Anmeldelse: 7. sæson af ‘Brooklyn Nine-Nine’ sætter barren lavt til den 8.

Foto: Brooklyn Nine-Nine/NBCUniversal Media, LLC

Det er en velsignelse i forklædning, at syvende sæson af ‘Brooklyn Nine-Nine’ kun har 13 afsnit.

Der var noget Scrubs-agtigt over Brooklyn Nine-Nine, da den startede tilbage i 2013. Komedieserien om politifolkene fandt hurtigt sin helt egen tone, som den formåede at gøre både charmerende og uventet. Der var mange gode grin, og interaktionerne mellem personerne var både varme og troværdige.

Også selvom personerne var både karikerede og meget særegne på en og samme tid.

Men der kan gå metaltræthed i alt, og den syvende sæson på Netflix er kedelig og ligegyldig, og personerne har mistet deres kant og deres karaktertræk.

Det til trods for, at der er sket så rigeligt i mellemtiden, som burde have lagt op til en sæson med masser af action.

Captain Holt er blevet degraderet, og Jake og Amy skal være forældre.

Nåh ja. Det var måske alligevel ikke så meget. Men alligevel formår den nye sæson at skuffe forventningerne.

Kedelige karakterer

Jake og Amy var et godt ”odd couple”, fordi de var så karikerede. Andy Samberg (Saturday Night Live, Hot Rod) har længe leveret en troværdig voksen-teenager, der har være kilde til meget uventet humor. Og han blev suppleret godt af Melissa Fumero (One Life to Live, Gossip Girl) der var det stringente, organiserede overbliksmenneske, der blev trukket så meget ud i ekstremerne, at det også blev hamrende morsomt.

De to har mødt hinanden på midten, og ethvert spark i retning af deres gamle jeg virker forceret og utroværdigt.

Selv ikke Terry Crews er sjov længere. Muskelmanden, der samtidig var far med stort F og nervøs for livet som politimand er bare blevet endnu en panser, og sådan fortsætter det.

Når gamle tricks også fejler

En af Brooklyn Nine-Nines store overraskelser var de lidt senere sæsoner, hvor de begyndte at eksperimentere med længere plotlinjer, der strakte sig over hele … eller dele af … sæsoner. Det virkede fremragende, og det var med til at skabe forventninger til seriens næste sæson.

Men denne syvende af slagsen er mere af det samme. Enkelte ting, som at Jake og Amy gerne vil være forældre, går igen, og Raymond Holt arbejder på at få sit gamle arbejde tilbage.

Det virker bare mere, som om de træder vande, og i stedet for at holde tempoet er Brooklyn Nine-Nine blevet nødt til at tage en pause og lade batterierne op.

Selv ikke det årlige heist-afsnit kan være overraskende længere. Ligesom Community brugte de afsnit med Paintball til at bryde genren op, har heist-afsnittene været et kærkomment afbræk fra den normale rutine i sitcom-formatet.

Men heller ikke det afsnit bliver andet end en lunken skuffelse af, hvad det kunne have været. Doug Judy vender også tilbage, men igen er det blevet for formularisk til at være overraskende eller morsomt.

Holt skinner en smule i et afsnit, der sætter en krølle på rivaliseringen med den gamle ærkefjende Madeleine Wunch, men heller ikke her, er der noget, der overrasker.

Det er bare ikke sjovt længere

Det er ikke første gang, at en serie har ramt et lavpunkt for så at sætte alle sejl til i den sidste afgørende sæson. Der, hvor alt kan lade sig gøre.

Man kan da håbe, at det bliver resultatet af denne sæson.

For det charmerende og skæve er væk, og det skyldes i alt for høj grad, at serien reelt set har været for god til at skabe en udvikling hos karaktererne.

Det er normalt et problem, hvis personerne står stille i flere sæsoner, bliver humoren ofte for gentagende og udvandet.

Men udvikling for udviklings skyld tjener heller intet formål, og når der ikke længere er nogle sære karaktertræk at grine af, nogle uventede udfald eller pudsige vaner, som man kan benytte sig af, bliver de reduceret til at være folk i stedet.

Og folk er bare ikke sjove, når de ikke kan noget særligt.

Ligesom Brooklyn Nine-Nine heller ikke er det.

Fakta om ‘Brooklyn Nine-Nine’
Instruktør: Cortney Carrillo, Luke Del Tredici m.fl.
Skrevet af: Dan Goor, Michael Schur m.fl.
Medvirkende: Andy Samberg, Melissa Fumero, Stephanie Beatriz, Terry Cruz m.fl.
Længde: 22 min.
Afsnit: 13 (7. sæson)
Streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Dårlige serier: 5 serier du ikke behøver at starte på 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Disney har haft tunnelsyn med ‘Star Wars: Visions’

LÆS OGSÅ: Netflix and chill: 6 sexede serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like