Anmeldelse af I Sydafrika går det godt

Foto: I Sydafrika går det godt/Xee

Året begynder hårdt med en global pandemi, og nu ser det ud til sommeren skal holdes i vejr-uforudsigelige Danmark. Men Xee redder enhver regnfuld sommerdag i Danmark, for kammeraterne fra Her går det godt, Peter Falktoft og Esben Bjerre, tager os med til eksotiske Sydafrika i deres nyeste rejseprogram I Sydafrika går det godt.

Sydafrika på godt og ondt

Og i Sydafrika går det bare godt. Fra slummen i Johannesburg hos en heksedoktor, en ridealong med ordensmagten, en tur rundt på savannen med the big five, et spil cricket, tilbage til virkelighedens alvor i dance studio Happy Feet og meget mere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Tilståelsen på TV 2

Således kommer Peter og Esben hele vejen rundt i Sydafrika og viser os landet på godt og ondt, men selvfølgelig med konstant godt humør. Det kan fandme noget, pardon my french. De kække bemærkninger og den stramme attitude bliver testet af adskillige vilde dyrearter, højder og Johannesburgs mørkere side.

En anden side af Sydafrika, Peter og Esben

Selvfølgelig er der en bagside af medaljen, bag den smukke natur, de eksotiske dyr og den anderledes kultur. Især to oplevelser står klart som et alvorligt brud i Peter og Esbens ellers livlige og glade tilgang til alt. Et besøg hos Happy Feet, et danseprojekt for at holde de unge fra de kriminelle leveveje, der lurer lige udenfor døren, får kammeraterne til at stoppe op og mærke alvorligheden.

Foto: I Sydafrika går det godt/Xee

Ligeledes et besøg hos en håndfuld charmerende Grandmothers Againt Poverty & Aids spejler urimeligheden sydøst for Cape Town. Organisationen startede som støttegruppe for bedstemødre, der havde mistet et familiemedlem pga. aids. I dag er det en fond, der indsamler penge til fordel for fattigdom og behandling af aids. Peter og Esben sidder for første gang stille, spørgende og forstående og lytter til en grandmother, der fortæller om de hårde vilkår, de lever under. Det er gribende både at se en anden side af Sydafrika, men også af Peter og Esben.

Ikke siden Keld og Dirch

Om du er newcomer eller Her går det godt-fan, så få set I Sydafrika går det godt i en rygende fart. Der har ikke været et mere genialt, sjovt og pragtfuldt makkerpar end Peter og Esben siden Keld og Dirch. Det gode humør, de skarpe vendinger og kloge iagttagelser krydret med vanvittige once in a lifetime-oplevelser gør, at man får lyst til at se I Sydafrika går det godt om og om igen.

Foto: I Sydafrika går det godt/Xee

Makkerskabet er klart den bærende kraft i alt, hvad Peter og Esben laver både i rejseprogrammer og podcasts, men denne sæson er klart Esbens. Han står som en lysende klar ledestjerne gennem hele programmet, fuldstændig frygtløs og klar på en hver udfordring.

LÆS OGSÅ: Ramy vender tilbage med ny sæson

Det er underholdning på højeste niveau, når Esben 41 minutter inde i programmet forsvinder i lufthavnen til, hvad Peter kalder det ældste trick i bogen, når han drikker G&T kl. 11.30 for lige at få skuldrene ned, når han spiser girafekskrementer, klapper en fjendtlig pingvin, holder en riffel som en bøv, går med favnen fuld af hæklede pingviner og selvfølgelig har booket en opgradering hjemad til sig selv – og ikke til Peter.

Verdensklasse

I Sydafrika går det godt er endnu et verdensklasse underholdningsrejseprogram, hvor du mellem dine latterkramper glemmer, at du også bliver klogere på den verden, vi lever i, og hvor privilegeret og godt vi har det i Danmark.

Stryg ind på Xee og få set dette og alle de andre vidunderlige rejseprogrammer, som makkerparret har lavet. Er du på farten, kan du også altid give dem et lyt på podcasten Her går det godt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Surviving Joe Exotic – Rick Kirkham afslører alt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like