Podcast | Guides

5 gode podcasts til børn – forældre må gerne lytte med

Af
Louise Due
19. september 2023
podcast for børn
Der kommer flere og flere gode podcasts til børn - som f.eks. 'Radio Jesperhus' til de mindste / Foto: Radio Jesperhus

Del artikel

Børn kan også have brug for et pusterum i hverdagen – uden en skærm i centrum. Vi har fundet 5 podcasts til børn, der både underholder og giver plads til fordybelse.

Eventyrfortællinger, spørgsmål om videnskabelige emner, godnatfortællinger og Harry Potter-nørderi. Der er mange gode muligheder for børn at kaste sig over i podcastuniverset, og de bidrager alle både til ny viden samt masser af underholdning. Vi har samlet fem anbefalinger til børn i alle aldersgrupper - fra de allermindste til de lidt større børn.

Radio Jesperhus (2-6 år)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-18/radio-jesperhus.png
'Radio Jesperhus'
Foto: Jesperhus

Det børnevenlige feriecenter Jesperhus lancerede i november 2022 Radio Jesperhus, der med små fortællinger skaber underholdning for de mindste. Idéen bag podcasten er, at børnene får mulighed for at opleve de fiktive figurer, Hugo og vennerne, på andre måder end blot fra video. Gennem episoder som Tegn med Rita og sjove sketches og eventyrfortællinger med Jungledyret Hugo får de mindste en nærværende lytteoplevelse, som både henvender sig til børnene, når de er på farten, eller når de har brug for afslapning på sofaen.

Radionauterne (4-10 år)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-18/radionautterne.png
'Radionauterne'
Foto: Radionauterne

Radionauterne, som består af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard, tager på skøre og skæve missioner ind i videnskabens verden. Med udgangspunkt i børns egne nysgerrige spørgsmål skaber de rum for ny læring, og i hver episode tager de et nyt spørgsmål eller emne op, som de med hjælp fra eksperter, besvarer på en underholdende og børnevenlig måde. Alle spørgsmål er tilladte, og radionauterne drager hver uge ud på en ny mission.

Sov nu godt – godnathistorier fra hele verden (4-10 år)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-18/sov-nu-godt.png
'Sov nu godt - Godnathistorier fra hele verden'
Foto: Happy Breaks

Lyd giver mulighed for, at børn kan danne deres egne billeder til en fortælling og lade fantasien få frit løb. Det er et oplagt medie til godnathistorier, hvilket podcasten Sov nu godt - Godnathistorier fra hele verden, produceret af Happy Breaks, forsøger at tale ind i. Happy Breaks er et meditativt univers, der med lydrejser og mindfulness forsøger at give børn en daglig pause. Det er deres godnathistorier et rigtig godt eksempel på, når de tager børnene med på eventyrfortællinger over hele verden.

Mystiske og magiske natureventyr (6-10 år)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-18/mystiskee-og-magiske-natureventyr.png
'Mystiske og magiske natureventyr'
Foto: Natureventyr

Podcasten Mystiske og magiske natureventyr bevæger sig ind i et eventyrligt univers, hvor der eksisterer alt fra hekse og trolde til feer. Fortæller, Katrine Bille, kaster med tryllestøv og skaber historier, der med indlagte dialoger og lærerige udfordringer undervejs, har til hensigt at udvikle børns læselyst. Hvert afsnit er opbygget som en fortælling, der foregår i virkelige områder af den danske natur, og de giver dermed mulighed for, at børn og voksne kan tage mobilen i hånden og gå på eventyr i naturen. Skaberen bag podcasten er Natureventyr, som er udviklet af fem børnefamilier.

Harry pottcast (Fra 7 år)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-18/harry-pottcast.png
'Harry Pottcast'
Foto: Harry Pottcast

Fantasy-serien Harry Potter fylder 25 år i år, og bøgerne i serien er stadig bestsellere over hele verden. I podcasten Harry pottcast dykker de to Potter-entusiaster Nanna og Amalie ned i magien og bidrager med ny viden og detaljer samt deres perspektiver på Harry Potter-universet. Hver episode tager afsæt i to kapitler, og de gennemgår bøgerne kronologisk, mens de diskuterer med udgangspunkt i de karakterer og temaer, som dukker op undervejs.

Alle de nævnte podcasts kan lyttes gratis i din podcast-app.

Del artikel

Læs mere omBørnpodcast

Andre Podcast | Guides