Anmeldelse: ‘Fuld af Danmark’ er et kærkomment gensyn med savnet radio-duo

Foto: Fuld af Danmark/TV 2

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun har haft premiere på deres TV 2-program Fuld af Danmark. Er programmet værd at se?

Foto: Fuld af Danmark/TV 2

Klar, parat, skarp. Den forhenværende seniorkorrespondent på Radio24Syv, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og hendes kompagnon, journalisten Rasmus Bruun, har hustlet sig til en betalt sommertur rundt i landet hos TV 2.

Titlen på deres nye programserie er Fuld af Danmark, hvor de besøger forskellige mikrobryggerier og alkoholproducenter rundtom i kongeriget. Men kan makkerparrets nye tv-program holde niveauet fra Den korte radioavis? Vi har set de første to afsnit af det nye program for at finde ud af det. Læs med her.

Kirsten Birgit på roadtrip

Vi starter lige på og hårdt med en sprudlende Kirsten Birgit, der iler ud af sit palæ på Dalgas Boulevard med en kuffert i hånden. I baggrunden spiller Antonio Vivaldis De fire årstider, og alt virker ganske harmonisk. For et øjeblik. Det varer ikke længe, før tråden knækker, og Kirsten Birgit må irettesætte en ung mand for ikke at holde til højre på fortovet – vi befinder os jo trods alt på Frederiksberg.

Den unge mand viser sig at være byens borgmester, og da Kirsten først indser det, sender hun ham på vej med et “godmorgen” og skynder sig videre. Hun og Rasmus Bruun skal nemlig afsted på et lille roadtrip rundt i landet, hvor de skal besøge danske mikrobryggerier og alkoholproducenter.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Virkelig fedt at se Hugh Grant i en uvant rolle i ‘The Undoing’

For Kirsten virker det til, at målet er at få hældt så meget alkohol indenbords som overhovedet muligt. For Rasmus’ vedkommende handler det om at få rebrandet sig selv som seriøs journalist.

Hvad er en plante-aktivist?

Det er dog som om, der er et par fartbump undervejs. Den første dukker op på turens første stop, hvor det umage par besøger journalist og foredragsholder Signe Wenneberg, der slår sig på bæredygtighed og blandt andet producerer sin egen gin. Ginnen falder dog ikke rigtigt i Kirsten Birgits smag, og hun begynder at kede sig, da en energisk Signe Wenneberg begynder at fortælle om sin have, sin øko-virksomhed og om klimaet.

I stedet tager Kirsten godt for sig af de våde varer – selvom det ikke umiddelbart faldt i hendes smag. Rasmus er selvfølgelig vældig interesseret i Signe og går totalt i TV 2 Charlie-mode.

LÆS OGSÅ: Mere end 30 år efter ‘Karate Kid’: 5 gode serier du bør se i efteråret

Han ser sig dog pludselig nødsaget til at afbryde Kirsten, da seniorkorrespondenten begynder at stille sig kritisk over for Signe Wennebergs selvudnævnte rolle som plante-aktivist. Og det finder den garvede dame sig selvfølgelig ikke i. 

En rød tråd fra radio til tv

Det er måske ikke så overraskende, at de to journalister har vidt forskellige holdninger og forventninger til, hvordan deres tv-program skal strikkes sammen. På den måde følger Fuld af Danmark godt i kølvandet på Kirsten og Rasmus’ forskellige radioprogrammer, hvor Rasmus ofte er fortaler for journalistik i øjenhøjde og bløde interviews, hvorimod Kirstens foretrukne arbejdsgang er noget mere … lige på og hårdt.

Foto: Fuld af Danmark/TV 2

Ligesom i radioprogrammet så deler Kirsten også gerne her ud af sit enorme vid. I det andet afsnit i serien mødes de med Morten Messerschmidt på Kronborg. Her holder Kirsten et oplæg om slottets historie, dansk drukkultur og Holger Danske. Der går dog ikke længe, før Kirsten begynder at bevæge sig lidt ud for emnet og ender i en halv-racistisk svada om antallet af indvandrere i Danmark og Peter Ingemanns alkoholforbrug.

LÆS OGSÅ: Anbefaling: Se ‘Muldvarpen’ om nordkoreansk våbenhandel og metamfetamin

Rasmus er som altid – modsat sin medvært – meget politisk korrekt. Han virker dog umiddelbart knap så skvattet, som han ellers typisk er det i Den korte radioavis og viser både initiativ og gåpåmod i rollen som tv-vært. Men det kan måske nå at ændre sig i løbet af programmets resterende ti afsnit.

Ren underholdning

Det er voldsomt underholdende at høre på Kirsten, når hun er i gang med en af sine mange prædikener – også selvom hun til tider kan være lidt grov. Desværre bliver det i løbet af de første to afsnit ikke til meget andet end ren underholdning, og med en afsnitslængde på omkring 20 minutter er der ikke mange kulhydrater at komme efter i programmet.

Her misser tv-programmet et af de stærkeste kort fra Den korte radioavis, hvor Kirsten ofte debatterer den politiske dagsorden med sine medværter – og gerne med en skarp pointe til sidst. Det er ærgerligt, da det typisk er i den rolle, hvor Kirsten, med Rasmus på sidelinjen, er bedst.

Særligt for fans

Det er svært, hvis ikke nærmest umuligt, at genskabe stemningen fra et radioprogram på tv. Derfor skal du altså ikke forvente, at det er Den korte radioavis 2.0, når du sætter dig hen for at se Fuld af Danmark. I stedet er det et kærkomment gensyn med to fiktive personer, som mange har lært at holde af fra deres sendetid på den hedengangne radiostation Radio24Syv.

TV 2 skal have point for at gøre grin med et tv-format, de om nogen selv har benyttet sig af. Det er en smule underligt at se Rasmus og Kirsten i rollen som tv-værter, når vi mestendels er vant til at lytte til dem – selvom de også tidligere har haft et par enkelte tv-optrædener. Heldigvis er Kirsten Birgit altid leveringsdygtig med nogle politiske ukorrekte holdninger – uanset platformen – hvilket er dejligt forfriskende i en tid som denne.

LÆS OGSÅ: Hør podcasten: Lever ‘Babylon Berlin’ op til alle roserne?

Der er en masse referencer allerede i de første to afsnit af Fuld af Danmark til Kirsten og Rasmus’ mange oplevelser, heriblandt Kirstens røde Up!, hendes holdning til folk, der cykler i Frederiksberg Have eller brugen af klassisk musik. Generelt er hele serien nok mest rettet til dem, der igennem længere tid har fulgt journalist-duoen og knap så meget for nye seere og lyttere.

Overordnet set er Fuld af Danmark dog et ganske underholdende, lille program. Vi kommer helt sikkert til at følge med i de resterende ti afsnit, og vi glæder os til at se, hvad Rasmus og Kirsten har i vente på resten af deres nationale pubcrawl.

Denne anmeldelse er baseret på de første episoder af Fuld af Danmark.

Fakta om Fuld af Danmark

Medvirkende: Frederik Cilius og Rasmus Bruun
Antal afsnit: 12
Land: Danmark
Premieredato: 24. oktober 2020
Dansk streamingtjeneste: TV 2 PLAY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like