Top 10: De bedste Supernatural-afsnit

amazon supernatural
Foto: Supernatural/YouTube/Amazon Prime Video

REJOICE! Supernatural kan igen streames i Danmark. Mere præcist på Amazon Prime Video, og de har benådet os med alle sæsonerne (1-14), så man er helt klar til den vilde binge-watching!

Foto: Supernatural/YouTube/Amazon Prime Video

Når nu Supernatural endelig er tilbage, så må man jo også indrømme, at 14 sæsoner er mange sæsoner at skulle se sig igennem. Derfor har jeg samlet mine 10 favorit-afsnit i denne artikel, så hvis du mangler et afsnit, du kan introducere dine venner for serien med, så kan du måske finde det her!

The French Mistake, Sæson 6, afsnit 15

Sam (Jared Padalecki) og Dean (Jensen Ackles) bliver sendt til et alternativt univers af Balthazar (Sebastian Roché), der forsøger at beskytte dem mod den onde engel, Raphael (Lanette Ware). Det er dog ikke et helt normalt alternativt univers, fordi drengene bliver transporteret til en verden, hvor de optræder som stjernerne Jensen og Jared i en tv-serie, der hedder Supernatural. En serie om deres liv.

Det kræver altså sin mand at spille sig selv – dårligt og samtidigt gøre gevaldigt grin med sig selv. Det bedste er, at Dean og Sam intet begreb har om skuespil, eller hvordan verden hænger sammen uden monstre, og det gør dem utilpasse, bange og hysterisk morsomme!

Det er uden tvivl et af de sjoveste afsnit, der lander midt i en ellers seriøs sæson med engle, Apokalypsen og meget mere. Det fortjener at blive set!

Scoobynatural, Sæson 13, afsnit 16

Et hjemsøgt TV, Deans favorit-tegneserie og diverse shennanigans? Det passer perfekt ind i Supernaturals univers, og det var vel også kun et spørgsmål om tid, før Scooby Doo og Supernatural lavede et cross-over og skabte noget sammen.

Sam, Dean og Castiel bliver på mystisk vis transporteret til en tegneserie-verden (nærmere betegnet Scooby Doos univers) og skal løse et mysterium i tegnet format samtidig med, at de forsøger at undgå at give Mysterie-banden evige mén, når det kommer til rigtige spøgelser.

Det er absolut et fantastisk afsnit, der bringer det bedste frem i skuespillerne, hvor de egentligt kun har deres stemmer at arbejde med. Og så er der faktisk ikke noget sjovere end at se Mysterie-banden blive ramt af en eksistentiel krise, når de opdager, at spøgelser og monstre er rigtige.

The Real Ghostbusters, Sæson 5, afsnit 9

Drengene ender midt i en konvention, der er bygget op om de bøger, der er skrevet om deres liv; Supernatural. Der er en sag, men samtidigt skal Sam og Dean forsøge at overleve de mange udgaver af … ja, dem selv, der omgiver dem.

LÆS OGSÅ: 5 gode grunde til at se After Life

Det er et af de mere bizarre afsnit, der findes i Supernatural, og det er absolut værd at se. Dean bliver indigneret hele tiden (især når der bliver nævnt homoerotiske undertoner), Sam er træt af det hele (og ruller med øjnene flere gange, end man kan tælle), og de er begge to super-trætte af de bøger, der er lavet om deres liv. Det er sjovt, lidt uhyggeligt, men mest af alt er det altså bare hylende morsomt.

Fanfiction, Sæson 10, afsnit 5

Supernatural har aldrig være bange for at blive meta, og for at fejre afsnit nummer 200 gjorde de netop det! Afsnittet er en hyldest til fans, fanfiction, og seriens forfattere/skabere har fuld forståelse for deres fanbase – det er et smukt syn!

Sam og Dean ender på en sag på en pigeskole, der er i gang med at opføre en musical, som er baseret på de bøger, der er skrevet af dem.

Drengene ender midt i det mest underlige segment med subtekst, sange om mandetårer og deres mor, der bliver brændt i loftet, og de skal samtidig kæmpe mod det monster, der gemmer sig.

Det er virkelig et sjovt afsnit, hvor Dean forsøger at redde noget af sin ære ved at indsætte sig selv i manuskriptet og Sam ikke kan holde nallerne fra lyd og lys. Der er robotter, aliens, homoerotisk subtekst, mere subtekst og et helt igennem fantastisk cover af Carry On, Wayward Son, der både giver kuldegysninger og en lille tåre i øjenkrogen.

