Podcast | Guides

5 danske true crime-podcasts, du ikke må gå glip af

Af
Louise Due
20. september 2023
true crime podcast
Foto: Mørkeland

Del artikel

Hvis du også er en af dem, der er vild med true crime-fortællinger i podcastform, har vi her samlet 5 gode anbefalinger.

Der er ingen tvivl om, at true crime er noget af det mest efterspurgte indhold, når det kommer til podcast-mediet. Her får du vores bud på fem true crime-podcasts, du ikke må gå glip af.

1. Mørkeland
2. Danske drabssager
3. True Story
4. Djævlen i detaljen
5. På fersk gerning

1. Mørkeland

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-23/morkeland.png
'Mørkeland'
Foto: Bauer Media

Hvad får mennesker til at begå den ultimative forbrydelse? Dette spørgsmål forsøger de to værter, Camilla og Kristine, at besvare, når de i deres ugentlige samtalepodcast, Mørkeland, dykker ned i nogle af historiens største kriminalsager.

Med udgangspunkt i deres egen fascination af det mørke i mennesket bevæger de sig gennem en række af tidens mest opsigtsvækkende og chokerende kriminelle hændelser. Foruden selv at være gode formidlere inviterer de også fagprofessionelle ind til en dybere snak om alt fra ondskabens psykologi til slægtsforskning.

Episode 1 blev udgivet i februar 2018, og med nu flere end 220 episoder er der masser af indhold at give sig i kast med.

2. Danske drabssager

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-23/danske-drabssager.png
'Danske drabssager'
Foto: Bauer Media

Danske drabssager er en podcast, der udover at genfortælle nogle af Danmarkshistoriens mest omtalte kriminalsager, tager lytteren med bagom processen i opklaringsarbejdet - fra det første efterforskningsarbejde til de fældende beviser og den endelige domfældelse.

Hver enkelt fortælling understøttes af flere professionelle fagfolk, heriblandt profiler som kriminaltekniker Bent Hytholm Jensen, professor i retsmedicin Hans Petter Hougen samt retspsykolog Tine Wøbbe, der alle bidrager til at besvare nogle af de mange spørgsmål, der opstår under en kriminalefterforskning.

Kan du ikke få nok, har Danske drabssager også udgivet en interessant sommerspecial, hvor journalist Kristina Antivakis gennem otte episoder undersøger psykopati, og hvordan det er at leve med en dyssocial personlighed.

3. True Story

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/1200x600wp.png
'True Story'
Foto: Martin Hylander

True Story er produceret og fortalt af Martin Hylander, der med et indgående researcharbejde behandler både danske og udenlandske kriminalhistorier. Martin Hylander har flere års erfaring som stemmecoach og har bl.a. været involveret i store filmproduktioner som Fasandræberne og Flaskepost fra P. En erfaring, der også kommer til udtryk i hans evne til at genfortælle virkelige kriminalsager, der dækker over en blanding af true crime, dokumentar og historiefortælling.

4. Djævlen i detaljen

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-23/djaevlen-i-detaljen.png
'Djævlen i detaljen'
Foto: DR

Har du interesse for de helt små detaljer, der fører til opklaringen af nogle af tidens største kriminalsager? Hvis svaret er ja, er DR's Djævlen i detaljen en podcast, du bør give dig i kast med.

Djævlen i detaljen afdækker afsnit for afsnit hvert enkelt spor ned til mindste detalje. Både nye og gamle kriminalsager genfortælles, og ved hjælp af indgående research bliver man ledt igennem selve forbrydelsen, opklaringsarbejdet og til sidst den endelige straf. En interessant podcast for de videbegærlige, der giver indblik i en efterforsknings bagvedliggende proces.

5. På fersk gerning

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-23/pa-fersk-gerning.png
'På fersk gerning'
Foto: B.T.

Hvor flere af de øvrige true crime-podcasts genfortæller kriminalhistorier over en længere årrække, er På fersk gerning helt up to date og har ugentlige nyhedsberetninger om aktuelle emner. Dan Bjerregaard, der tidligere har arbejdet som politiassistent ved Københavns Politi samt været journalist på den populære podcastserie Bandeland, afdækker nogle af de mest omtalte efterforskninger. I flere afsnit bliver interessante profiler inviteret ind i podcaststudiet og giver gennem deres beretninger en bedre forståelse af den kriminelle underverden.

Alle de nævnte podcasts kan findes gratis i din podcast-app.

Del artikel

Læs mere ompodcastTrue Crime

Andre Podcast | Guides

Mest læste