Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Uoriginaliteterne står i kø i ny teenage-thriller fra Netflix

AfSibel Türker
30. maj 2022
One of Us Is Lying S1. (v til h) Annalisa Cochrane som Addy Prentiss, Chibuikem Uche som Cooper Clay, Cooper van Grootel som Nate Macauley, og Marianly Tejada som Bronwyn Rojas i 'One of Us Is Lying' S1. Cr. Courtesy of Netflix © 2021

Del artikel


Der bliver lånt fra højre og venstre i den nye Netflix-thriller 'One of Us Is Lying'


“A brain, a jock, a basket case, a princess, and a criminal” – lyder det bekendt?

Serien er tydeligt inspireret af klassikere som Gossip Girl, The Breakfast Club og den noget mere mislykkede og langtrukne Pretty Little Liars.

One of Us Is Lying er baseret på Karen McManus’ debutroman fra 2017 med samme titel.

Fem bliver til fire


Det er første skoledag efter sommerferien. Fem elever træder ind i eftersidningslokalet, men kun fire forlader det i live.


Vi møder eleverne Bronwyn, Nate, Cooper, Addy og Simon. De har hver deres plads i high school-teenagehierakiet og har ikke meget med hinanden at gøre. Det er dog kun, indtil de alle på mystisk vis får eftersidning sammen.

Simon har udviklet en app, der hedder About That, hvis eneste formål er at afsløre resten af skolens elevers hemmeligheder. På en eller anden måde ved han alt om, hvad alle andre foretager sig, og han lægger ikke fingre imellem, når han afslører hemmeligheder på sin app.
Han er ligeglad med, hvilke konsekvenser hans skriverier har på andres liv. Han har kun én tæt ven, mens resten af skolen både hader og frygter ham.


Simon har med sine afsløringer i årevis tortureret sine medstuderende, og det har bestemt ikke været noget, der har gjort ham til den populære fyr i skolen.

Han har naturligvis også snavs på vores hovedpersoner, som han er klar til at offentliggøre.
Inden han når så langt, dør han dog under mistænkelige omstændigheder i eftersidningslokalet, og de fire andre elever er i den grad blandt politiets hovedmistænkte.

De har alle fire hver deres motiv, og de var de eneste, der var i lokalet, da hændelsen skete. Spørgsmålet er bare, hvor ivrige de har været efter at holde deres hemmeligheder skjulte.

Venskaber dannes på kryds og tværs i gruppen. Deres hemmeligheder og den tragedie, de sammen har været vidne til, bringer dem sammen.

De bærer alle på hemmeligheder, der kan få kæmpe konsekvenser for dem, hvis de bliver afsløret. Gruppen er ganske vist bange, påvirket og traumatiseret af, hvad de har oplevet, men det er heller ikke til at tage fejl af, hvor lettede de er over Simons død.

Gruppen er forenet af denne begivenhed, og om de vil det eller ej, bliver de nødt til at samarbejde om at finde ud af, hvad der er sket, og hvem af dem der lyver.

Fin og underholdende thriller, men mangler gribende karakterer


Serien læner sig fint op ad bogen. Karaktererne er også de samme, men de mangler den udvikling, som de gennemgår i bogen. Det er svært at føle en forbindelse til dem, og de er faktisk også ret svære at holde af.

I bogen var det karaktererne, der bar historien, men de skinner desværre ikke på samme måde igennem skærmen. Jeg sidder tilbage med en følelse af ligegyldighed og følelsen af at være ret ligeglad med, hvad der sker dem i fremtiden.

Bogen var gribende, spændende og virkelig svær at lægge fra sig. Desværre kan man ikke sige det samme om serien. Skuespillet virker til tider komisk, men bliver dog bedre. Der gik flere afsnit før, jeg følte mig fanget.

Som thriller fungerer serien dog okay. Det er slet ikke nemt at gennemskue, hvad der er foregået i det eftersidningslokale, og der er ganske få plothuller om nogen. Serien byder på en masse twists, og de der ikke kender historien på forhånd vil gætte derudad.

Nok er One of Us Is Lying spækket med klichéer, men om man er fan af bogen eller ej, skal man nok komme til at nyde oplevelsen.

Serien er ganske fin underholdning fyldt med en masse gætterier. Den besvarer spørgsmål næsten ligeså hurtigt, som de bliver stillet.

Vi er nogenlunde engagerede, mens vi ser med, men så er den også glemt næste dag. Slutningen forbereder os på, at vi nok godt kan forvente også at få lov til at opleve efterfølgeren One of Us Is Next på et tidspunkt.


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/3-hjerter.jpg

Fakta om 'One of Us Is Lying'
Instruktør: Jennifer Morrison mfl.
Medvirkende: Annalisa Cochrane, Chibuikem Uche, Cooper Van Grootel, Marianly Tejada mfl.
Antal episoder: 8
Produktionsår: 2021
Land: USA
Streamingtjeneste: Netflix

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste