Anmeldelse: ‘Hvem vil voldtage Louise’ er hudløst ærligt tv

Foto: Hvem vil voldtage Louise/DR TV

Hvem vil voldtage Louise? Det er et rigtigt ubehageligt spørgsmål at stille, men desværre også et, som Louise Kjølsen bliver nødt til at stille sig selv i DR3’s programserie Hvem vil voldtage Louise.

Foto: Hvem vil voldtage Louise/DR TV

Louise er måske bedre kendt som TwerkQueen, som har skrevet bøger, deltaget i debatter og er blevet et ansigt på den fjerde bølge af feminister. Hun er en kvinde med udtalte holdninger, og derfor er der også rigtig mange, der har en holdning til netop hende.

”Så må jeg jo fucking gøre det selv”

Dokumentarserien begynder med, at Louise i januar 2020 får følgende mail fra Feministkiller2020: ”Vi kommer og voldtager dig :-)” efterfulgt af hendes fulde navn og adresse, der ellers er hemmelig. Så nu bliver Louise nødt til at stille sig selv spørgsmålet; hvem vil voldtage mig?

Hun anmelder truslen til politiet men efter forgæves at have ventet på, at der sker noget i sagen om at opspore, hvem der sender hende trusler, sætter Louise sig for at finde ”Morten” på egen hånd.

I en programserie på tre afsnit forsøger Louise og DR3 at afsløre denne ”Morten”, som sender hende trusler – og afkræver hende penge. De får hjælp af en række dygtige danske specialister, som tracker, hacker og analyserer ”Morten” og hans færden på nettet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Ind i mørket’ bør tage stilling til kilderne

Selv brugen af smiley med bindestreg er der forsket i og giver et praj om gerningsmandens profil. Politiet løber tør for spor, men Louise kan via sin platform på blandt andet Instagram lokke ham ud af busken i forsøget på at finde ud af, hvorfor i alverden han vil voldtage hende.

Gentager mareridtet sig?

Da Louise tidligere har været udsat for en voldtægt, trækker truslerne hende tilbage til følelsen af magtesløshed og frygt. Men hun vil kæmpe med næb og klør for at fratage ”Morten” magten og for at stille ham til ansvar.

Det er svært ikke at blive raserende på Louises vegne, for hvad pokker bilder ”Morten” sig ind? Hvad er han for en person? Og det virker så uretfærdigt, at Louise skal kæmpe så hårdt for bare at få svar på spørgsmålet om, hvem der vil voldtage hende.

LÆS OGSÅ: Månedens serieanbefalinger: Star Wars-serie, Mildred Ratched og Chris Rock i Fargo

DR3 har igen skabt hårdtslående tv, som i dén grad fremkalder en masse følelser. Uanset, hvilken holdning man har til en person som Louise, er der jo ikke nogen, der skal true andre med at voldtage dem. Men i dag kan man gemme sig godt og grundigt bag en skærm, og dermed virker Louises kamp også det mere unfair.

En dybere og større sammenhæng

Hvorvidt hun finder ”Morten” kan jeg ikke afsløre, men seriens alvor understreges af at produktionsholdet, for programserien er anonymiseret af sikkerhedsmæssige årsager.

Det er altid ikke blot en ensom, opmærksomhedssøgende ”trold”, som forsøger at skabe røre ved at skrive til Louise. Det stikker væsentlig dybere end det.

Serien fremkalder på samme tid vrede, tristhed og følelsen af at banke i bordet og råbe ”Not on my watch Morten!”. Det er hudløst ærligt, skrøbeligt og sejt tv, som DR3 har begået med Hvem vil voldtage Louise. Og uanset, hvordan folk har haft det med Louise, før denne serie, så må man nu blot erkende, at hun virkelig har ben i næsen.

LÆS OGSÅ: Nye serier i oktober: Mere The Mandalorian, drama på DR og nyt afsnit af The Walking Dead

Fakta om Hvem vil voldtage Louise

Medvirkende: Louise Kjølsen
Antal afsnit: 3
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Dansk premieredato: 20. september 2020
Dansk streamingtjeneste: DR TV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like