Serier | Anmeldelser

Stallone-familien fascinerer trods mange ligegyldigheder i ’The Family Stallone’

AfMaria Månson
2. oktober 2023
The Family Stallone anmeldelse
'The Family Stallone' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

Der var en gang, hvor man skulle være Ozzy Osborne og have en vanvittig familie for at være egnet til reality-tv. I dag kan meget mindre gøre det. Det er ’The Family Stallone’ et godt eksempel på.

The Family Stallone

Streamingtjeneste: SkyShowtime
Premieredato: 2. oktober 2023
Genre: Reality
Medvirkende: Sylvester Stallone, Jennifer Flavin, Sistine Stallone, Sophia Stallone, Scarlett Stallone
Land: USA
Antal afsnit: 8

Vi drukner i kendte familiers reality-shows. Herhjemme er det bl.a. Remeé og Bendtner, og om lidt kommer fodboldstjernen David Beckham med sin og Spice Girl-konen Victorias serie.

Der synes at være en stadigt stigende fascination af kendte mennesker, der laver eller taler om helt ordinære ting. Så føler vi os tættere på. Det er skønt at vide, at selv Oscar-vindere også kan have forstoppelse (tænkt eksempel – eller måske et kommende programforslag?).

Nu er turen kommet til ikonet, legenden, 80’er-bøffen Sylvester Stallone. Manden, der huskes af de fleste som en svedende, rasende Vietnam-veteran, der hævner sig på systemet iført pandebånd og maskingevær i Rambo. Det kan også være, man husker ham som svedende, rasende boksetalent, der træner til Eye of the Tiger i Rocky. Både filmene og skuespilleren har fået en plads i filmhistorien og i mit action-elskende hjerte. I Familien Stallone sveder Sly meget lidt, han er i det hele taget utroligt ovenpå hele tiden.

Sætter møblerne på plads

De sidste to årtier har Slys karriere bestået mestendels af The Expendables-filmserien og senest Paramount+-serien Tulsa King, der tæller Stallones første hovedrolle i en tv-serie.

Det er netop på settet af Tulsa King, vi møder Sly første gang. Han er på vej hjem efter seks måneders optagelser. Derhjemme sidder hans kone Jennifer og deres tre døtre og venter spændt, for de har ikke set deres far længe. Sly fremstår som den perfekte hardball-konservative pater familias, der lige kommer hjem en gang imellem og sætter alle møblerne på plads.

Smilende fortæller både far og døtre om, hvordan hans opdragelsesmetoder mindede om fremmedlegionens. Op kl. fem, træne, dernæst træne noget andet, spille skak, morgenmad kl. 7 og så fremdeles. Det bliver der slet ikke kommenteret på, for ingen stiller spørgsmål ved de valg eller råd, fader Stallone kommer med. Hans ord er lov.

Det hele føles meget harmonisk, hvis ikke det var fordi, hele internettet på den tid, de her scener angiveligt blev optaget, flød over med skilsmissehistorier mellem Sly og Jennifer Flavin. Selvfølgelig har familien tænkt, at det havde de ikke lyst til at dele, men hvorfor så være så tydelige i, hvilken periode handlingen udspiller sig? Og så er det også mystisk, fordi serien i øvrigt er meget optaget af at fokusere på de familiære og universelle konflikter og udfordringer i en familie.

For meget business eller for lidt?

Hvor reality-serien Keeping up with the Kardashians efterhånden handler mere om familiens forretnings-imperium, så er det helt rart med en serie, hvor der ikke er så meget business og product-placement. Hos Familien Stallone handler det om det helt nære.

Når det er sagt, så bliver det efterhånden lidt underligt, at vi ikke rigtig får noget at vide om, hvad fx hans døtre går rundt og laver, når de ikke er på tv. Man finder heller aldrig rigtig ud af, hvor de bor – eller om de overhovedet har et job.

Er det et Instagram-filter?

Jeg sad og undrede mig, hver gang serien gik til de såkaldte master-interviews, der ofte er i den her type reality-serier. Det er der, hvor seriens medvirkende sidder i et opsat interview og taler om det, der sker på skærmen med sådan en tilstræbt intimitet med seeren.

Her i serien har produktionsholdet brugt en linse på kameraet, eller sat det på i klipperummet, der næsten fuldstændig udvisker området under øjnene og ved næsen. Det ligner simpelthen et filter fra et socialt medie. Om det er de medvirkende selv, der har bedt om at blive retoucheret på denne måde, eller det er holdet bag, ved jeg ikke, men det er ekstremt distraherende.

Jeg kan jo lige så godt indrømme, at jeg (ligesom mange andre) er en sucker for den her type tv. Jeg ved godt, det er ekstremt iscenesat, at det hele er klippet (og åbenbart retoucheret) langt fra virkeligheden. Men at se Sylvester Stallone og hans Hollywood-venner pludre om ligegyldigheder over en frokost er bare fascinerende. Og det irriterer mig, at jeg har det sådan. Men det er sandheden. Æv.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser