Podcast | Guides

Årets 10 bedste podcasts indtil nu

AfNikita Gravesen
24. november 2022
'Djævlen i detaljen'
'Djævlen i detaljen' / Foto: podtail

Del artikel

Vi er over halvvejs igennem 2022 og igen i år er vi lyttere blevet beriget med en masse dejlige podcasts. Du får her Vi Elsker Podcasts liste over de 10 bedste podcasts i 2022 - indtil videre.

Podcastlyttere er blevet forkælet med gode podcasts i 2022, både helt nye og gamle kendinge. Vi har her samlet en liste over de 10 bedste podcasts lige nu.

Er der nogle af de nedenstående titler, du ikke har hørt endnu, kan vi derfor kun anbefale dig at komme i gang!

Få alle vores podcast anbefalinger her!

Det levende bevis

Dokumentar, DR

Det levende bevis
Podcasten 'Det levende bevis'
Foto: Podtail

Podcasten Det levende bevis er en utrolig fortælling om det danske retssystem og hvordan det er at være fanget midt i en uretfærdighed. Podcasten er et pragteksemplar. Du hører en fortælling, der ikke er til at forstå, men som man samtidig ikke kan slippe.

Det levende bevis er fortællingen om de to søstre Yasmin og Amiras kamp mod det danske retssystem. Efter en ferie til Afrika anklages de to søstres forældre for at have omskåret lillesøster Yasmin. Tre år efter denne anklage har både Byretten, Landsretten og Højesteret dømt forældrene. Begge piger holder fast i, at de ikke er blevet omskåret - det har de nu gjort i syv år.

Læs også: Bliv klædt på til valg: 6 skarpe podcasts om dansk politik

Bandeland

True Crime, Ekstra Bladet

'Bandeland III'
'Bandeland III'
Foto: Ekstra Bladet

I 2022 blev tredje sæson af Bandeland lagt ud til lytterne. Denne sæson fokuserer på én af de mest dominerende grupperinger i den danske underverden, Hells Angels. Igen bliver vi lyttere på eksemplarisk vis taget gennem fortællinger fra den danske underverden. En verden, der ellers kun er åben for meget få individer.

Med Bandeland III cementerer Ekstra Bladet deres plads i krimi-journalistikken. De er det medie, der bedst kan formidle, hvad der sker i den kriminelle underverden. Har du bare lidt interesse for lukkede miljøer, og den kriminelle underverden, er Bandeland en nødvendighed at lytte til.

Hva så?! med Christian Fuhlendorff

Komedie

'Hva så'
'Hva så'
Foto: Spotify

Hva så?! med Christian Fuhlendorff runder i 2022 sit afsnit nummer 400. Selvom det er mange afsnit, og ikke mindst mange gåture for Christian Fuhlendorff, fungerer konceptet stadig fantastisk. Utroligt nok er der stadig nye gæster, man ikke tidligere har hørt fra.

Hva så?! er så simpelt et koncept, der bare fungerer. En gåtur med to mennesker, som taler om alt mellem himmel og jord. Ingen rød tråd, bare en samtale.

Den er fantastisk at have med på sin gåtur, men fungerer også til tog- eller busturen.

Læs også: 5 sjove podcasts, der får dig i godt humør

Du kender typen

Samfund og kultur, DR

'Du kender typen'
'Du kender typen'
Foto: DR

Hvis du er fan af TV-serien Kender du typen, vil du bestemt også kunne lide podcasten Du kender typen. Hvor du på TV skal gætte typen, bliver typen analyseret i podcasten.

Du kender typen analyserer tidligere typer fra tv-programmet ud fra deres kontoudskrift. Anne Glad har fået adgang til typernes kontoudskrift for tre samlede måneder. Er man nysgerrig og interesseret i, hvor almindelig de kendte er, så er denne podcast helt perfekt.

Foruden at være et indblik i, hvordan mennesker bruger deres penge, giver podcasten også et indblik i, hvilken tilgang og livsfilosofi typerne har. Det er ikke kun vores bolig, der kan fortælle noget om os som mennesker, det kan vores forbrug også.

Den Hvide Væg

Komedie

'Den hvide væg'
'Den hvide væg'
Foto: Podimo

Alle og deres søster har en podcast, også Anders Matthesen. Og selvfølgelig gør Anden også dette med succes. I Den Hvide Væg har Matthesen kastet sig ud at være podcastvært og han excellerer.

