Kultur | Guides

Månedens anbefalinger: Det skal du se og læse i juli måned

Af
Signe Bjørg Granberg
11. juli 2024
Vi har samlet en række anbefalinger til, hvad du skal se og læse i juli måned
Vi har samlet en række anbefalinger til, hvad du skal se og læse i juli måned / Foto: House of the Dragon / Max

Del artikel

Redaktionen har samlet en række anbefalinger til, hvilke serier og biograffilm, du kan kaste sig over i juli måned. Og så er der også et par boganbefalinger til ferien.

Sommerferien er over os, og for de fleste betyder det mere tid til at fordybe sig i en god bog, gå en tur i biografen eller måske kaste sig over en serie, man gerne har villet starte på i evigheder. Vi har fundet nogle bud på, hvad du kan se og læse i juli måned her:

Biograffilm

Sidste år viste juli sig at blive den helt store biografmåned med fænomenet #Barbenheimer som den primære driver. I år kan nok ikke nå samme niveau, men der er flere gode film at vælge imellem.

Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine
Ryan Reynolds og Hugh Jackman i 'Deadpool & Wolverine'
Foto: Jay Maidment

Den store billetbasker bliver med al sandsynlighed Deadpool & Wolverine, der rammer biograferne 24. juli. I Marvels nyeste skud på Deadpool-stammen slår Wolverine sig modvilligt sammen med Deadpool som den ultimative, ikoniske duo. Det skal nok bliver topunderholdende med de herrer Ryan Reynolds og Hugh Jackman i de titulære roller!

Deadpool & Wolverine får biografpremiere 24. juli.

Fly Me to the Moon anmeldelse
Scarlett Johansson og Channing Tatum i 'Fly Me to the Moon'
Foto: SF Studios

Fly Me to the Moon

Underholdende er det også i den nye rom-com, Fly Me to the Moon, med Scarlett Johansson og Channing Tatum i hovedrollerne. Filmen udspiller sig i 1969, hvor NASA kæmper med sit image og har brug for både penge og politisk opbakning for at komme i mål med den planlagte månelanding.

Det bliver derfor besluttet fra øverste politiske instans at ansætte PR-eksperten Kelly Jones (Johansson), men hendes metoder skaber furore hos NASA og særligt hos rumprogrammets chef, Cole Davis (Tatum).

Fly Me to the Moon kan ses i biograferne fra 11. juli.

Serier

House of the Dragon

Den mest omtalte serie i øjeblikket er nok anden sæson af fantasyserien House of the Dragon. Og det kan godt være, der sidder nogle fantasy- og drageforskrækkede folk derude, der i hvert fald IKKE er til den slags på papiret, men som med forgængeren, Game of Thrones, ville de nok blive (positivt) overraskede over, hvor meget drama og politisk rænkesmæderi, der faktisk er på spil i begge serier.

House of the Dragon sæson 2 anmeldelse
Emma D'Arcy og Matt Smith i 'House of the Dragon' sæson 2
Foto: Max

Når det er sagt, spiller dragerne selvsagt en stor rolle i den nye serie, som følger slægten Targaryen, hvis "trademark" netop er drager (og blondt hår). Her i anden sæson er der ikke skruet ned for hverken tempo, drama eller drager, og det er vanvittigt underholdende.

Derudover kan man glæde sig til snart at opleve danske Amanda Collin i en bærende rolle, når hun slutter sig til seriens i forvejen glimrende cast.

House of the Dragon kan ses på Max.

The Bear

Den næste serie, man kan kaste sig over, er tredje sæson af The Bear.

Amerikanerne har allerede været så heldige at få serien at se, men her i Danmark må vi vente til 17. juli. Til gengæld kommer alle episoder på én gang, hvilket er perfekt lige midt i ferien, når EM i fodbold er overstået, og man skal bruge sine friaftener på en god, bingeværdig serie.

The Bear sæson 3 anmeldelse
Ayo Edebiri i tredje sæson af 'The Bear'
Foto: FX

Her i tredje sæson bliver det spændende at finde ud af, om Carmy kan få nosset sig sammen og stablet den Michelinrestaurant, han drømmer om, på benene én gang for. Man kan have sin tvivl, men med hjælp fra sejeste Sydney og resten af holdet, er der stadig håb.

Det rygtes i øvrigt, at den nye sæson vrimler med store gæstestjerner, og så kan man da i øvrigt håbe på, at serien endnu en gang lægger vejen forbi København.

Tredje sæson af The Bear får premiere 17. juli på Disney+.

Bøger

Der er ikke noget som en god bog, når man ligger i hængekøjen i sommerhuset, eller på solstolen på stranden. Eller måske en lydbog, hvis man er på farten ned igennem Europa.

Senfølger

Den første bog, der fortjener en anbefaling, er Anne Mette Kirks sindssygt nervepirrende nye thriller, Senfølger. Hvis man for nylig har set den glimrende Netflix-serie Baby Reindeer om stalking, vil man helt sikkert også kunne lide Kirks roman, der kredser om lidt af samme emne.

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-07-11/senfolger.jpg
'Senfølger' af Anne Mette Kirk
Foto: Gutkind

I bogen møder vi Jeppe, der står midt i en gigantisk krise. Hans 6-årige datter har mistet hørelsen, og der findes kun én løsning: En operation på et privathospital i USA, der koster 400.000 kr. De penge har Jeppe ikke, og derfor er det også et vildt tilfælde, at han møder Christiane, som simpelthen tilbyder ham pengene. Så er alt jo godt, skulle man tro, men det er langt fra tilfældet!

Senfølger er udkommet på forlaget Gutkind og findes også som lydbog.

Egeskov Ulykkens år

Den anden boganbefaling er Anne-Grethe Bjarup Riis og Thomas Rydahls underholdende, historiske "upstairs/downstairs"-roman Egeskov Ulykkens år.

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-07-11/Picture1.jpg
Anne-Grethe Bjarup Riis og Thomas Rydahls 'Egeskov - ulykkens år'
Foto: Politikens Forlag

Ulykkens år er første bind af mange og handler om livet på og omkring Egeskov Slot på Fyn i slutningen af 1800-tallet. Bøgerne er løst inspireret af virkelige hændelser og personer, men der er tilsat en masse drama og fiktion, hvilket fungerer virkelig godt.

Karaktererne er spændende og godt skrevet, og man glæder sig allerede til at følge persongalleriet i årene, der kommer.

Og så er der i øvrigt også en tv-serie på vej, baseret på bøgerne, der skal produceres af SAM Productions.

Egeskov ulykkens år er udkommet på Politikens forlag og findes også som lydbog.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides