‘Exit’ stjerne som frontmand i kommende norsk dystopi-serie

Tobias Santelmann som statsminister Grieg Amund Heyerdahl / Foto: Lukas Salna/Maipo Film/Viaplay

I den nærme fremtid har Norge sagt farvel til resten af verden, men en ukendt sygdom vil sætte paradis over styr i den kommende Viaplay-serie ‘Fæstningen’.

Året er 2037 og Norge har afskåret sig fra resten af verdenen. En kæmpe mur om landet skal sikre at ingen kommer ind, og ingen kommer ud. En dødelig sygdom begynder at sprede sig i det isoleret land, og indbyggerne må gå konsekvenserne i møde af den beslutning de tog 10 år forinden.

Fæstningen er Viaplays nye dystopiske thrillerserie der stiller spørgsmålet ‘Hvad vil der ske hvis man kapper alle bånd til omverdenen.

Tobias Santelmann indtager statsministerkontoret

I denne fremtid spiller Tobias Santelmann (Den som dræber – Fanget af mørket, Exit) Norges karismatiske statsminister Grieg Amund Heyerdahl. Heyerdal er manden der er ansvarlig for at føre den isolationistiske politik, der førte til Norges tilbagetrækning til egne grænser og opføringen af muren: Et valg som viser sig at være altafgørende for den verden de lever i.

“Jeg mener, at i den situation verden befinder sig i i dag, så er ‘Fæstningen’ ubehageligt aktuel. Min karakter, statsminister Heyerdahl, er en mand med en klar vision for Norge – en leder, som tror på sine idéer selv når landet er midt i en enorm krise” fortæller Tobias Santelmann om sin karakter.

Isolationisme taget til ekstremerne

Der er taget inspiration fra den virkelige verden i udformningen af Viaplays nye satsning.

Fæstningen skildrer et dystopisk samfund, og selvom seriens handling er sat 15 år ude i fremtiden, så føles det nært og aktuelt i dag. Jeg er sikker på, at denne unikke og originale produktion vil ramme et meget bredt publikum på ‘begge sider af muren’ ” forklarer den norske dramachef for Viaplay, Tanya Nanette Badendyck.

Fæstningen optages i øjeblikket i Bergen, og den er baseret på idé og manuskript af Rådebank-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet). Idéen kom til forfatterne som reaktion på det de ser som en forhøjende grad af isolationspolitik i den vestlige verden.

Fæstningen vil bestå af otte afsnit og forventes at få premiere til næste år i 2023.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier Anbefaler: 6 gode serier du skal se i maj

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Jeg kommer ikke til at se ‘Shining Girls’ færdig

LÆS OGSÅ: Stol ikke på hypen: De værste serier lige nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like