Serier | Guides

De 15 bedste serier, du kan se på Prime Video lige nu

AfRedaktionen
19. juni 2024
Fleabag
Phoebe Waller-Bridges fantastiske dramakomedie 'Fleabag' kan ses igen og igen / Foto: Luke Varley / Prime Video

Del artikel

Prime Video har i løbet af det seneste år for alvor markeret sig på serie- og filmfronten med et væld af originalproducerede titler og indkøbte serieklassikere. Få et overblik over streamingtjenestens bedste serier her.

1. Fleabag
2. The Expanse
3. The Office
4. The English
5. The Marvelous Mrs. Maisel
6. Bosch
7. Sherlock
8. Good Omens
9. The Boys
10. Fallout
11. Reacher
12. Mozart in the Jungle
13. Jack Ryan
14. Sthlm Blackout
15. Invincible

Fleabag

Phoebe Waller-Bridge har både skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i den fuldstændigt forrygende komedieserie om "twenty something"-kvinden, Fleabag. Serien er på en gang vildt sjov og rørende, og Phoebe Waller-Bridge er fantastisk skarp i titelrollen. Hun bliver blandt andet flankeret af Olivia Colman og Andrew "hot priest" Scott.

Der er to sæsoner af Fleabag, som begge kan ses på Prime Video.

The Expanse

The Expanse er baseret på den populære bogserie af samme navn udspiller sig i det 24. århundrede, hvor magtstrukturen i vores solsystem er markant anderledes. Serien glimrer ved de flotte effekter, det storpolitiske drama og nogle klassiske noir-elementer, der gør den til en af de allerbedste science fiction-serier i nyere tid.

Der er seks sæsoner af The Expanse, der alle kan ses på Prime Video.

The Office

Der er få serier, der har opnået samme kultstatus som The Office. Og det gælder sådan set både den britiske version med Ricky Gervais og den amerikanske med Steve Carrell. På Prime Video kan de bryste sig af at have samtlige episoder af sidstnævnte, der foruden Carrell har bl.a. John Krasinski, Rainn Wilson, Jenna Fischer, Mindy Kaling og Ed Helms på rollelisten.

Der er ni sæsoner af The Office, der alle kan ses på Prime Video.

The English

Det Vilde Vesten har sjældent været så smukt som i The English, hvor vi følger Cornelia Locke (Emily Blunt), der er på en mission for at finde manden, som slog hendes søn ihjel. Hun får hjælp af indianeren Eli Whipp (Chaske Spencer), der efter den amerikanske borgerkrig vil gøre krav på et stykke jord. På deres rejse sammen møder de både venner og fjender i et karaktergalleri, der har lige høje grader af dybde og visuelt flair.

Der er kun én sæson af The English, og den kan ses på Prime Video.

The Marvelous Mrs. Maisel

Den charmerende komedieserie The Marvelous Mrs. Maisel byder på et potpourri af rappe replikker, fascinerende figurer og fantastisk mode tilsat et humoristisk blik på 1950’ernes kønsrollemønstre. I centrum for herlighederne finder man Rachel Brosnahan som mønsterbryderen Miriam 'Midge' Maisel. Hun går fra at være den gode husmor til et liv som kvindelig standupkomiker i en mandsdomineret verden. Som en ekstra bonus er serien skabt af folkene bag Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino og Daniel Palladino

Der er fem sæsoner af The Marvelous Mrs. Maisel, som alle kan ses på Prime Video.

Bosch

Det er svært at komme i tanke om en bedre politiserie i serieland end Bosch med formidable Titus Welliver i hovedrollen som den gnavne og dygtige L.A.-politimand, Hieronymus ’Harry’ Bosch. Hver sæson berører en eller flere sager i et dystert, neo-noir-præget Los Angeles, og det hele bliver krydret med spænding og et fremragende karaktergalleri.

Der er syv sæsoner af Bosch, som alle ses på Prime Video. Det samme kan de to sæsoner, der indtil videre er udkommet af spin-offserien, Bosch: Legacy.

Sherlock

Mark Gatiss og Steven Moffats populære BBC-serie, baseret på Arthur Conan Doyles romanbasker, blev en gigantisk succes, da den første gang rullede over skærmen. Med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i hovedrollerne som Sherlock Holmes og Dr. Watson folder det velkendte detektivunivers sig ud i en moderniseret og intelligent ny udgave, der får os seere til at sulte efter flere afsnit.

Der er fire sæsoner af Sherlock, og den første sæson kan ses på Prime Video. Vil man se hele serien, skal man ty til enten Max eller Netflix.

Good Omens

Good Omens er en syndig fornøjelse, hvor duoen bestående af dæmonen Crowley (David Tennant) og englen Aziraphale (Michael Sheen) er seriens uomtvistelige trumfkort. Sjældent har to seriekarakterer haft så meget skøn kemi, at man nærmest ikke har kunnet være i sig selv af glæde, hver gang de to delte scener. For selv om de to egentlig er på hver sin side i kampen mellem det gode og det onde, har de et svagt punkt for hinanden.

