Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ’Candy’ byder på sex og øksemord, men mangler stadig vildskab

AfClaus Nygaard Petersen
11. oktober 2022
Anmeldelse Candy
Jessica Biel som Candy Montgomery i serien Candy / Foto: Disney+

Del artikel

True crime-miniserien 'Candy' på Disney+ har masser af godt skuespil, men er blodfattig på tempo og overraskende øjeblikke.

Har vi overhovedet brug for flere true crime-serier?

Ugentligt smider streamingtjenesterne den ene titel efter den anden efter brugerne, både dokumentarer og fiktionaliserede adaptationer. Det siger sig selv, at ikke alle besidder den højeste kvalitet og i bund og grund bare er spild af tid.

Derfor kræver det noget særligt at skille sig ud fra myriaden af tilbud. Og Candy: A Death in Texas på Disney+ har rigeligt med blikfang – Justin Timberlake i en birolle f.eks. – men lever den så op til forventningerne?

Svaret er todelt.

Serieveteraner i front


Candy: A Death in Texas YellowjacketsThe SinnerHalo

Men er det rent faktisk grunden til, at Candy bliver en brutal øksemorder, der har hakket sit offer til noget nær ugenkendelighed? Eller var det selvforsvar mod en jaloux kone, som ville eliminere elskerinden?

Det er de spørgsmål, som serieskaberne Nick Antosca (Channel Zero, Brand New Cherry Flavor) og Robin Vieth prøver at give en forklaring på. Det meste af Candy handler om begivenhederne, der fører op til mordet, og den efterfølgende retssag.

Og der er rigeligt med serieerfaring til at løfte opgaven med at belyse, hvad der er foregået i de småexcentriske texaners dagligdag. Udover de allerede nævnte karakterer, spiller Timothy Simons fra komedieserien Veep Candys godmodige husbond, Pat.

Gud og sex


Det er ikke ligefrem, fordi det vælter med adonisser i nabolaget. I en ganske sjov montage, bruges der slowmotion til at vise, hvordan Candy nærstuderer potentielle kandidater. Det er langt fra erotisk, men passer fint ind i seriens overordnede quirky attitude.

Og det er også en af dens hæmsko. For det virker som, at der er blevet skruet lige vel op for 80'er-æstetikken, og ikke på den elegante måde. Det er på den overdrevne 'pege fingre ad hvor fjollede de ser ud'-konto, og den fase er vi altså kommet videre fra. Det er så 2020.

Fremragende skuespillere


The Sinner,

Modsætningen er Melanie Lynskey, som virkelig er legemliggørelsen af livstræt husmor, der hader sin tilværelse. Sammenspillet med Pablo Schreiber er elegant nedtonet, så de få følelsesmæssige udbrud, de to personer kommer med, bliver siddende i kroppen hos seeren.

En scenestjæler finder vi i Raúl Esparza, der med sin bulderbasse af en forsvarsadvokat er garant for flere af de sjoveste momenter i Candy.

Derfor er det så meget desto mere ærgerligt, at miniserien føles lige til den lange side. På trods af, at den kun er på fem afsnit, føles tempoet til langsomme side. Slow burns kan noget, men så skal der også være en gevinst i sidste ende, som berettiger, at der dvæles ved semi-unødvendige elementer.

Hvor er vildskaben?


CandyChannel Zero Brand New Cherry FlavorCandy: A Death in Texas

I direkte sammenligning med hans og Robin Veiths – som i øvrigt var en af de bærende kræfter på sci-fi-serie-mesterværket The Expanse – forrige true crime-samarbejde The Act, blegner Candy. Skuespillet fejler som sagt ikke noget, men det uventede og overvældende er ikke til stede i miniserien.

Og for at en true crime-fortælling skal have sin eksistensberettigelse, skal der være en X-faktor. Udover skuespillet – og Justin Timberlakes fabelagtige skovsnegl af et overskæg – er der ikke meget, som gør, at Candy skal indfinde sig på din must-see watchliste.

Fakta om 'Candy: A Death in Texas':
Instruktør: Michael Uppendahl Jennifer Getzinger, Benjamin Semanoff, Tara Nicole Weyr
Manuskriptforfatter: Nick Antosca (skaber), Robin Veith (skaber) mfl.
Medvirkende: Jessica Biel, Melanie Lynskey, Pablo Schreiber, Timothy Simons, Raúl Esparza, Justin Timberlake mfl.
Antal afsnit: 5
Land: USA
Produktionsår: 2022
Dansk premieredato: 10. oktober 2022
Dansk streamingtjeneste: Disney+

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste