Podcast | Guides

Guide: De 5 mest populære podcasts i Danmark lige nu

AfKaja Nielsen
29. november 2022
Mørkeland
Foto: Podtail

Del artikel

Vi har alle vores egne præferencer, når det gælder podcasts. Men hvilke er egentlig de mest lyttede og populære i Danmark lige nu?

Podcasts er for mange en veletableret del af hverdagen og kan give noget ro og afslapning, når man lige skal koble fra i den travle hverdag.

I nedenstående guide kan du se, hvilke podcasts der er mest populære hos de danske lyttere lige nu. Det er således en god liste at finde inspiration i!

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Det, vi taler om

Det, vi taler om
Foto: Podtail

Den nyeste sladder, overraskelser og nyheder bliver vendt og drejet i BT’s Det, vi taler om. Ditte Okman, som vi kender fra Radio24Syv, står bag roret i denne podcast, når hun tager relevante gæster med i studiet til en god diskussion.

Sammen graver de ned i emner, der er oppe i tiden, som Will Smiths Oscar-skandale tidligere på året, Helle Thorning-Schmidts omdiskuterede pink kjole eller den engelske Dronning Elizabeths død og tronfølgeren Charles’ opvækst og liv. Der bliver altså hele tiden taget temperaturen på opsigtsvækkende episoder i Danmark såvel som resten af verdenen.

Som i et sladdermagasin benytter Okman sin direkte journalistiske stil, og kommer grundigt rundt om aktuelle begivenheder. Der bliver lagt op til gode grin, men også ærlige og seriøse diskussioner.

Afsnittene udkommer ugentligt om fredagen og kan høres på Spotify, Apple Podcasts, Podimo og Google Podcasts.

Curlingklubben

Curlingklubben
Foto: Podimo

Curlingklubben har i mange år været en favorit blandt danske radio- og podcastlyttere. Værterne Christian Bonde og Maria Fantino lægger op til ping pong, når de snakker frem og tilbage om alverdens ting. Det kan være rejsetips, beauty-produkter til mænd eller hvad værterne har lavet i weekenden.

Ligesom når du ikke har set en god ven længe, sludrer værterne om, hvad end der lige falder dem ind. Det er en opkvikkende og underholdende podcast, der tages helt ned på jorden, og det er aldrig kedeligt i deres selskab.

Læs også: Podcast: Kan ‘Friheden’ bære en sæson mere?

Der inddrages eksperter, lyttere og andre relevante personligheder til at forklare noget eller deltage i en diskussion i programmet. Bonde og Fantino har været værter siden P3 programmets start i 2019, og man kan vist roligt sige, at de holder standarden for en afslappende men dynamisk underholdning.

Episoderne kan høres på Spotify, Apple Podcast og DR.dk.

Mørkeland

Mørkeland
Foto: Podtail

Mørkeland er uden tvivl én af de mest elskede true crime podcasts i Danmark, og i særdeleshed en af de mest populære. Værterne Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee udgav deres første afsnit i 2018, og har sidenhen beriget true crime entusiaster med uhyggelige kriminalsager.

I denne samtalepodcast bliver der primært talt om danske sager, men sommetider går værterne ud over landets grænser, hvis noget yderst opsigtsvækkende melder sig. Ikke kun de store mordsager om seriemord og Jack the Ripper bliver omdrejningspunktet – nej, det er også hverdagsrædslerne, der runder samtalen, hvor almindelige liv bliver ændret på et splitsekund. Her får du en detaljerig lytteoplevelse, der kan sætte gang i kuldegysningerne.

Mange af de omtalte sager går flere år tilbage i tiden, men Camilla og Kristine formår stadig at samle landets lyttere til to nye nervepirrende mordsager hver mandag, når episoderne lander på Apple Podcast, Spotify, Podimo og Radioplay.dk.

Læs også: Guide: De bedste episoder af Mørkeland

Her går det godt

Her går det godt
Foto: Podimo

De erfarne herrer Esben Bjerre og Peter Falktoft, der for længst har etableret sig stabilt i medielandskabet, sætter ugentligt gang i en ærlig snak om verdensbilledet i deres podcast Her går det godt. Podcasten har siden 2016 leveret masser af selektiv nyhedsformidling, som værterne selv så fint pointerer i deres podcastbeskrivelse.

Hvis du vil lytte til en podcast, hvor det nærmest er uvist, hvor samtalen fører hen, så skal du give Her går det godt et lyt. Komplekse emner tages helt ned på jorden, der snik snakkes og diskuteres. Og spontaniteten er ikke bleg for at overtage samtaleemnerne.

Radiomakkerparret leverer højt humør, gode grin og ærlig snak, når de både kommer rundt om politik, kultur, verdenssituationen og alt derimellem.

Afsnittene kan høres på Podimo og udkommer tirsdage og fredage.

Millionærklubben

Millionærklubben
Foto: Podimo

Den sidste titel på listen over de mest populære podcasts i Danmark lige er Millionærklubben. Værtsrollerne for denne finanspodcast består af journalisterne Sara Sjølin og Bodil Johanne Gantzel, der begge har enormt meget viden inden for finansfeltet.

Sammen med et sædvanligt panel af analytikere, eksperter og andre relevante gæster, taler de om, hvad der rører på sig i finanslandskabet. Det er ingen hemmelighed, at det er vældig kvalificerede folk, der er med i dette studie, og derfor giver det bare meget god viden til rygsækken for os lyttere.

Aktier, der falder og stiger, renteforhøjelser, energikrisen og inflationer er bare nogle af de meget relevante emner, som bliver vendt i podcasten. Du bliver meget klogere på ting, du måske har funderet over, som hvornår det er godt at investere, hvad der påvirker aktieudsving og meget mere.

Episoderne udkommer alle hverdage og kan høres på Podimo, Spotify, Apple Podcasts og Podcast24.

Læs også: 5 podcasts til dig, der elsker fodbold

Del artikel

Andre Podcast | Guides

Mest læste