Changing Channels, Sæson 5, afsnit 8

Kunne du forestille dig at blive fanget i en TV-verden, hvor du skulle spille din rolle for at overleve?
Det kunne Dean og Sam ikke – i hvert fald indtil de endte lige præcis i den situation.

Tricksteren (Richard Speight Jr.) sender drengene ind i en verden af TV, hvor de skal navigere sig igennem en reklame for genital herpes, et medicinsk drama (der i den grad minder om Greys Anatomy), en sit-com (foran et live publikum), et japansk show (NUT CRACKEEEER) og meget, meget mere.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Defending Jacob

Det er et af de sjoveste afsnit, fordi drengene virkelig skal spille deres roller i de forskellige serier/reklamer, og det er evigt morsomt at opleve deres version af Knight Rider, hvor Sam er blevet bilen. Det er virkelig et afsnit, der får grinene frem!

Dog Dean Afternoon, Sæson 9, afsnit 5

Dean og Sam arbejder på en sag, hvor det eneste vidne er en schæferhund, der har set to brutale (og overnaturlige) mord. Det betyder, at drengene må ty til voodoo og få en drink og en besværgelse i gang, så de kan forstå hunde.

Dean ender med at drikke drikken, og selvom det umiddelbart virker superfint, at han kan forstå hunden, så går det altså hurtigt ned ad bakke. Dean begynder nemlig selv at opføre sig som en hund. Han råber ad postmanden, kigger lidt frækt til en puddelhund og bliver reelt sur og ked af det, når han træder ind i et vegansk bageri.

Det absolut sjoveste i afsnittet er Deans diskussion med en due, der skider på hans bil. Jeg vil ikke sige mere end det – det skal opleves!

LÆS MERE: Supernatural-stjerne afløser (muligvis) Chuck Norris i ny reboot

Ghostfacers! Sæson 3, afsnit 13

Et realityprogram om at jage spøgelser? Det er lige hvad det her afsnit er! Vi følger Ghostfacers (spillet af Brittany Ishibashi, Austin Basis, Dustin Milligan, John DeSantis, A.J Buckley og Travis Wester), der forsøger at overleve en enkelt nat i et meget, meget hjemsøgt hus – og de har kameraer med!

Sam og Dean støder dog på dem i huset, og derfra begynder en vild kamp om overlevelse blandet med humor, banderi, homoseksuel kærlighed og … ja, det er faktisk svært at beskrive præcis, hvad der foregår i dette afsnit.

Det skal bare ses!

Yellow Fever, Sæson 4, afsnit 6

Sam og Dean ender i en lille by, hvor folk falder døde om – tilsyneladende af frygt. De opdager hurtigt, at det er en form for frygt-virus, der smitter ved berøring, og Dean ender med at blive smittet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Space Force afsnit 1+2

Det er hysterisk morsomt at se en stor, stærk og normalt rimelig bad ass-mand som Dean blive bange for missekatte, små hunde og andre småting, der egentligt ikke er skræmmende, og det stikker helt af. Tegneserier i TV er uhyggelige, og Dean er generelt bare hårdt ramt. Det er hamrende sjovt, når han går helt ned med flaget af frygt for en kat.

Wishful Thinking, Sæson 4, afsnit 8

Af en eller anden grund går alles ønsker i opfyldelse i en lille by. Dette resulterer i, at Sam og Dean ender i selvsamme by for at forsøge at opklare hvorfor, samtidig med at de også skal redde folket fra deres egne ønsker.

Det er nok et af de mest bizarre afsnit, fordi det bare virker rigtigt, for selvom ønskerne går skævt, så er det vel egentligt rimelig passende, at en teenage-dreng ønsker at være usynlig, så han kan smugkigge i kvindernes omklædningsrum, og det giver god mening, at en lille pige ønsker, at hendes bamse bliver vækket til live. At bamsen så er selvmordstruet, er en anden sag.

Mystery Spot, Sæson 3, afsnit 11

Drengene undersøger et såkaldt Mystery Spot nærmere, og det sender dem ind i et underligt loop. Sam vågner op på samme dag (en tirsdag) til sangen Heat of The Moment af Asia, og dagen er ens hver gang – og den starter forfra, hver gang Dean dør.

Det er utroligt, hvor kreative folkene bag afsnittet har været, når det kommer til dødsmetoder, og det strækker sig fra at blive ramt af en bil til at få et klaver i hovedet til at spise en dårlig taco. Det er absolut mit favorit-afsnit, der virkelig rammer latterknoglen for mig!

LÆS OGSÅ: Lucifer sæson 5 splittes i to

Se traileren til sæson 13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like