Thriller-bestselleren ‘Damaskus’ laves til en tv-serie

Foto: Damaskus/Politikens Forlag

Spændingsromanen ‘Damaskus’ af Iben Albinus skal laves til en TV-serie, og det er forfatteren selv der skriver manuskriptet.

Produktionsselskabet Scanbox Productions har i weekenden købt TV-serie-rettighederne til den anmelderroste og prisvindende bog af Iben Albinus, Damaskus.

I Damaskus udstationeres danske Sigrid i Syriens hovedstad Damaskus af en telegigant for at styrke den demokratiske bølge i landet. Året er 2011 og det arabiske forår kører for fuldt blus. Da det syriske regime tager flere og flere voldlige midler i brug, siger Sigrid ja til en opgave for den danske efterretningstjeneste.

Sigrid støder på sin gamle ungdomsveninde Reem i Syrien. Efter en noget dramatisk begivenhed skilte dem ad i København for alle de år siden er de nu sammen igen, men på hver sin side af konflikten. Reem leder nemlig et sikkerhedsfirma der har tætte bånd til det syriske regime.

Forfatteren af bogen skriver også serien.

Som en del af aftalen har Albinus ikke bare fået solgt TV rettighederne til hendes bog, men hun skal også selv skrive manuskriptet til serien og agere som executive producer, en aftale hun er yderst tilfreds med.

”Scanbox er for mig indbegrebet af et selskab, der formår at kombinere kunstnerisk kvalitet og et stærkt indhold med underholdning for alle, og det passer rigtigt godt til Damaskus og mig. Scanbox drives af nogle vildt dygtige og ambitiøse mennesker, som jeg glæder mig meget til at udvikle Damaskus som TV-serie med” fortæller Iben Albinus.

Damaskus TV-serien har endnu ingen planlagt premieredato.

LÆS OGSÅ: Først kom bogen, så kom filmen, og nu kommer serien: Jan Guillous barske roman om sin grufulde opvækst bliver til tv-serie

LÆS OGSÅ: Husker du dem? 10 teenagefilm du elskede engang

LÆS OGSÅ: Dårlige serier: 5 serier du ikke behøver at starte på 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like