Podcast | Guides

En uge i podcastland: Det lytter Louise fra redaktionen til

Af
Louise Due
11. september 2023
Podcast lytning
Foto: Jonathan Velasquesh

Del artikel

Podcastuniverset er enormt og kan være svært at navigere i. Derfor har Vi Elsker Seriers praktikant samlet sin personlige podcastliste for at hjælpe dig godt på vej!

På langt de fleste podcasthitlister vil du støde på genrerne 'true crime' og 'news' helt i toppen. Det er da bestemt også gode genrer, men i min optik findes der mange skjulte perler, som ikke får helt den opmærksomhed, de fortjener. Som den store podcastlytter, jeg er, vil jeg derfor guide dig til, hvilke podcasts jeg lytter til i løbet af en uge.

Mandag

Monday Bliss: Alle kan have en dårlig dag eller periode, men mandagen er for mig en dag, hvor der er mulighed for at hviske tavlen ren, og starte ugen på ny. Denne selvkærlige podcast giver derfor for mig både motivation og inspiration til, ifølge Carla Mickelborgs eget udtryk, at vende "Monday Blues" til "Monday Bliss".

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/monday-bliss.png
Foto: Carla Mickelborg

Mørkeland: Jeg kan nok ikke komme udenom, at jeg bidrager til det høje, ugentlige lyttertal af true-crime-podcasten Mørkeland. En podcast fortalt af de to værter Camilla og Kristine, som hver mandag dykker ned i nogle af historiens mest gruopvækkende kriminalsager. Et lille tip: Lad være med at høre den alene en mørk aften!

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-23/morkeland.png
'Mørkeland'
Foto: Bauer Media

Hjerteflimmer for voksne: Kærlighed, kærlighed, kærlighed. Hvem er ikke en kæmpe sucker for dette? Tv-vært Sara Bro samt Ph.d. og terapeut Jytte Wikkelsøe, formår altid at skabe en fantastisk lytteroplevelse, når de med gode råd og egne erfaringer besvarer gæsternes kærlighedsspørgsmål.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/hjerteflimmer-for-voksne.png
Foto: DR

Tirsdag

Vores mentale sundhed: Jeg har oftest lidt at indhente fra mandagens podcastafsnit, men hvis tiden er til det, lytter jeg tirsdag til podcasten Vores mentale sundhed. Produceren Lea Hellmann er en fantastisk vært og inviterer ugentligt nye spændende gæster ind, der deler deres ekspertråd og selvlevede erfaringer relateret til mental sundhed.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/vores-mentale-sundhed.png
Foto: Lea Hellmann

Onsdag

112 for knuste hjerter: Med kærlighed kommer også hjertesorg, og podcasten 112 for knuste hjerter af Maria Jencel formår på fin vis at afdække dette. En ny gæst inviteres hver uge ind i studiet og fortæller, hvordan de fik deres hjerte knust, samt giver gode råd til, hvordan man kommer ovenpå igen.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/112-for-knuste-hjerter.png
Foto: 24syv

Den vi taler om: Jeg håber ikke, jeg er den eneste, men ligesom jeg ugentligt ønsker at dykke ned i kendte personers kærlighedsliv, er jeg også meget nysgerrig på alt andet, der vedrører deres liv. Den vi taler om fremhæver særlige personligheder og dykker på ægte sladdermaner ned i alle de gode OG dårlige historier fra deres karriere.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/den-vi-taler-om.png
Foto: B.T.

Torsdag

Tiden: Som den Gen Z jeg er, består min morgenrutine i at lytte til nyheder digitalt. Med Tiden bliver jeg på blot 20 minutter opdateret på de vigtigste nyhedshistorier alle hverdage, fortalt af vært, Annika Wetterling.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-24/tiden.png
Foto: DR

Fredag

Det, vi taler om: Et af ugens højdepunkter er podcasten Det, vi taler om, der hver fredag lader mig gå ind i weekenden med god underholdning. Ditte Okman er vært på denne podcast og graver i fællesskab med sine gæsteværter ned i ugens kulørte sladderhistorier.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/det-vi-taler-om_0.png
Foto: B.T.

Småt brændbart: Man skulle ikke tro, at jeg kunne få nok af sladder og krisehistorier, men Anna Thygesen gør det virkelig godt som vært i hendes ugentlige podcast, Småt Brændbart, hvor de mest opsigtsvækkende og sjove kommunikationskriser tages op til revision.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-29/smat-braendbart.png
Foto: Podads

Alle podcast kan lyttes gratis, der hvor du finder dine podcasts.

Del artikel

Læs mere ompodcast

Andre Podcast | Guides