Podcast | Guides

De 10 mest populære episoder af 'Mørkeland'

Af
Louise Due
6. oktober 2023
bedste episoder af mørkeland
Seriemorderen Jeffrey Dahmer er omdrejningspunkt for en af de mest populære episoder af podcasten 'Mørkeland'. Billede fra dokumentaren 'Conversations With A Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes' / Foto: Netflix

Del artikel

'Mørkeland' er en true crime-podcast, der hver uge dykker ned i nervepirrende kriminalsager og menneskelig ondskab. Her er de 10 mest populære episoder af 'Mørkeland'.

Uge efter uge ligger podcasten Mørkeland i toppen af lytternes hitliste. Værterne Camilla og Kristine er tydeligvis ikke de eneste, der er fascineret af mørket, når deres nye episode hver mandag havner blandt ugens mest populære.

Vi har derfor samlet en oversigt over de 10 mest lyttede episoder af Mørkeland. Lyttertallet dækker over, hvor mange der i alt har trykket afspil, og derfor er det også nogle af de ældre episoder, der rangerer højt på listen over de mest populære episoder af Mørkeland.

1. Episode 1

Episode 1 af podcasten Mørkeland blev udgivet i februar 2018, og er det første gang, man lytter til podcasten, er denne episode en god forsmag på, hvad man har i vente. De to værter taler her om en sag fra 1993, hvor en mor og søn forsvinder sporløst fra Holte, efterfulgt af en historie om 16-årige Cassie Jo Stoddard, som i de sidste minutter inden sin død bliver udsat for et sandt mareridt.

2. Episode 161

Udover almindelige episodeafsnit, indgår der også enkelte særafsnit i Mørkeland-føljetonen. Episode 161 er et eksempel på dette, hvor Camilla Johnson fortæller om sin vej ind i en sekt, og hvordan hun efter syv år lander ude på den anden side igen.

3. Episode 100

I episode 100 taler værterne om en kvinde på Frederiksberg, der pludselig stopper med at give lyd fra sig. Efter flere uger tager en veninde og naboen i døren, og det viser sig, at den står ulåst. Bagefter handler det om en ung kvinde, som efter en bytur forlader diskoteket til fods. Næste morgen er hun fortsat ikke kommet hjem.

4. Episode 167

Adskillige dokumentarer og serier er blevet lavet om denne personlighed, der i episode 167 af Mørkeland beskrives som "HAM". En mand, der bliver beskrevet som en af de værste seriemordere i historien og udsatte unge mænd for de mest rædselsfulde ting, før han slog dem ihjel. Hvis du endnu ikke har gættet det, er det Jeffrey Dahmer, der bliver talt om.

5. Episode 96

Et liv på første klasse. Det er, hvad et ægtepar drømmer om, da de med kreative metoder forsøger at få fingrene i flere millioner. Den anden krimisag, der tages op i dette afsnit, står i kontrast til dette. Her handler det om en af de værste massemordere i dansk tid. En fanatisk ekstremist, der ender med at tage livet af både mænd, kvinder og børn.

6. Episode 2

Episode 2 af Mørkeland tager lytteren med til slutningen af årtusindeskiftet, hvor der først bliver fortalt om en 35-årig kvinde fra Kolding, som i 1998 forsvinder efter at have mødt en mand på Træfpunkt 159. Den efterfølgende historie foregår i 1999 hvor grønlandske Carla og hendes toårige datter Natuk på tragisk vis bliver fundet begravet under sandet på Fanø.

7. Episode 89

Guds vilje. Det er begrundelsen for, at en sovende kvinde må dø i sin egen seng. Hun er dog ikke den eneste, der må lide, for den kvindelige morder er endnu ikke færdig og bevæger sig videre til næste hus. I den efterfølgende sag fortæller de to værter om en kvinde, der en mørk aften i januar oplever, at en indsat mand på udgang fra fængslet pludselig ringer på hendes dør.

8. Episode 3

I denne episode bliver der først fortalt om Danmarks værste massemorder, der bl.a. slog en 15-årig pige ihjel på stranden en solrig eftermiddag. Fra år 1980 springer næste historie frem til år 1997, hvor et uhyggeligt dobbeltdrab og drabsforsøg bliver begået i en lejlighed.

9. Episode 88

Klokken har passeret midnat, da en kvinde er vidne til, at en gal mand forsøger at komme ind i hendes lejlighed. Et øjeblik bliver der stille, men stilheden varer ikke længe, for pludselig står han og kigger direkte på hende fra altanen. Herefter bliver der fortalt om en 16-årig pige, som besvarer en kontaktannonce med kravene: ung, rejselysten og glad for dyr. Men det skulle hun aldrig have gjort.

10. Episode 99

Er du endnu ikke blevet skræmt af mørket i de øvrige episoder af Mørkeland, bliver du det måske nu. En 16-årig pige bliver inviterer hjem til sine venner, hvor ham, hun er vild med, efter sigende er med. En grufuld løgn, der dækker over den ondskab, som viser sig at møde hende. Bagefter handler det om to unge kvinder, der kører på en øde motorvej og pludselig hører et brag, der får dem til at trække ind til siden. En reaktion, de hurtigt fortryder.

Alle episoder er gratis tilgængelige og findes under Mørkeland i din podcast-app.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTrue Crimepodcast

Andre Podcast | Guides