Serier | Nyheder

Min top 5: LGBTQ+ karakterer

AfFreja Hertz Tefcke
12. august 2019
orange is the new black
(Foto: Orange Is the New Black/Netflix)

Del artikel

Vi Elsker Serier støtter og hylder alle mennesker og mangfoldighed. Og i denne uge, under Copenhagen Pride, hvor alle får muligheden for at hylde sig selv, hinanden, støtte og nyde livet, vil vi også vise vores støtte og glæde for alle, der falder under LGBTQ+ paraplyen!

Der kommer flere og flere serier med LGBTQ+ karakterer i hovedrollen, og det betyder både fremgang i serier og at flere og flere mennesker kan identificere sig med karaktererne – men det kan være svært at finde frem til de serier, så her får du en liste over LGBTQ+ karakterer i stærke, store og bærende roller!

Titus Andromedon (Unbreakable Kimmy Schmidt)

Hvis der er en mere 'out and proud'-karakter i tv, så vil jeg gerne vide det! Titus (Tituss Burgess) er fuldt ude af skabet, og er både en drama-queen, Beyoncé-stan og en komplet fantastisk karakter. Han er selv-proklameret ”ligeså bøsset som en pingvin” og er en artist, der har minus på kontoen altid, lækkert tøj (den gule kjole, anyone?), hans råd er ikke altid lige lovlige, og hans musikvideo for sin egen sang, Peeno Noir er et mesterværk.

Han er en genkendelig LGBTQ+ karakter, der bringer så meget glæde og dybde – det er aldrig nemt at komme ud, og det fortæller han også selv. Han er klart en karakter, der bringer et smil på læben (og mode-råd til hovedet)!

Sæson 1-4 af Unbreakable Kimmy Schmidt kan findes på Netflix

Tara (The Walking Dead)

Tara (Alanna Masterson) er en af de karakterer, der er ude og stolt af det, men det er ikke det, der definerer hendes karakter. Vi har set hende blive en stærk, sej og bad-ass krigerkvinde, der er tiltrukket af andre krigerkvinder, og hendes seksualitet er ikke det, der former hende, men bare noget der er der.
Tara har haft et par forhold gennem serien, men ingen af dem har holdt ved – det er vel også lidt besværligt, når man forsøger at undgå død og ødelæggelse.

Tara er blevet en stærk, kvindelig LGBTQ+ karakter, som flere og flere ser op til – med god grund!

The Walking Dead kan ses på Viaplay, Xee og HBO Nordic

Sophia Burset (Orange Is The New Black)

Sophia (spillet af Laverne Cox) er en transkønnet kvinde, der er til at finde i et kvindefængsel – de andre kvinder går til hende for råd om deres hår, mode og en masse andet, og hvis der er noget Sophia kan, så er det at skabe fashion ud af bind!

Laverne er også transkønnet i virkeligheden, og det er et kæmpe skridt fremad, at vi får en transkønnet karakter, der ikke er karikeret i en kæmpesucces, som OITNB er. Karakteren er også åben omkring sin rejse som transkønnet, hvor svært det har været (og stadig er), og Laverne er lige så åben omkring udfordringerne og problemerne, der opstår når man springer ud. Sophia er en enormt stærk karakter, der ikke tager imod noget lort og som samtidigt er en karakter, som andre, der er på den rejse, kan spejle sig i (minus hele fængselsdelen).

Sæson 1-6 af Orange is the new black kan ses på Netflix

Lionel Higgins (Dear White People)

En ting, der er meget, meget specielt ved Lionel (Deron Horton) er, at han både er afroamerikaner og homoseksuel. Han var ikke sikker på sin plads både i det afroamerikanske samfund og det homoseksuelle samfund, og han fandt endelig sin plads – det er en gruppe af mennesker, der ofte bliver underspillet eller overset – specielt i popkultur – og det er en stor ting at se en mørk, homoseksuel mand som en bærende rolle i en serie.

Hans karakter ræsonnerede hos rigtig mange, og han er en stærk og stolt karakter, som er inspirerende for mange mennesker, der følger med i serien!

Sæson 1 og 2 af Dear White People kan findes på Netflix

Callie (Greys hvide verden)

Callie Torres (Sara Ramirez) er en af de karakterer, der også falder under kategorien overset når det kommer til popkultur. Hun er latina og biseksuel – og det er fantastisk at se en kvindelig, stærk karakter, der er biseksuel og hviler i sin seksualitet. Hun er biseksuel, ikke fordi at hun skal fra hetero til homoseksuel (som desværre ofte er, hvad der sker med biseksuelle karakterer), men fordi det er hvad hun er. Historien om hendes seksualitet er vigtig og reel, og reaktionerne på at hun sprang ud er realistiske og rammer dybt, hos dem, der selv har været igennem det samme.

Sæson 1-14 af Greys hvide verden kan ses på Viaplay

Læs også: Min top 4: LGBTQ+ serier du kan se under Pride Month

Del artikel

Andre Serier | Nyheder