Podcast | Guides

De fem bedste krimipodcasts lige nu

AfFreja Hertz Tefcke
29. november 2022
Paper Ghosts Podtail
Foto: Podtail

Del artikel

Der findes efterhånden et hav af true crime podcasts, og det er svært at regne ud, hvilke man skal gå i gang med.

Af den grund har vi i denne artikel samlet vores bud på de fem bedste krimipodcasts lige nu. På listen er der både danske og amerikanske podcast.

Du kan høre de forskellige podcasts på flere tjenester.

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Morbid (USA)

Tjeneste: Audible, Spotify og Apple

Tag en kvinde, der elsker true crime og kan snakke i timevis om det. Sæt hende sammen med sin kusine, der er lige så stor fan af true crime, og samtidig er retsmediciner. Placér dem foran en mikrofon. Og så har du Morbid.

På nuværende tidspunkt er der 226 afsnit, som omhandler både seriemordere, cold cases, kidnapninger, gyserhistorier og en masse ekstra, så der er masser at afsnit at tage fat i. Fordelen ved Morbid er. at det bliver fortalt på en respektfuld og til tider sjov måde af Ash og Alaina.

Derudover har du næsten altid underholdning i mindst en time, fordi deres afsnit er spækket med informationer og viden!

Paper Ghosts (USA)

Tjeneste: Podtail, Apple og Spotify

Hvis du ikke er helt til forskellige sager i hvert afsnit, så er Paper Ghosts lige noget for dig!

Podcasten dykker ned i sagen om tre piger og en ung kvinde, der alle forsvandt i den sidste del af 60’erne og den første del af 70’erne i Connecticut. De er aldrig blevet fundet, og sagen er stadig åben i dag.

M. William Phelps er værten, og har endda en personlig forbindelse til sagen, hvilket gør den super spændende at høre!

Læs også: 5 uhyggelige podcasts, du måske ikke tør at lytte til

Mord i Nord (DK)

Mord i Nord (DK)
Foto: Podimo

Tjeneste: Spotify, Apple, Podtail og Podimo

En af de mere spændende podcasts handler om diverse vilde opklarede – og uopklarede – sager fra Skandinavien. Den dækker et ret bredt regi fra en forsvunden brud til teenagere, der planlægger mord.

Podcasten Mord i Nord er propfuld af sager, der har fundet sted over de seneste år og årtier i hele Skandinavien. Så hvis du savner noget, der er lidt tæt på hjem, så er Mord i Nord klart noget for dig!

Last Podcast on the Left (USA)

Tjeneste: Spotify

Hvis du ikke rigtig orker det helt tunge, dystre og melankolske i podcastverdenen, så er Last Podcast on the Left helt klart lavet til dig. Her taler værterne om seriemordere og deres forbrydelser, men ikke på samme måde som alle andre. Næh, de arbejder nemlig ud fra at få jokket lidt (metaforisk set, altså) på dem.

Det vil sige, at de godt nok snakker om forbrydelserne, men mest af alt om, hvor røvelendige seriemorderne egentligt var til det. Det får på en eller anden måde de værste seriemordere til at virke som meget små mennesker.

Værterne på Last Podcast on the Left gør det med humor og respekt for ofrene, og er nok en af de fedeste podcasts om true crime, jeg hører!

Læs også: Fascinerende fortællinger fra fortiden: 6 heftige historiepodcasts

Richard Ramirez, beskyttet af Satan (DK)

Richard Ramirez, beskyttet af Satan (DK)
Foto: e-Reolen

Tjeneste: e-Reolen

Efter Netflix’ dokumentar om Richard Ramirez, AKA The Nightstalker, begyndte jeg at lede efter lidt mere information om ham og hans forbrydelser.

Her faldt jeg over de to bind om Richard Ramirez, der fortæller alt om hans rædselsvækkende periode i L.A i 80’erne. Det hele bliver fortalt af Andreas Illum og Christoffer Greenfort, der virkelig gør et godt arbejde med at dykke ned i Ramirez liv, forbrydelser og alt ind imellem.

Læs også: De 10 bedste true crime podcasts

Del artikel

Andre Podcast | Guides