Film | Anmeldelser

Anmeldelse: Netflix-filmen ’Irish Wish’ er ufarlig hyggeromance til weekenden

Af
Claus Nygaard Petersen
15. marts 2024
Irish Wish anmeldelse
Lindsay Lohan i 'Irish Wish' / Foto: Patrick Redmond / Netflix

Del artikel

Lindsay Lohan spiller hovedrollen i den romantiske Netflix-komedie, der nu er hyggelig nok, mens den står på.

Irish Wish

Streamingtjeneste: Netflix
Premieredato: 15. marts 2024
Genre: Romance
Instruktør: Janeen Damian
Manuskriptforfatter: Kirsten Hansen
Medvirkende: Lindsay Lohan, Ed Speelers, Alexander Vlahos m.fl.
Land: USA
Spilletid: 1 time og 33 minutter

For at forstå, hvor stor en stjerne Lindsay Lohan var tilbage i sine velmagtsdage i midten af 00'erne, er det relevant at kigge på en af de nuværende ’it-girls’ i Hollywood.

Præcis som Sydney Sweeney er her, der og alle vegne lige nu, var det umuligt at komme udenom Lohan efter først bytte-krop-komedien Freaky Friday og senere kultklassikeren Mean Girls. Lindsay Lohan blev allerede etableret som børnemodel og -skuespiller, og det så længe ud, som om hun ville klare den i filmkredse ellers svære karriere overgang til voksendelen af sin karriere, der desuden blev krydret med en okay succesfuld en af slagsen som sanger.

Besynderlige jobvalg, et massivt alkohol- og stofmisbrug og kaos i privatlivet – inklusiv en familie, som ikke var bleg for at sole sig i rampelyset – satte en dæmper på karrieren. I stedet blev det til en masser cameo-roller som sig selv, indtil telefonen holdt op med at ringe.

Irish Wish anmeldelse
Lindsay Lohan i 'Irish Wish'
Foto: Patrick Redmond / Netflix

I de senere år har Lindsay Lohan dog fået mere gang i den igen – ikke mindst i rollen i den romantiske Netflix-julekomedie Falling for Christmas. Samarbejdet udmøntede sig i en kontrakt på flere film, og det er derfor, vi nu er endt med Irish Wish.

Maddie (Lohan) arbejder som redaktør og har et hemmeligt crush på forfatteren Paul Kennedy (Alexander Vkahos), som hun arbejder sammen med. Eller rettere sagt, hun er en slags ghostwriter, der har lavet en masse ændringer og forbedringer til hans bog.

Hun tør dog ikke sige til Paul, at hun har følelser for ham, og før hun får set sig om, er han forlovet og skal giftes med hendes veninde Emma (Elizabeth Tan). Brylluppet skal stå i Irland, og ved et tilfælde står Maddie drømmende og ønsker, at det var hende, som skulle giftes med Paul.

Da den irske helgen Saint Brigid (Dawn Bradfield) hører det, skænker hun Maddie det ønske. Men det er måske ikke, hvad den kærlighedshungrende rent faktisk ønsker.

Du har set det før

Selv om du ikke har set Irish Wish, kender du godt typen. Den slags film, hvor hovedrollen tror, at de vil noget, men langsomt i løbet af historien opdager, at det rent faktisk er en anden person, som er deres soulmate.

Når det kommer til Irish Wish og Maddie, viser det sig, at hun måske har bedre kemi med fotografen James (Ed Speelers), som i langt højere grad bringer hende smil på læben og får det til at summe på den helt rigtige måde i maven.

Irish Wish anmeldelse
Ed Speleers og Lindsay Lohan i 'Irish Wish'
Foto: Netflix

Og selvfølgelig er det da også, mens ønsket står på, at Maddie finder ud af, hvor lidt hun rent faktisk kan lide Paul – som intet ved om hende og ikke har tænkt sig at give hende kredit for arbejdet på bogen – og hvad det er for nogle værdier, hun søger i en partner, som ser hende for den person, hun er.

Som sagt, har man set en af den her slags rom-coms, har man set dem alle.

Der er da heller intet bemærkelsesværdigt at komme efter i Irish Wish, hvor Lindsay Lohan helt klart er attraktionen, som skal lokke nysgerrige til. Skuespilleren gør det fint med det materiale, hun har at arbejde med, som mildest talt ikke kommer til at vinde nogen hæderspriser.

Kærkomment gensyn

Det er standard tv-film, som man kender det fra Kanal 4 eller TV 3 Plus, hvor der tæt på hver aften bliver sendt en film fra den amerikanske kanal Hallmark. Disse er kendetegnet ved ikke at have nogle store konflikter, og her kan romantiske problemer løses på lige knap halvanden time med en hjertevarm slutning til følge.

Irish Wish anmeldelse
Alexander Vlahos og Lindsay Lohan i 'Irish Wish'
Foto: Patrick Redmond / Netflix

Budgettet hos Netflix-filmen er lige en tand over de førnævnte film, men igen, det er heller ikke, fordi Irish Wish kommer til at vinde nogle priser på den front.

Det er hyggeromantik, og filmen forsøger heller ikke at være mere end det. At kende sine begrænsninger på den front er god selvindsigt fra instruktør Janeen Damian og manuskriptforfatter Kirsten Hansen.

Der er få ting, som er værre end en film, der forsøger med vold og magt at trumfe en morale igennem, som hverken skuespillere eller præmis overhovedet kan løfte.

Irish Wish anmeldelse
Ed Speleers og Lindsay Lohan i 'Irish Wish'
Foto: Patrick Redmond / Netflix

I Irish Wish er der ingen af den slags bedagede og højtravende fumlerier. Det er halvanden times romantisk eskapisme uden så mange dikkedarer, og det egentlig ikke betyder så meget, om man lige misser 10 minutter i midten, bare man får slutningen med.

Det er veludført, ufarlig cozy romance og et kærkommen gensyn med Lindsay Lohan, som måske kan finde vej tilbage til den stjernehimmel, hun engang var spået til at dominere.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Anmeldelser