Stol ikke på hypen: De værste serier lige nu

Pieces of Her / Bella Heathcote som Andy Oliver i Pieces of Her / Foto: Cr. Courtesy Of Netflix © 2022

Selvom en serie får masser af omtale, kan det være den værste serie, du nogensinde har set.

Der er masser af gode ting på streamingtjenesterne, så du kommer ikke til at kede dig, men bare fordi serien er højt profileret og måske en kendt franchise, er det ikke nogen garanti for, at den ikke kan ramme ved siden af.

Historien er fyldt med eksempler på, at et kendt navn og en god skuespiller ikke nødvendigvis skaber et hit, og det er ikke anderledes i disse dage.

Vi giver en solid advarsel om fem serier, du på ingen måde behøver spilde din tid på.

Cooking with Paris

Cooking with Paris / Paris Hilton i Cooking with Paris / Foto: Cr. KIT KARZEN/NETFLIX © 2021

Netflix

At Paris Hiltons formåen ikke strækker sig til ret meget andet end at være arving og at se ud på en specifik måde er ikke nogen overraskelse. Alligevel bliver hun igen og igen sparket ud på dybt vand, til seernes store overraskelse.

Nu har hun så fået et kokkeprogram, hvor hun på sædvanligvis klovner rundt og siger tåbelige ting. Det skiller sig ikke ud fra alt det andet skrammel, hun har medvirket i.

I løbet af sæsonen deltager en række gæster, der ikke bidrager med særligt meget andet, og hvis du ser serien for de kulinariske fifs, så kan du lige så godt køre ned og se på folkene på Circle K lave franske hotdogs.

De er trods alt mere entusiastiske om, hvad de laver end hotelarvingen.

Man kan da håbe på, at seriens elendighed er med til at begrave Hilton én gang for alle, men mon ikke der er nok, der skal se katastrofen udfolde sig, til at idiotiet fortsætter.

I Know What You Did Last Summer

I Know What You Did Last Summer / Foto: Prime Video

Prime Video

80’erne var et godt årti for splatter- og slasherfilm, og 90’erne byggede videre på trenden med film som blockbusteren Scream.

Succesen gjorde, at der kom en sand lavine af film med teenagere (spillet af voksne) i hovedrollerne, der blev jagtet, snittet, skåret og myrdet på kreativ vis af de mest uventede mordere.

En af disse film var I Know What You Did Last Summer, hvor en gruppe unge kører en mand ned på vej hjem fra fest, og stikker af.

Rollebesætningen bestod af Jennifer Love Hewitt (Ghost Whisperer, Vi bli’r i familien), Ryan Philippe (Cruel Intentions, Crash), Freddie Prinze Jr. (She’s All That, Scooby-Doo) og Buffy-stjernen, Sarah Michelle Gellar.

Større blev det ikke i 90’erne, og selvom det på ingen måde resulterede i kvalitetsskuespil, var der altså navneværdi nok til at trække fulde huse i biograferne.

Men filmen var elendig, og det er et under, at den nu udkommer som serie. Det er til gengæld helt forståeligt, at serien opretholder den utroligt lave kvalitet, nu bare med en flok ukendte skuespillere på rollelisten. Plottet er lige så tåbeligt som i filmen, og skuespillet er værre.

Dan Brown’s The Lost Symbol

Dan Brown’s The Lost Symbol / Sumalee Montano om Agent Sato, Ashley Zukerman som Robert Langdon, Rick Gonzalez som Nunez / Foto: Rafy/Peacock / C More

C More
Siden Dan Brown tog verden med storm med Da Vinci-mysteriet er der blevet filmatiseret med Tom Hanks i hovedrollen som Robert Langdon.

Det er blevet til flere film i serien, og heller ikke her er der stor kunst at finde, men Brown formår at skrue en spændende historie sammen. Det har han også gjort i bogen The Lost Symbol, der nu udkommer som serie.

The Lost Symbol sætter fokus på Langdon i hans unge år, og den stikker ikke langt uden for formelen, som Brown er blevet kendt for. Der er mystiske koder, puslespil og andre gåder, der skal løses i jagten på Eddie Izzard, der spiller Langdons læremester.

Lige præcis mysteriedelen virker efter hensigten, men den forpurres af den mest sælsomme måde at skifte mellem hæsblæsende action og stille dialog.

Hvis de havde udeladt den sidste del, havde serien været noget mere gribende, og vi var sluppet for uinspirerende og ligegyldige samtaler, der lyder mest, som om praktikanten var den eneste på arbejde.

Good Sam

Good Sam / Foto: Viaplay

Viaplay
Retssalsdramaer er superpopulære og stikkes måske nok kun af lægeserier. Good Sam er én af disse, hvor hovedrollerne begge er hjertekirurger, og far og datter oveni.

Ligesom så mange andre hospitalsserier skifter Good Sam fokus mellem patienter og læger, og det er måske nok her, seriens svageste led findes.

Der er intet i Good Sam, der ikke er set til hudløshed. Selv ikke forholdet mellem de to hovedpersoner skaber en mulighed for nytænkning, og hvis ikke der er nyt under solen, er der langt bedre lægeserier derude.

Hvis du virkelig mangler folk i kitler, ville en tur på skadestuen være mere ophidsende.

Pieces of Her (Brudstykker)

Pieces of Her / Terry O’Quinn som Martin Queller, Jessica Barden som Jane i Pieces of Her / Foto: Cr. Courtesy Of Netflix © 2022

Netflix
Der var lagt op til noget virkelig lækkert med Toni Colette i rollen som moderen Laura, der beviser, at der findes andre måder at bekæmpe masseskyderier end med flere våben.

Da datteren Laura oplever moderens voldelige side, sætter hun sig for at afdække fortiden og se, hvad der egentlig ligger begravet i fortiden.

Pieces of Her starter ud med et brag, men den ryger hurtigt over i klichéfyldte ligegyldigheder, og serien bruger utroligt mange krumspring for at introducere plottwists, der aldrig holder op med at være forudsigelige.

Det mest ærgerlige er, at serien på mange måder lægger op til at være sin egen, men ligesom med Good Sam findes der mange andre serier og film, der handler om den hemmelige agent, der pludselig bliver rykket ud af sit fredfyldte otium for at blive tvunget tilbage til livet i vold og vrede.

Og derfor fortjener den en ordentlig røvfuld.

LÆS OGSÅ: Guide: 3 af de bedste serier i 1980’erne

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i april

LÆS OGSÅ: Makværk og dårligt TV: De værste serier i 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like