Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Turen tilbage til 'The Twilight Zone' er skræmmende – på den gode måde

AfBrian Mogensen
24. marts 2021
Anmeldelse: Turen tilbage til 'The Twilight Zone' er skræmmende – på den gode måde
Foto: "Nightmare at 30,000 Feet" / Adam Scott som Justin Sanderson / THE TWILIGHT ZONE / Robert Falconer/CBS © 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Del artikel

Du rejser nu gennem en dimension af fantasi. Du har lige krydset grænsen til ”The Twilight Zone.”

The Twilight Zone på Paramount+ er en velfungerende opdatering af et gammelt horrorhit.

I 1959 tonede The Twilight Zone frem på amerikanske TV-skærme for første gang, og serien er siden blevet legendarisk blandt sci-fi- og horror fans, og nu kommer den moderniserede udgave til de danske streamingtjenester.

Præmissen er enkel.

Antologi-gys


SawSe7en

The Twilight Zones tilgang har valgt en anden og mere subtil tilgang. Som regel er der tale om en kombination af det menneskelige potentiale for at skabe gys for sig selv eller vores medmennesker og en håndsrækning fra det overnaturlige.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at vi glæder os til Paramount+

Gennem hvert afsnit bliver hovedpersonerne mere og mere surret ind i deres egen private gyserhistorie, og udfaldet er ikke altid positivt.

Tusmørkets muse


The Twilight Zone

The Sixth Sense har ”lånt” plottet fra et afsnit fra 1960, og M. Night Shyamalans The Village har lånt store dele af plottet fra et afsnit, der kom året efter i 1961.

Størst af alle er nok det afsnit fra seriens anden omgang, der varede fra ’85 til ’89, der mindre end ti år senere inspirerede The Truman Show.

LÆS OGSÅ: Luke Grimes fra 'Yellowstone': "Måske gør jeg noget rigtigt"

Kunsten er jo så at ramme en tone, hvor der er plads til at opdatere ingredienserne, uden at serien taber den velkendte smag.

Opdaterede gys

Der er masser af nik til den gamle serie, og enkelte afsnit kan virke, som om de har taget samme præmis som i de tidligere sæsoner og skrevet den om anno 2019.

Det er fjerde omgang af serien, og som det altid gør sig gældende for antologi-serier som The Twilight Zone, Black Mirror og lignende, er der nogle afsnit, der rammer plet, mens andre ryger lige forbi målet.

LÆS OGSÅ: 5 serier du måske har overset på DRTV

Det betyder ikke, at der ikke er noget at komme efter. Serien er velskrevet, og der er nok gode kræfter i de forskellige afsnit til, at man får en god oplevelse.

Hvad er DU bange for?

Jordan Peele er den eneste fællesnævner på rollelisten, og selvom man kun har kendt ham fra primært morsomme ting – og så lige Fargo – så er han et solidt valg med en stemme, der både rummer den meget stoiske to, som den originale voiceover af Rodman Edward Serling besad, og som er blevet et varemærke for serien.

Derudover er rollelisten spækket med navne, som de fleste kan genkende.

De uundgåelige kendte ansigter


Deadpool-The Walking DeadThat 70’s showCommunity The Twilight Zone

Fordi vi igen har forskellige opfattelser af de forskellige skuespillere.

Kumail Nanjiani (Silicon Valley, Portlandia) er hovedpersonen i det første afsnit, hvor han spiller en komiker, der får muligheden for at nå sin drøm om at bryde igennem, men alt har som bekendt en pris.

LÆS OGSÅ: Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

Mens jeg sad og så afsnittet, irriterede det mig, at min hjerne lige for en stund havde besluttet sig for at glemme, hvor jeg havde set ham før. Og først nogle minutter inde i afsnittet gik det op for mig.

Det er en lille detalje, men man kan risikere at rende ind i nogen, som man har det svært med.

Både godt og skidt

Skal man give en gennemsnitskarakter? Det kan vi da godt sige.

Den får fire stjerner. Jeg har ikke set alle afsnittene, men det har jeg tænkt mig, fordi den er god nok til at holde mig fanget, og når den er bedst, er den bedre end fire.

Og når den er sløj, er den ikke sådan rigtigt sløj.

LÆS OGSÅ: Ny serie med Paul Mescal fra ’Normale mennesker’ får premiere på C More

LÆS OGSÅ: Successerien ’Killing Eve’ nærmer sig sin afslutning

LÆS OGSÅ: Wonder Woman 1984: 5 ting vi glæder os til

Del artikel

Læs mere omParamount

Andre Serier | Anmeldelser