Podcast | Guides

5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

AfNadia Jordan Jensen
29. november 2022
fuld af fordomme

Del artikel

Mangler du en god podcast, der dykker ned i autentiske historier? Vi har samlet fem anbefalinger, som sætter fokus på mennesker.

Vi kan anbefale dig at lytte til podcasts med udgangspunkt i autentiske fortællinger, da de har en tendens til at gøre os klogere på livet, og se tingene fra andres perspektiv. Det er ofte podcasts, som udfordrer vores tankegange og underholder på én og samme tid.

Vi vil især anbefale de nedenstående titler, da de er velproducerede podcasts, som fortæller spændende historier om diverse emner, de fleste af os kan relatere til eller lære noget af.

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Skyggekvinder

Skyggekvinder
Foto: Podimo

Podcasten Skyggekvinder har rystet posen, når det kommer til at fortælle den typiske historie om ødelagt kærlighed og bedrag. Gennem tre sæsoner er værten Anne Sofie Allarp gået i dybden med alle aspekter af utroskab. Både bedrageren, offeret og den tredje part har fået et talerør, når podcasten har undersøgt den største synd indenfor monogami.

Med podcastens præmis bidrager Skyggekvinder med et helhedsbillede af utroskab, hvor emner som svigt, lyst og skamfulde hemmeligheder er en del af hverdagen. Ikke nok med at lytteren får indsigt i alle aspekter af "fænomenet", så får man også udfordret sit syn på utroskab, da alt ikke altid er et resultat af uforstående og ukontrollerbare lyster.

Hvis du er en af de heldige, som ikke har lyttet til podcasten endnu, har du tre fantastiske sæsoner til gode. Det er en oplagt anbefaling til lytteren, der gerne vil høre autentiske fortællinger, som samtidig kan give indblik fra flere vinkler.

Læs også: 5 uhyggelige podcasts, du måske ikke tør at lytte til

Fuld af fordomme

Fuld af fordomme
Foto: Podtail

Hvis du gerne vil komme tættere på de realitystjerner, vi oplever på sociale medier og i diverse tv-programmer, så er Fuld af fordomme lige noget for dig. Værten Christina Rievers byder velkommen til kendte gæster for at tale om fordomme, de har oplevet i løbet af deres liv.

Rievers har bl.a. talt med komiker Victor Lander og instagrammer Anna Seneca, som på hver sin måde har oplevet fordomsfuld kritik på deres vej. Som lytter får man et personligt indblik i, hvilke forudindtagne antagelser gæsterne pines med, samt de emotionelle aspekter der følger med.

Men Rievers inviterer ikke ind til en høflig dialog, da det er hendes mission at få alle fordomme på bordet, så de kan blive italesat. Det er podcastens filosofi, at ingen fordom er for hård til, at vi ikke kan tale om den, hvilket værten i høj grad efterlever.

Derudover har lytteren også mulighed for at udfordre sine egne fordomsprægede tanker, da værten inviterer lytterens fordomme indenfor i studiet. På den måde kan vi alle udvide vores horisonter, mens vi afliver fordomme igennem spændende dialoger.

Simon Spies’ privatsekretær

Simon Spies’ privatsekretær
Foto: Podimo

De fleste danskere har hørt navnet Simon Spies før, men det er ikke mange, som kender til rejsekongens virkelige liv bag facaden. I podcasten Simon Spies' rejsesekretær deler Spies’ gamle privatsekretær, Sussie Sheikh, sine erindringer, fra da hun arbejdede for ham.

Sheikh opdagede i løbet af ansættelsen sin chefs lyst til at have seksuelt samvær med upassende unge kvinder. Som lytter kommer man bagom det, podcasten beskriver som ”et organiseret morgenbolle koncept”, hvor Spies i playboystil havde tre yngre kvinder ventende i en villa.

Læs også: 5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

Men det er ikke alt, da Sheikh ligeledes lukker dørene op for, hvad der foregik bag glansbilledet, udover når Spies skulle forsøde sin tilværelse. Lytteren får mulighed for at opleve alt fra Sheikhs mærkværdige jobsamtale til da hun fire måneder senere forlader virksomheden.

Udover det eksklusive indblik i en af Danmarks daværende rigeste mænd, så er podcasten veltilrettelagt. Med Sheikhs fantastiske fortælleevner og podcastens dynamiske lydunivers bliver lytteren draget ind i Spies’ hemmelige verden fortalt igennem en privatsekretærs øjne.

The Drop Out

The Drop Out
Foto: Podimo

The Drop Out er en nyere titel, som i den grad kan anbefales. Med journalist Cecilie Beck som fortæller, går podcasten i dybden med en af de største svindelsager indenfor den medicinske industri nogensinde.

Iværksætter Elisabeth Holmes var et pragteksemplar indenfor entreprenørskab, da hun som 19-årig lancerede virksomheden Theranos. Hendes mål var at opnå lige så stor succes, som sit idol Steve Jobs ved at forandre industriens måde at analysere blod på. Igennem sin vej til succes blev hun støttet af andre milliardærer og store virksomheder, der investerede millioner i konceptet.

Problemet var bare, at Holmes revolutionerede produkt var en løgn. Ved at lytte til The Drop Out kommer lytteren bag kulisserne, hvor tidligere ansatte og investorer fortæller om deres oplevelse med Theranos, samt Holmes mystiske måder at drive forretning på. Det er en historie, hvor den succesrige facade krakelerer i takt med, at sandheden langsomt kommer frem i lyset.

Narkobetjenten og den kriminelle underverden

Narkobetjenten og den kriminelle underverden
Foto: Podimo

Hvis du vil høre mere om underverdenens skyggesider, er denne anbefaling et godt bud. I samarbejde med journalist Pernille Brunse løfter tidligere narkobetjent René Dahl sløret for, hvad der foregår i de mørke hjørner af Københavns gader.

Med mere end 20 års erfaring giver Dahl lytteren et indblik i den kriminelle verden, hvor han trækker på gamle kontakter, han har mødt igennem sin karriere. I forlængelse af det italesætter Dahl, hvilke metoder han har benyttet for at give de kriminelle bedre livsvilkår, så de kan komme væk fra underverdenen.

Men disse metoder har sin pris, eftersom Dahl blev tvunget til at opgive sit politiskilt og afsone en seks måneders ubetinget fængselsstraf. Det er en klassisk fortælling, hvor en betjent er underlagt juridiske retningslinjer, hvilket begrænser ham i at gøre sit arbejde ordentligt.

Læs også: 3 podcasts for dig, der ikke kan få nok af ’Bandeland’

Ikke nok med at det er enormt spændende at opleve den kriminelle underverden tæt på, så oplever lytteren, hvordan politiske statistikker ofte er vigtigere end menneskers velbefindende.

Alle ovenstående podcasts kan findes hos vores samarbejdspartner Podimo.

Del artikel

Andre Podcast | Guides