Der er to sæsoner af Good Omens, der begge kan ses på Prime Video.

The Boys

Nogle vil sige, at den alternative superhelteserie The Boys balancerer elegant mellem skarp samfundssatire, ultravold og ekstremt sjofel humor. Andre vil sige, at den udelukkende forsøger at fremkalde provokation og plathed for opmærksomhedens skyld. Når serien er bedst, spidder den perfekt det amerikanske politiske klima og de neofascistiske tendenser, som plager landet. Derudover har den en perlerække af fremragende karakterer, som er med til at løfte hele seriens niveau.

Der er fire sæsoner af The Boys, der alle kan ses på Prime Video. Den sidste sæson (sæson fire) er dog stadig i gang i skrivende stund.

Fallout

En af de nyeste serier på listen er sci-fi-baskeren Fallout, der er skabt af Jonathan Nolan – Christopher Nolans lillebror – og Lisa Joy, som også stod bag den hedengangne HBO-serie, Westworld.

Fallout er en blodig og grotesk underholdende oplevelse, baseret på computerspillet af samme navn. Serien foregår i en alternativ verden, hvor Jorden mere eller mindre er gået under i en atomapokalypse 219 år tidligere. Verden er derfor præget af 1950'er/60'er-æstetik og -mekanik – med et behørigt futuristisk sci-fi-islæt til at understrege den genkendelige og alligevel ukendte følelse.

Der er indtil videre kun én sæson af Fallout, der kan ses på Prime Video, men anden sæson er allerede bekræftet.

Reacher

Med intense og velkoreograferede actionscener, og et tempo perfekt til bingewatching, er Reacher ganske enkelt underholdning i topklasse.

Serien handler om den tidligere major i USA's militærpoliti, Jack Reacher (Alan Ritchson), der bliver anholdt for mord kort efter sin ankomst til den lille by Margrave, Georgia. Da et af mordofrene viser sig at være hans bror, indleder han en usikker alliance med byens politistyrke for at finde frem til morderen.

Der er to sæsoner af Reacher, der begge kan ses på Prime Video.

Mozart in the Jungle

Hvis man godt kunne lide DR's satiriske komedieserie Orkestret, vil man elske Mozart in the Jungle. Serien følger et fiktivt symfoniorkester i New York, der til stor furore skifter deres ikoniske (og ret arrogante!) dirigent Thomas (Malcolm McDowell) ud med den unge og fremadstormende Rodrigo (Gael Garcia Bernal). Sidstnævnte er helt formidabel i rollen som den noget alternative dirigenttype, og serien er virkelig sjov og velskrevet.

Der er fire sæsoner af Mozart in the Jungle, der alle kan ses på Prime Video.

Jack Ryan

Det tætteste, vi kommer på en rigtig amerikansk James Bond, må være Jack Ryan. Figuren er skabt af den amerikanske spionforfatter Tom Clancy og har haft et langt bogliv, inden den nåede til film – og nu serieverdenen, hvor John Krasinski giver den som analytikernes supersoldat, Jack Ryan.

Jack Ryan indeholder alt, en god actionserie skal – tjubang, spænding og intriger. Den genopfinder ikke den dybe (spionthriller-) tallerken, men mindre kan også gøre det.

Der er fire sæsoner af Jack Ryan, der alle kan ses på Prime Video.

STHLM Blackout

Danske Milad Schwartz Avaz (Alfa, Bedre Tider) er bagmand til historien om, hvordan en ganske almindelig date udvikler sig fuldstændig uventet og vildt.

Serien er en veleksekveret actionperle med en god følelsesmæssig kerne og handler om journalisten Arthur (Erik Johansson) og true crime-entusiasten Mille (Hanna Alström), der er på deres første date sammen. Men Arthur kommer i besiddelse af nogle oplysninger, som gør, at både politi og lyssky elementer jagter ham.

Der er – indtil videre – kun en enkelt sæson af STHLM Blackout på Prime Video.

Invincible

Onde tunger ville nok hævde, at Invincible ikke hører hjemme på listen, da serien som den eneste er animeret. Men den får alligevel lov til at snige sig med.

Invincible handler om teenageren Mark Grayson (som Steven Yeun fra The Walking Dead og Beef lægger stemme til), der en dag udvikler superkræfter. Inspireret af sin far Nolan (med stemme af J.K. Simmons), bedre kendt som superhelten Omni-Man fra planeten Viltrum, bliver Mark en superhelt med navnet ”Invincible”.

Serien formår på fornemmeste vis både at hylde og gøre grin med superheltegenren.

Der er to sæsoner af Invincible, der begge kan ses på Prime Video.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides