Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Badehotellet sæson 7

AfIsabella Lisberg
17. marts 2020
Foto: Badehotellet sæson 7/TV 2 / DANMARK ©

Del artikel

Den syvende sæson af Badehotellet er skyllet over skærmen sammen med det billedskønne badevand ved Vesterhavet, hvor serien endnu engang udspiller sig med vores sædvanlige gæster.

Soldater på Andersens Badehotel


Soldaternes tilstedeværelse bekymrer gæsterne, og de længes efter badehotellets ro og magelighed. Det skal selvfølgelig vise sig, at bekymringerne sker med god grund, for deres tid på hotellet bliver ikke uden tilstedeværelse af krigen, der optrappes i resten af landet og verdenen.

Et par uskyldige drengestreger leder til, at tyskerne får øje på Andersens Badehotel, og snart bliver en tysk løjtnant forblændet af hotellets nye bestyrer Amandas (Amalie Dollerup) selvstændighed og skønhed. Da vores allesammens entertainer og dramatiker Hr. Weyse (Jens Jacob Tychsen) er blevet en stor filmstjerne, der ikke kan komme frem i verden uden at skrive et hav af autografer, har tyskerne naturligvis også interesse i at lade sig underholde af netop ham. Den kunstneriske sjæl er nu nødsaget til at forholde sig mere politisk til sit fag og erhverv end nogensinde før og er derved også påtvunget at tage et standpunkt og vælge en politisk holdning til situationen.

Intriger i Frigh-familien


()

Frøken Frighs oprør og moderens dobbeltmorale er et emne, der forhåbentlig får lov til at udfolde sig i senere sæsoner. Apropos kønsroller så bor Grev Ditmar (Mads Wille) og Philip Dupont (Sigurd Holmen le Dous) nu sammen på hotellet og holder endnu deres forhold hemmeligt. Men også her skaber krigen problemer i familien, og Grev Ditmars lille 7-årige søn ankommer til hotellet i fuld nazi uniform, og for første gang træder Grev Ditmar i karakter som far.

En far, som bestemt ikke træder i karakter, er gode gamle og møgsure Grosserer Madsen (Lars Ranthe) som sammen med August Molin (Søren Sætter-Lassen) tjener penge på tyskernes tilstedeværelse i Danmark. Dette skaber gnidninger udover de sædvanlige hyggelige småskænderier i Hr. og Fru. Madsens ægteskab og bliver til sidst altafgørende for hotellets fremtid.

Et forfriskende alvor i Badehotellet


BadehotelletBadehotellet

Dog har serien fået en forfriskende alvor, som klæder den, uden at gå på kompromis med seriens DNA. Udover at Hr. Weyse eftersigende skulle synge sangen Take it Easy et år før, den oprindeligt er indspillet, så finder jeg Badehotellet sin tid respektabel, og en imponerende tidslomme er endnu engang skabt.

Sæsonens afslutning er mere dramatisk end nogensinde før og lægger op til en spændende sæson 8, og alvoren mærkes gennem Hr. Weyses udgave af Man binder os på hånd og mund, som giver gåsehud og bliver den sidste, og efter min mening bedste, scene fra de seks afsnit, som serien skyller på land.

De mange smukkes skud af klitterne, stranden og vandet giver mig lyst til at opgive min drøm om en eksotisk sydlandsrejse og erstatte den med en sommer ala Badehotellet. Jeg håber der er ligeså muntert og hjemmeligt, når vi ses igen næste sommer, men jeg tvivler.

Instruktør: Hans Fabian Wullenweber, Jesper W. Nielsen
Manuskriptforfatter: Stig Thorsboe, Hanna Lundblad
Medvirkende: Amalie Dollerup, Jens Jacob Tychsen, Anette Støvelbæk, Lucia Vinde Dirchsen, Aske Bang, Mads Wille, Sigurd Holmen le Dous, Lars Ranthe, Søren Sætter-Lassen
Antal afsnit: 6
Land: Danmark
Produktionsår: 2019
Dansk premieredato: 27. januar 2020
Dansk streamingtjeneste: Tv2 Play

Del artikel

Læs mere omBadehotellet

Andre Serier | Anmeldelser