker

AfErik Stjernholm Friis
3. februar 2021
Foto: Monarca sæson 2/Netflix

Del artikel

I Monarcas anden sæson tages jagten på magten til nye højder gennem forræderi, mord og afpresning.


Monarca omhandler primært om de tre Carranza-søskende, som skændes om, hvem der skal lede deres arvede imperium. Trioen består af Joaquin Carranza (Juan Manuel Bernal), Ana Marie Carranza (Irene Azuela) og Andrés Carranza (Osvaldo Benavides).

I første sæson blev deres far myrdet efter et forsøg på at bryde ind i det ellers korrupte Mexico. Ana Marie fandt hans lig. Den hvide skjorte hun var iført, var dækket af hans blod. En yderst bekvem vare til brug i eventuel afpresning.

Hvem dræbte Agustín


Agustíns datter, Sofia Carranza (Fernanda Castillo), dukker op og vil vide, hvem der dræbte hendes far. Ingen er naturligvis villige til at afsløre det. Hun ejer 10 % af aktierne i Monarca. Hun bliver dog hurtigt for grådig, ligesom resten af familiens medlemmer og ønsker i sidste ende virksomheden for sig selv. Hendes ark var en af de større plotlines i seriens anden sæson.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i februar 2021

Da Andrés er ansvarlig for firmaet, hyrer han Jonas som ansvarlig for den finansielle del af virksomheden. Andrés kone Ximena (Gabriela De la Garza), Andrés, og Jonas begynder en kærlighedstrio, der bliver udvikler sig til en anden større plotline i sæsonen.

Valgkamp og subplots


Ana Maries mand er i færd med at skrive en bog om et mord, hun så sin far begå som barn, og Ana Marie ønsker ikke at bogen bliver udgivet. Hun løser problemet på typisk Carranza vis.

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: Hør anmeldelsen af 'Lupin'

Sæsonens subplots blandt de tre søskende involverer: voldtægt, fængsel, stofmisbrug, ægteskab, adskillige kærlighedsaffære, og meget mere. Denne sæson består kun af otte episoder, men formår at inkludere flere subplots end seriens længere første sæson, samt give dem konstante drejninger og overraskelser.

Medrivende serie


En del af ens fascination af denne serie er, hvor smuk og dyb den er. De valg, der bliver truffet, er svære, men har mening bag. De kæmper hver for en og samme ting, men har yderst forskellige måder at opnå magten på. Her ønsker jeg også at påpege seriens fotografi og soundtrack. Dens fotografi tilføjede både skønhed, dybde og mening til historien, mens seriens musik var perfekt tilføjet i dybdefølte scener. Lokationerne, hvor familien bor og arbejder, er alle eksotiske og smukke, hvilket gør, at hvis man som seer ikke bryder sig om nogle enkelte scener, kan man i det mindste nyde scenernes fantastiske baggrunde.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i februar

Jeg ville ikke kalde denne serie et stort drama, men anden sæson eksperimenter dog mere med familiens følelser og måden, hvorpå grådighed kan påvirke mennesker. Serien er nærmere et melodrama, hvor man, grundet ens interesse i karakterernes arks, fortsat ser glædeligt med.

Fakta om ’Monarca’

Instruktør: José Manuel Cravioto m.fl.
Manuskriptforfatter: Fernando Rovzar m.fl.
Medvirkende: Irene Azuela, Osvaldo Benavides, Juan Manuel Bernal m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: Mexico
Dansk streamingstjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Seriemorder ville have hadet 'Des'

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide 'Dark' og 'The OA' vil du elske 'Equinox'

LÆS OGSÅ: Nyt brand tilfører hundredevis af nye titler til Disney+

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser