Podcast | Guides

Guide: De bedste episoder af Mørkeland

AfNadia Jordan Jensen
29. november 2022
Mørkeland podcast
Foto: Podtail

Del artikel

True crime podcasten Mørkeland har siden 2018 beriget lyttere med mange skræmmende historier fra det virkelige liv. Og vi har derfor samlet en oversigt over de bedste episoder af Mørkeland.

Mørkeland er én af Danmarks bedste true crime podcasts. I over 180 episoder er der blevet gået i dybden med utrolige og ugenkendelige kriminalsager.

Hver mandag vælger værterne Kristine og Camilla en historie hver, hvor de udforsker sindets mørke i relation til sagernes forløb og uhyggelige detaljer. Sagerne er alt fra gamle danske sager, du måske aldrig har hørt om før, til udenlandske historier, som ufrivilligt sætter sig på nethinden.

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Hvis du ikke har hørt podcasten før og ikke aner, hvor du skal starte, så har vi skrevet en nem guide til og kort forklaring af nogle af de bedste episoder af Mørkeland.

Episode 13

Denne episode fortæller om den tyske kannibal Armin Meiwes, der er kendt som ”Kannibalen fra Rotenburg”. Meiwes ønskede at udleve sin drøm om at spise et andet menneske, hvilket resultere i, at han satte en annonce op online i håb om at finde en frivillig person.

Utroligt nok svarede en mand ved navn Bernd Jürgen Armando, hvor de herefter aftalte at mødes. Det er en mærkværdig historie, hvor offentligheden diskuterede om, hvorvidt Meiwes skulle dømmes for en mands død på trods af, at offeret meldte sig frivilligt.

Episode 27

Hvis du er én af de lyttere, som ikke har formået at dykke ned i historien om morderen Peter Lundin, så har Mørkeland gennemgået hele historien for dig.

Lundin er én af Danmarks mest kendte mordere, efter han i år 2000 dræbte sin samlever Marianne Pedersen og hendes to sønner på 10 og 12 år på brutal vis. Sagen fortæller om et slagterhus, hvor alle ofre blev parterede med en vinkelsliber og en økse.

Episode 27 er et afsnit, som giver koldsved ned ad ryggen. Heldigvis er der en pauseknap, man kan benytte sig af en gang i mellem.

Episode 38

Hvis du har været lytter af Mørkeland længe, har du nok ikke glemt episode 38. Og er du ny lytter, skal du ikke snyde dig selv for denne skræmmende fortælling.

Dette afsnit fortæller om en tragisk og uhyggelig hændelse, hvor en kollega til en 25-årig kvinde spurgte, om hun ikke kunne køre ham hjem. Desværre sagde hun ja. Efter 45 minutter begyndte hun at indse, hvad der virkelig skulle ske.

Detaljerne i denne historie er meget voldsomme og betoner, hvordan vi ikke altid kan stole på vores nærmeste. Det er uhyggeligt, men samtidig med til at sikre afsnittet en plads på vores liste over de bedste episoder af Mørkeland.

Læs også: De 10 bedste true crime podcasts

Episode 58

Hvis man er en ung kvinde, som bor alene, beskriver dette afsnit ens værste mareridt. Forestil dig, at du kommer hjem fra en hyggelig bytur og lægger dig til at sove. Pludselig vågner du midt om natten, hvor en mand sidder ovenpå dig.

Dette skrækscenarie oplevede 25-årig Jennifer Morey i sit eget hjem. Episoden gennemgår Moreys forfærdelige nat, hvor hun kæmpede for sin egen overlevelse.

Hvis du vælger at lytte til episoden, kan det anbefales ikke at lytte, mens du er alene hjemme.

Episode 94

Episode 94 fortæller om en kvinde, som på mystisk vis begyndte at modtage dødtrusler og underlige opkald, hvilket hurtigt udviklede sig til forfærdigelige overfald. Kvinden oplevede mystiske hændelser, hvor blandt andet døde katte blev bragt til hendes dør.