Den Hvide Væg er et blik ind i maskinrummet hos Anders Matthesen, hvordan han arbejder og hvilke tanker han gør sig. Den er for fans og beundrere, men også for alle andre.

112 For Knuste Hjerter

Forhold, 24syv

'112 for knuste hjerter'
'112 for knuste hjerter'
Foto: Radio 24syv

112 For Knuste Hjerter er den veninde, som kommer med is og tæppe, når hjertet bliver knust. Maria Jencel inviterer kendte gæster ind til at fortælle om deres hjertesorg, og hvad de gjorde for at komme videre.

Podcasten gør dig sikker i, at du ikke er alene, når hjertet gør mest ondt. Alle har hjertesorg. Det handler bare om at komme igennem det. Og det er her, 112 For Knuste Hjerter kommer ind i billedet.

Læs også: De fem bedste krimipodcasts lige nu

I skyggen af Solkongen Spies

Samfund og Kultur, DR

'I skyggen af solkongen Spies'
'I skyggen af solkongen Spies'
Foto: DR

2022 blev året, hvor navnet Simon Spies blev kendt for meget andet end blot rejser til syden. Fortællingerne om Simon Spies og hans meget frie livsstil har længe været beundret og misundt. I skyggen af Solkongen Spies viser en mere mørk side af den velkendte rejsekonge.

Podcasten er en stærk fortælling, hvor de tidligere ansatte hos Spies fortæller deres historie. Det er historien om de såkaldte “morgenbolledamer”. I denne podcast kommer vi tættere på deres egne gribende fortællinger.

I skyggen af Solkongen Spies er en gribende og afslørende fortælling om en mand, som har været en del af danskernes bevidsthed siden 1960’erne, men som måske ikke helt er den mand, vi alle har haft tænkt, han var.

Djævlen i detaljen

True Crime, DR

'Djævlen i detaljen'
'Djævlen i detaljen'
Foto: DR

På vores liste over de 10 bedste podcasts i 2022 indtil videre finder du podcasten Djævlen i detaljen. Dette er en ugentlig krimipodcast, hvor der både undersøges nye og gamle kriminalsager. I podcasten bliver der gået i detaljen med både opklaring, forbrydelsen og straffen.

Djævlen i detaljen gennemgår en enkelt sag af gangen, ofte gennemgået over to eller tre afsnit. Den stærke lydside skaber en stemning af mystik og bygger sammen med fortællingen op til afsløringen, der kommer til sidst.

Alle detaljer bliver leveret i de velproducerede afsnit. Vi anbefaler især fortællingen “Jagten på Jaguar” og “En farlig sexleg”.

Det, vi taler om

Underholdningsnyheder, B.T.

'Det vi taler om'
'Det vi taler om'
Foto: B.T.

Elsker du sladder, lytter du sikkert allerede til Det, vi taler om. For dig, der ikke kender podcasten, kan vi fortælle, at det er en ugentlig podcast, som gennemgår al den største sladder i ind- og udland. Ditte Okman styrer sit panel med en kærlig hånd, hvor der både er plads til grin og alvorligheder.

Man behøver ikke nødvendigvis at være stor fan af sladder for at finde Det, vi taler om interessant. Podcasten kommer også igennem f.eks. politiske emner, både sladder og skandaler, alt sammen med en løs tone.

Det, vi taler om er den perfekt forberedelse til fredagsbaren. Man kommer i stemning, og bliver inspireret til emner, man kan tale om.

r8dio - Undskyld vi roder

Komedie, r8dio

'Undskyld vi roder'
'Undskyld vi roder'
Foto: Podtail

Den sidste titel på vores liste over de 10 bedste podcasts i 2022 indtil videre er r8dio - Undskyld vi roder. Der er tale om en fantastisk podcast, som bare bliver ved med at levere humor på et fantastisk højt niveau. I podcasten følger vi tilblivelsen af Danmarks nye snakke-sludre-taleradio - r8dio.

Har du ikke fulgt med i podcasten, er der en del afsnit du skal indhente, men det er det hele værd. Universet er fyldt med karakterer, man kun kan holde af og grine med. Det er en kaosfyldt fortælling på den helt rigtige måde, og ikke et sekund bliver spildt.

Du finder alle de ovenstående podcasts på diverse podcasttjenester. Du kan således høre med, uanset hvor du foretrækker at lytte til dine podcasts.

Del artikel

Andre Podcast | Guides