Podcast | Guides

3 podcasts for dig, der ikke kan få nok af ’Bandeland’

AfBuster Kristensen
29. november 2022
'Djævlen i detaljen'
'Djævlen i detaljen' / Foto: Podtail

Del artikel

Tredje sæson af Ekstra Bladets ultrapopulære krimipodcast Bandeland nærmer sig sin afslutning. Men fortvivl ej - Vi Elsker Serier er her for dig!

Hvis du, ligesom os, lider af den brist, at du ikke kan få nok af de frygtelige, men fascinerende, forbryderiske fortællinger fra den barske og benhårde kriminelle underverden, med alt hvad den byder på af vold, røverier, trusler og andre urimelige ulovligheder, så læs med her!

Vi guider dig til tre andre gode podcasts, der dykker ned, og går i dybden med den sindrige og syndige del af Danmark, som heldigvis kun de færreste af os kender til.

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Afhørt – Ekstra Bladet

'Afhørt'
'Afhørt'
Foto: Podimo

Hvis du var begejstret for Bandeland, så er Afhørt afgjort en oplagt arvetager. For ligesom med Bandeland, er Afhørt produceret for Ekstra Bladet, og har flere af de samme stærke, journalistiske kræfter bag sig.

Med Knud Brix bag det redaktionelle ror, gennemgår de kompetente værter i krimijournalisten Camilla Marie Nielsen, og den tidligere politibetjent Dan Bjerregård (også kendt fra Bandeland, og hedengangne Politiradio fra Radio24syv) de ulovligheder, der har udspillet sig i det danske land i ugens løb.

Afhørt er et krimimagasin, et såkaldt tabletalk-program, hvor de to værter løbende inviterer en bred pallette af gæster ind, lige fra retsmedicinere til kollegiale kriminalreportere. Det betyder, at podcasten altså ikke er dramatiseret med hæse og hviskende speaks og truende drone-underlægningsmusik, som ellers var en stor del af tiltrækningen ved Bandeland.

Læs også: 5 podcasts om seriemordere, du bare skal høre

Til gengæld er Afhørt et oplysende, informativt indblik i arbejdslivet hos de journalister, der til daglig beskæftiger sig med at undersøge og reportere om de lyssky forbrydelser og politiets opklaringsarbejde. Og det er hamrende interessant at høre om.

Afhørt udkommer hver fredag, og kan findes og streames på iTunes eller på eb.dk/podcast.

Djævlen i detaljen – DR

'Djævlen i detaljen'
'Djævlen i detaljen'
Foto: Podtail

Hvis du i stedet var mere til Bandelands intense fortællestil og bombastiske lyddesigns, så kan det være Djævlen i detaljen bider bedre på dig. Podcasten er en løbende serie, og er produceret af det skandinaviske selskab Filt CPH for Danmarks Radio, der også stod for produktionen af… ja, gæt engang - Bandeland.

Dengang var det Nicholas Durup Thomsen, der sad bag knapperne, og nu er selvsamme Thomsen rykket om foran mikrofonen som vært. Det er således Thomsens stemme, der fylder i ørerne, når Djævlen i detaljen sætter både nye og gamle forbrydelser under lup, og forsøger at afdække omstændighederne bag misgerningerne og politiets efterfølgende opklaringer.

Læs også: De fem bedste krimipodcasts lige nu

Djævlen i detaljen beskæftiger sig med en enkelt sag af gangen, ofte fordelt over to afsnit. Lydsiden bidrager med en velafbalanceret fornemmelse for mystik, og understøtter den underliggende følelse af, at hemmelighederne hober sig op, indtil de vælter ud af skabet sammen med skeletterne.

Djævlen i detaljen kan bl.a. lyttes til på DR Lyd, iTunes og Podimo.

Krimiland – Radio4

'Krimiland'
'Krimiland'
Foto: Podchaser

Krimiland startede som en veritabel, forpustende tour de force gennem den berømte og berygtede sag om mordet på den svenske statsminister Olof Palme, der har været uopklaret siden Palme blev skudt ned på åben gade i 1986.

Krimilands udsendelsesrække nåede 62 afsnit af en times varighed hver, indtil Christiansen måtte holde en pause – kun for at samle sagen op igen med 13 afsnit mere. ”Så er der vist ikke mere at sige om den sag” – sagde vært Anders Christiansen aldrig nogensinde.

Indimellem blev det også til kortere udsendelser om andre mystiske og uløste drabsgåder. Disse tæller bl.a. det ulykkelige Estonia-skibsforlis, der kostede 852 mennesker livet i 1994. Og det såkaldte Højbjerg-drab, der har rumsteret i hovederne på samtlige århusianske konspirationsteoretikere, siden Marie Lock-Hansen blev fundet skudt i sin forstadsvilla i 1967.

Nu er programmet overtaget af den nye vært, Julie Bundgård, der har taget fat i sin morfars mulige involvering i én af danmarkshistoriens allermest interessante gangsterdramaer i efterkrigstidens København.

Læs også: Guide: De bedste episoder af Mørkeland

Bundgård mestrer at skildre det enkelte menneskes liv, her et familiemedlem, på overbevisende og personlig vis, og samtidig fortælle den store overordnede beretning om en voldsom og dyster epoke i dansk historie. Det er i allerhøjeste grad lytteværdigt.

Krimiland kan findes på Podimo, iTunes og Radio4’s egen hjemmeside.

Del artikel

Andre Podcast | Guides