Problemet var dog, at politiet ikke tog hende seriøst, fordi hun ikke havde noget bevis for, at hun hørte mystiske lyde eller oplevede mærkværdige hændelser. Det er en meget gådefuld sag om, hvorvidt kvinden havde en stalker, eller om hun selv forårsagede disse hændelser.

Episode 115

Denne episode af podcasten Mørkeland er helt klart ikke for den sarte lytter. Hvis man har hørt om Robert Berdella, så ved man, hvilke skrækkelige handlinger, han har i bagagen.

I 1984-1987 torturede og myrdede Berdella mindst seks mænd i sin kælder. I løbet af episoden gennemgår Kristine, hvordan han har tortureret sine ofre på nogle af de mest grusomme måder, man aldrig kan forestille sig.

Hvis du kan komme igennem dette afsnit uden at pause en eneste gang, så fortjener du en medalje. Måske det ikke bare er én af de bedste episoder af Mørkeland, men også én af de værste.

Episode 126

En almindelig dag kan hurtigt blive vendt til et mareridt. Dét oplevede Alison Botha en aften.

Botha kørte hjem efter en hyggelig aften, hvor hun blev mødt af en mand med en kniv. Manden påstod i første omgang, at han bare ville låne hendes bil, men det var ikke tilfældet.

Historien besidder mange barske detaljer, som fortæller om Bothas møde med ”the ripper rapists”. Dog vil slutningen af episoden overraske dig, men det vil vi ikke afsløre nærmere!

Læs også: Guide: De 5 mest populære podcasts i Danmark lige nu

Episode 138

Episode 138 fortæller om en sag, hvor to piger hørte bankelyde inde fra deres soveværelsesvægge. Umiddelbart troede de, at det var deres afdøde mor, som prøvede at komme i kontakt med dem.

Dog skulle det vise sig at være noget helt andet. En dag hvor pigerne var alene hjemme, gik de ned i kælderen, da de troede deres mor prøvede at kontakte dem dernede. I stedet blev de mødt med en skrækkelig besked på væggen, som ikke var noget, en kærlig mor vil have efterladt til sine døtre.

Episoden er en forfærdelig historie om, at vi kan være omringet af skræmmende personer, der vil gøre én ondt, uden at vi har den fjerneste ide om det.

Episode 142

I episode 142 fortæller værten Camilla om Anna Elisabeth Michel, som døde i en alder af kun 23 år. Da hun var 16 år, begyndte hun at få nogle, på det tidspunkt, uforklarlige anfald.

Efter mange fejlede behandlinger blev hendes forældre overbeviste om, at Michel måtte være besat af en dæmon. Dette resulterede i, at forældrene henvendte sig til den katolske kirke for hjælp, hvor de udførte over 60 katolske eksorcismeritualer.

Endvidere er det en forfærdelig historie, hvor det debatteres om, hvorvidt forældrene var skyld i deres egen datters død.

Episode 145

I denne episode fortæller Kristine om teenageren Sylvia Likens, som blev tortureret og myrdet på en umenneskelig måde af sin omsorgsperson. Toturen indebar seksuel ydmygelse, udsult, forsømmelse og desværre meget mere.

Når man hører episoden, tænker man som lytter, at Likens blev tortureret i årevis på baggrund af alle de hændelser, der har fundet sted. Dog er det ikke tilfældet. Det er en af de mest brutale sager om tortur Mørkeland har italesat.

Du kan høre alle afsnit af Mørkeland på bl.a. Spotify, Podimo og Apple Podcast. Du bestemmer selv, om du vil lytte til dem alle fra ende til anden – eller blot tage udgangspunkt i vores liste over de bedste episoder af Mørkeland.

Læs også: Årets 10 bedste podcasts indtil nu

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Podcast | Guides