Serier | Nyheder

En æra er slut! Vi gør status over det sidste afsnit af 'Badehotellet'

Af
Signe Bjørg Granberg
29. april 2024
Valter og Edith fik en helt særlig rolle i sidste afsnit af 10. sæson af 'Badehotellet'
Valter og Edith fik en helt særlig rolle i sidste afsnit af 10. sæson af 'Badehotellet' / Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Del artikel

Det er ikke til at komme udenom. Det allersidste afsnit af 'Badehotellet' er nu løbet over skærmen, og med lige dele glæde og vemod vender vi afslutningen på den folkekære TV 2-serie. En afslutning, der ikke forløb helt uden overraskelser!

Som den opmærksomme læser vil vide, har vi fulgt nøje med i den sidste sæson af Badehotellet på TV 2, og hver uge har vi diskuteret det seneste afsnits op og nedture. Okay, mest opture, for det ER jo immervæk Badehotellet, vi taler om – og der skinner solen (næsten) altid.

Blev Badehotellet revet ned?

Det store spørgsmål i det sidste afsnit var, hvorvidt Fru Serup ville få gennemført sin plan om at rive hotellet ned og bygge et nyt – og meget stort – hotel på ejendommen.

Til vores store lettelse endte det ikke sådan, men det krævede et nærmest Olsen Banden-lignende fupnummer fra gæsternes side med Hr. Ødegaard Andersen i spidsen at få Serup'erne på andre tanker.

Selv om planen ikke gik, som den skulle, fik det afskrækket amerikanerdamen nok til, at hun ikke ville finde sig i mere dansker-pjat. Thank God!

Men hvem købte så hotellet?

Her på redaktionen var vores bud jo, at Morten og Fie ville ende med at købe hotellet til sidst, men sådan skulle det ikke gå. Ganske vist vendte favoritparret snuden hjemad, men hotelejere blev de ikke.

Ej heller vores kære Grosserer Madsen smed penge efter hotellet. Han investerede i stedet i sit eget sommerhus – som vi fik et dejligt glimt af året derpå – og det samme gjorde Weyse-parret. Efter kun en lille smule klynk fra Hr. Weyse.

Amanda blev genforenet med Uwe i Tyskland, og ikke nok med det, så blev Uwe og faderen også forsonet til sidst. Det gik måske lige lovlig let, men bevares, de havde været så rigeligt igennem allerede.

Ditmar var også blandt vores bud på en mulig hotelejer, og selv om han ganske vist endelig fik taget et opgør med moderen og solgt Frisenholm, blev pengene derfra i stedet kastet i en vingård i Frankrig. Det kan man på en måde ikke fortænke ham i – slet ikke, når det franske eventyr involverede Philip! Yay.

Stik imod vores forventninger endte det i stedet med at blive "lille frøken Edith" – nu FRU, om vi må be' – og Valter, der overtog hotellet. Det var heller ikke så ringe endda, nu det skulle være.

Hvad så med Otilia og Hr. Auerland?

Med Edith godt afsat stod det straks mere uklart til med Otilia. Ville Hr. Auerland få smækket bogen sammen og åbnet hjertet i tide for den tålmodige skolelærerinde? Med et lille stik i hjertet må vi erkende, at nej, det ville han ikke.

Otilia fik sin præst, og Hr. Auerland fik en lang næse. Men helt ærligt, Auerland – hvad havde du regnet med?

Dog fornemmer vi, at det alligevel ikke er helt slut med de to, så hvem ved, om det blot kræver yderligere 20 års tilløb at få lukket aftalen?

75-års-fest og et solrigt farvel

Når nu vi ikke gættede rigtigt på, hvem der endte med at løbe med hotellet, kan vi i det mindste sætte flueben ved, at Fru Fjeldsø fik sin 75-års-fødselsdag i det nordjyske det efterfølgende år.

Havde vi gerne været med til selve festen? Ja tak! Men vi føler os overbeviste om, at der blev spist og drukket til den store guldmedalje, indtil Weyse gav et nummer ved klaveret – stik imod Fru Fjelsøs vilje – imens solen gik ned over Vesterhavet. *Snøft*

Tak for 10 forrygende sæsoner, Badehotellet, det har været en fornøjelse. Nu venter vi så bare på den første spin-offserie!

Sæson 1-10 af Badehotellet kan ses på TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste