Film | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Trolls – sammen igen' slipper musikken (og NSync) løs på ny

Af
Signe Bjørg Granberg
11. oktober 2023
'Trolls – sammen igen'
Trolls er tilbage med Stine Bramsen som Poppy og Tim Schou som Kvist. / Foto: UIP

Del artikel

Tredje film om Poppy, Kvist og de andre musikglade trolde synger videre på samme melodi som de to forgængere, og det bringer glæde hos både den voksne og vores to unge gæsteanmeldere.

Trolls – sammen igen

Premieredato: 12. oktober 2023 i biograferne
Genre: Animation, Komedie, Børnefilm
Instruktør: Walt Dohrn og Tim Heitz
Manuskriptforfatter: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Elizabeth Tippet
Medvirkende/danske stemmer: Stine Bramsen, Tim Schou, Wafande, Joakim Lind Graae Tranberg, Pelle Højer, Pelle Emil Hebsgaard, Silja Okking, Barbara Moleko m.fl.
Land: USA
Spilletid: 1 time og 32 minutter

Den første Trolls-film fik premiere i 2016 og blev et gigantisk hit på verdensplan. Båret af Anna Kendrick og Justin Timberlake som stemmerne bag Poppy og Kvist og Timberlakes hitsingle Can't Stop the Feeling, var der ikke et (trolde)øje tørt. Filmen blev fulgt op i 2020 med Trolls på verdensturné, og nu er turen så kommet til tredje del i troldetrilogien, Trolls sammen igen.

Boybands og broderskab

Efter deres tidligere eventyr er Poppy og Kvist (Stine Bramsen og Tim Schou) endelig blevet kærester, selv om Kvist stadig kæmper lidt med at dele alting med Poppy.

Da det kommer frem, at Kvist har fire brødre og en fortid som medlem af det hedengangne boyband, 'BroZone', er Poppy ikke til at skyde igennem af begejstring. BroZone var nemlig hendes yndlingsband som lille trold, og hun kender ALLE deres hits.

Kvist er til gengæld ikke stolt af sin fortid i bandet, mest af alt fordi, han mistede kontakten til sine brødre efter en mislykket koncert. Han går dog modvilligt med til at samle bandet igen, da en af brødrene, Frej (Pelle Højer), er blevet taget til fange og bliver tappet for sit sangtalent af de to luskede, wannabe-musikere, Velvet og Venir (Josefine Tvermoes og Malte Milner Find).

TROLLS BAND TOGETHER, directed by Walt Dohrn.
Kvists tidligere band BroZone spiller en stor rolle i den nye 'Trolls'-film
Foto: UIP

Sammen med Poppy og sin ældste bror, John Datid (Wafande), begiver Kvist sig ud for at lede efter de øvrige brødre, så de i fællesskab kan redde Frej. Men det er lettere sagt end gjort, for brødrene har alle lagt fortiden bag sig og er ikke meget for at rippe op i den igen.

Det er med slet skjult reference til filmens originale stemme bag Kvist, Justin Timberlake, og dennes personlige historik med 90'er-boybandet, NSync, at man ser fortællingen i Trolls sammen igen udspille sig.

De popkulturelle referencer står i kø, og hvis man blot har fulgt lidt med på sidelinjen i prælanceringen af filmen, vil man også have bemærket, at drengene (eller burde vi kalde dem mændene?) fra det hedengangne NSync har slået pjalterne sammen igen, og bl.a. har lavet den nye sang Better Place, der indgår i filmen.

Det er både hyggeligt, sjovt og rørende at se fortællingen udfolde sig i filmen, hvor søskendeforhold, venskaber og forsoning behandles, så det er til at forstå for både børn og voksne.

Lad mig høre dig synge

Trolls har fra første film først og fremmest handlet om at dyrke musikken og alle dens facetter og genrer. Med poptrolden Poppy i centrum har den ene musikklassiker efter den anden fået fornyet liv med filmene, og denne gang er ingen undtagelse.

I Trolls sammen igen er det, med afsæt i NSync og boyband-kulturen, primært 90'ernes poplyd, der bliver taget under kærlig behandling. Og det er en fest at være vidne til for publikum i alle aldre.

Foruden de kendte karakterer fra de to foregående film er der flere nye bekendtskaber at forholde sig til denne gang – bl.a. hele BroZone-bandet, hvor Wafande, Joakim Lind Graae Tranberg, Pelle Højer og Pelle Emil Hebsgaard lægger danske stemmer til karaktererne.

'Trolls - sammen igen'
Der bliver ikke sparet på pop-klassikerne i 'Trolls - sammen igen'
Foto: UIP

Denne anmelder havde set sit snit til at invitere sine egne børn med i biografen, for hvem er bedre til at bedømme en børnefilm end netop børn?

Det var da også med begejstring for både musikelementerne og historien om forsoning mellem brødre, der fyldte i deres yderst positive anmeldelse af filmen efterfølgende (de giver filmen hhv. 5 og 6 hjerter!)

Ikke blot var de vilde med de nye karakterer, men de glædede sig også over at få lidt mere historik med om Poppy og Kvists fortid.

At de også med det samme efterspurgte et genhør med filmens soundtrack, vidner om, at det endnu en gang er lykkedes Trolls-franchisen at få musikglæden til at leve videre, længe efter rulleteksterne har kørt over skærmen. Og nå ja, sangene har da sidenhen kørt på repeat i dette lille hjem.

Del artikel

Andre Film | Anmeldelser