Serier | Nyheder

Danske serier vi kan se frem til i 2022

AfTrine Jerichau Roslev
12. januar 2022
'Chosen'
Foto: Netflix

Del artikel

Fra 'Riget' til 'Borgen' til Thomas Vinterberg. Se, hvilke serier du kan glæde dig til at se i 2022.

Doggystyle sæson 3

Premiere 1. januar 2022
DR TV

'Doggystyle' sæson 3
Foto: Thomas Howalt Andersen

Den første serie på listen har allerede haft premiere, men denne perle af en ungdomsserie med på listen over danske serier i 2022.

Tredje sæson af serien om Asta og Jose landede lige efter nytår og bliver seriens sidste.

Så nyd Rosemarie Mosbæk og Josephine Park for sidste gang i Doggystyle.

Margrete den Første

Premiere 16. januar 2022
TV 2 PLAY

Storfilmen Margrete den Første om ... Margrete den Første kommer nu som miniserie.

Serien foregår i 1402, hvor dronningen har anførerbindet på i en ny, nordisk union mellem Sverige, Norge og Danmark og handler både om magt, politik, korruption og følelser.

Hovedrollen spilles af ingen ringere end Trine Dyrholm. Derudover medvirker blandt andre Søren Malling, Morten Hee Andersen og Jakob Oftebro.

Chosen

Premiere 27. januar 2022
Netflix

'Chosen'
Foto: Netflix

Efter The Rain, Equinox og Nisser kommer nu en ny dansk Netflix-serie. Denne gang en coming-of-age-serie med titlen Chosen.

Serien er skabt af producerne og manuskriptforfatterne, Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt, som også stod bag den omdiskuterede The Rain, og som fungerede som executive producere på den uhyggelige juleserie Nisser.

På rollelisten kan du bl.a. glæde dig til Andrea Heick Gadeberg (Retfærdighedens ryttere), Albert Rudbeck Lindhardt (Druk), Mohamed Djeziri (Try Hard), Anders Heinrichsen (De forbandede år), Line Kruse (Bedrag), Ken Vedsegaard (Krøniken) og Nikolaj Kopernikus (Forbrydelsen).

Badehotellet sæson 9

Premiere 7. februar 2022
TV 2 PLAY

'Badehotellet' Sæson 9
Foto: TV 2

Ottende sæson af Badehotellet var knap nok slut, før TV 2 breakede nyheden om endnu en sæson.

Den niende sæson kommer, ligesom den ottende, kun til at bestå af fem afsnit. De vil foregå fire år senere, i 1945, hvor besættelsen hører fortiden til.

Sæsonen byder på et gensyn med mange de karakterer, vi kender, men vi kommer også til at lære en ny person at kende, da Fru Fjeldsøs barnebarn tjekker ind på hotellet.

Borgen sæson 4

Premiere 13. februar 2021
DRTV

'Borgen' sæson 4
Foto: DR

Og så til en ny sæson, som mange nok venter i spænding på; fjerde sæson af Adam Prices Borgen.

Tredje sæson sluttede for næsten et årti siden, og nu, i fjerde sæson, sidder Birgitte Nyborg som nyudnævnt udenrigsminister og Katrine Fønsmark som nyhedsredaktør hos et stort tv-selskab.

Udover Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen i rollerne som de to nævnte karakterer får vi et gensyn med blandt andre Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone og Lars Mikkelsen som Søren Ravn. Derudover får serien nye kræfter i form af blandt andre Mikkel Boe Følsgaard (Arvingerne) og Özlem Saglanmak (Bedrag).

Den bedste tid

Premiere i begyndelsen af 2022
See (tidligere Xee)

'Den bedste tid'
Foto: Petra Kleis

Er du mere til nostalgi end politik? See tager os med tilbage til tiden med skulderpuder, crepet hår og walkmans, når de får premiere på serien Den bedste tid.

Serien foregår på Århus Amtshospital, hvor afdelingslederen Birgitte møder stor modstand mod sin nye alkoholpolitik til morgenkonferencerne.

Serien er skabt ud fra en idé af komiker Lasse Madsen med hjælp fra hovedforfatter Søren Felbo (Sunday). Skuespillerstaben udgøres bl.a. af Lasse selv, Mia Lyhne (Klovn), Kristian Halken (Badehotellet) og Thomas Hwan (Bedrag).

TROM

Premiere i begyndelsen af 2022
Viaplay

'TROM'
Foto: Viaplay

Trænger du i stedet til en hårrejsende krimi? Så vil der måske være god underholdning at hente på Viaplay i begyndelsen af året, når TROM får premiere.

Krimiserien er indspillet og foregår på Færøerne, og det barske landskab danner baggrund for handlingen, der er baseret på Jógvan Isaksens krimier om journalisten Hannis Martinsson. Martinsson (spillet af Ulrich Thomsen) er mod sin vilje vendt hjem til Færøerne for at undersøge sagen om en kvinde, der er forsvundet.

Udover Ulrich Thomsen medvirker også Maria Rich (Bedrag) og Olaf Johannessen (Forhøret). Instruktørstolene er indtaget af Dicte-instruktøren Kasper Barfoed og The Valhalla Murders-instruktøren Davíd Óskar Ólafsson.

Sommerdahl sæson 3

Premiere i foråret 2022
TV 2 PLAY

Peter Mygind som Dan Sommerdahl i 'Sommerdahl' sæson 3
Foto: TV 2

Det meste sete program på TV 2 CHARLIE nogensinde får en sæson mere!

Der er naturligvis tale om krimiserien Sommerdahl om Dan, Flemming og Marianne, og executive producer i TV 2 Fiktion, Pernille Bech Christensen lover, at sæsonen bliver fuld af stærke krimiplots.

De tre, Dan, Flemming og Marianne, spilles naturligvis igen af Peter Mygind (Nikolaj og Julie), Laura Drasbæk (Lærkevej) og André Babikian (Livvagterne).

Dopamin

Premiere i foråret 2022
Discovery+

Amalie Dollerup i 'DOPAMIN'
Foto: Discovery+

Efter Fixer og Fars Drenge lander snart Discoverys næste danske dramaserie, Dopamin.

Serien foregår på det fiktive Limfjordens Universitetshospital i Aalborg, hvor manipulation, begær og uventede dødsfald bliver en del af lægen Jacobs og sygeplejerskerne Maikens og Idas liv.

I hovedrollerne som de tre hospitalsansatte skal vi se Amalie Dollerup (Badehotellet), Jonathan Harboe (Sjit Happens) og Josefine Frida (SKAM).

Carmen Curlers

Premiere i efteråret 2022
DRTV

'Carmen Curlers'
Foto: DR

Og så til endnu en serie med en Badehotellet-skuespiller på rollelisten: DR's kommende serie Carmen Curlers, der får premiere til efteråret.

Serien kommer til at handle om virksomheden Carmen Curlers, der i gik fra at være en opfindelse i en kælder i en dansk provinsby i 1960'erne til en verdensomspændende succes.

Til at fortælle den sande historie har DR nuppet et stort uddrag af kendte, danske skuespillere, fx Rosalinde Mynster (Badehotellet), Morten Hee Andersen (Margrete den Første) og Lars Ranthe (Druk).

Sygeplejeskolen sæson 5

Premiere i efteråret 2022
TV 2 PLAY

'Sygeplejeskolen' sæson 4
Foto: TV 2

En anden CHARLIE-darling du kan glæde dig til i 2022 er femte sæson af Sygeplejeskolen.

I femte sæson zoomer vi ind på Anna og Oles forhold, der bliver udfordret af Oles ansættelse i Annas fars firma, og Nina og Bent, der måske bliver en 50'er-kernefamilie med far, mor og barn.

Vi kan derfor glæde os til et gensyn med Molly Brixt Egelind, Kasper Dalsgaard, Katrine Greis-Rosenthal og Jens Jørn Spottag. Hvem der ellers medvirker i den femte sæson, må tiden vise.

The Shift

Premiere i løbet af 2022
TV 2 PLAY

'The Shift'
Foto: TV 2

Mens vi herhjemme ikke ved ret meget om Lone Scherfigs kommende serie, har den amerikanske avis Variety opsnappet, at selv samme serie er nomineret til 2022 Nordisk Film & TV Fond Prize.

Serien hedder The Shift (om den har en dansk titel vides i skrivende stund ikke) og bliver en samtidsfortælling om livet på et moderne, dansk supersygehus.

Sofie Gråbøl (Forbrydelsen) spiller seriens hovedkarakter, den ledende jordemoder, Ella.

Riget Exodus

Premiere i løbet af 2022
Viaplay

'Riget'
Foto: Zentropa

OG SÅ! Nu til én af årets mest ventede serier: Lars von Triers Riget Exodus.

Riget Exodus får premiere 25 år efter, anden sæson af Riget blev vist på DR, og fungerer som et selvstændigt værk, selvom handlingen stadig foregår på det gamle hospital, hvor porten er ved at åbne sig.

Flere af de oprindelige skuespillere medvirker også i den nye sæson: Ghita Nørby (Matador), Søren Pilmark (Blinkende lygter), Peter Mygind (Sommerdahl) og Laura Christensen (Efterforskningen). Derudover medvirker Bodil Jørgensen (Badehotellet), Nikolaj Lie Kaas (Retfærdighedens Ryttere), Lars Mikkelsen (Der kommer en dag), Nicolas Bro (Spies & Glistrup), Mikael Persbrandt (Hævnen), Alexander Skarsgård (Big Little Lies), Tuva Nuvotny (Krigen) og Ida Engvoll (Kærlighed og anarki).

Familier som vores

Premiere i løbet af 2022
TV 2 PLAY

'Familier som vores'
Foto: TV 2

Thomas Vinterberg (Druk) har med Familier som vores kastet sig ud i en ny disciplin; tv-serier.

Dramaserien er en dansk familiesaga, hvor Danmark langsomt evakueres, og huse, skoler og tomme gåder er det eneste tilbage. De rige rejser til gode lande, og de andre må rejse med et offentligt program til udfordrende steder. Med andre ord: Vinterberg foretager tankeeksperimentet: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

Vinterberg har instrueret alle seriens seks afsnit og har skrevet manuskriptet sammen med Bo hr. Hansen (Journal 64).

Drenge

Premiere i løbet af 2022
Viaplay

'Drenge'
Foto: Viaplay

Endnu en Orignal-serie fra Viaplay får premiere i 2022.

Drenge handler om et intenst og (næsten) ubrydeligt bånd mellem en gruppe drenge, der kender hinanden fra det lokale drengekor, og er baseret på instruktørens (Jonas Risvig) opvækst i Silkeborg.

I de centrale roller ses debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (Fred til lands), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Kriger) og Julie Christiansen (Lykke-Per).

Minkavlerne sæson 3

Premiere i løbet af 2022
TV 2 PLAY

'Minkavlerne' Sæson 3
Foto: TV 2

Mangler du lidt af grine af? Så er det godt, at TV 2 er på vej med en ny sæson af Zulu-serien Minkavlerne.

Næste sæson tager også udgangspunkt i en del af Danmark, som vi sjældent ser portrætteret i fiktionens verden, melder TV 2.

De vil til gengæld ikke afsløre handling og alle karakterer, men de lover et gensyn med de karakterer, vi elsker, samt et par nye ansigter.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder