Anmeldelse: The Sinner sæson 2 er uhyggelig, men er den lige så god som sæson 1?

Første sæson af The Sinner på Netflix fik stor ros. Nu er sæson 2 landet.

Foto: The Sinner sæson 2/YouTube/Netflix

Husker du Netflix’ helt store krimi-succes sidste sommer? Husker du den neglebidende hjernevrider af en serie The Sinner? EN-DE-LIG! er serien tilbage med sin anden sæson, og ja, den er ligeså vanedannende som den første.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Sinner

Anbefaling; sæt ikke første afsnit på efter kl. 20, da du med al sandsynlighed så vil miste den pågældende nats søvn. Det er en af The Sinners klare forcer, mere vil have mere, og du sulter efter endnu et afsnit, hver gang et er slut.

‘The Sinner’ leger med dine forventninger

Turen går til Niagara Falls, og ved første øjekast ser det umiddelbart ud til at vi følger en forventningsfuld ung dreng og hans forældres biltur til det verdenskendte naturfænomen.

Men undervejs oplever familien bump på vejen. Bogstavelig talt. Bilen vil ikke køre længere, og de er nødsaget til at overnatte på et skummelt motorvejsmotel. Mørke, regn og torden skyller ind over motellet og med det tilhørende rolige, men suspence-optrappende underlægningsmusik, så bliver der lagt op til et klassisk gyserscenarie, men bestemt ikke som vi måske havde forstillet os.

LÆS OGSÅ: Udvandet version af ‘Game of Thrones’: Så mange penge smider Netflix efter dårlige serier

The Sinner leger med dine forventninger, og bedst, som du troede, du havde regnet ud, hvad der kommer i den næste sekvens, så må du se måbende med, mens den tager fusen på dig.

Nyt cast, samme koncept

Denne sæson har mange ligheder med den forgående på trods af at have skiftet castet, med undtagelse af efterforskeren Harry Ambrose (Bill Pullman), og historien ud til en ny, som kan ses uden kendskab til første sæson.

Præmissen er nemlig, som i sæson et, at vi fra begyndelsen bliver introduceret til en grusom forbrydelse, hvor vi ved, hvad der er sket, men ikke hvorfor. Motivet for handlingen bliver således udfoldet på teasing-maner gennem 8 afsnit.

LÆS OGSÅ: Bryllupper og begravelse: 6 gode dramaserier du bør se på Viaplay

Heldigvis og helt tilfældigt (læs; meget convient) er den nye unge efterforskningsleder af sagen datter af en af Harrys gamle venner. Derfor er det ganske naturligt, at hun, Heather Novack (Natalie Paul), i smug ringer ham op og spørg om hjælpe med den grusomme og mærkværdige sag om to voksnes død, hvor mistænkte er en ung dreng.

‘The Sinner’ er mørk og dyster og med et utal af grå nuancer.

Fortidens skygger indhenter seriens karakterer. Specielt Harry må grave dybt for at forstå den unge dreng Julians (Elisha Henig) motiv til mord. Harry må tilbage til barndommen, både billedligt og praktisk talt, for at finde frem til det altafgørende spørgsmål: Hvad får en 13årig dreng til at slå to voksne ihjel?

I den lille by Keller, hvor efterforskningen finder sted, findes et sted kaldet Mosswood. Mosswood er et kollektiv med rygtet om sektlignede tilstande, hvor Julian er vokset op.

LÆS OGSÅ: Ny podcast: Hvor vigtigt er det, at ‘Beartown’ foregår i en lille svensk by?

Stedet bliver ledet af Julians mor, Vera Walker (Carrie Coon), og har ry for at have uomstødelige konsekvenser for byens beboer. Nogle er forsvundet, nogle døde, og stedet emmer af mystisk. Da området og dets fortid bliver undersøgt, kommer fortidens spøgelser og skygger frem i lyset, og afsnit for afsnit kommer vi nærmere et svar på hvorfor, men svaret er ikke så ligetil, som vi umiddelbart bliver forvildet til at tro ved seriens start.

Original udfoldelse

Grundet seriens præmis, som bliver gentaget fra sæson et, så mangler denne sæson som udgangspunkt et snert af samme wow-effekt. Til gengæld kommer den efter det få afsnit inde med en original udfoldelse af et spændene plot, så du konstant er nysgerrig og ikke kan tage øjnene fra skærmen.

Sæsonens nye karakterer spiller væsentligt over gennemsnit, men intet slår Jessica Albas intensitet som morderisk husmor fra sæson et. Fuldstændig som med Jessica Albas karakter, Cora, må vi granske vores moralske kompas, når vi forstår og føler empati for synderen Julian, en bare trettenårig knægt. Et aspekt og et lag mere, som serien ville drage nytte af var at udforsket dette modsigende kompleks, man som seer føler. når man sympatisere med en morder.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Når ‘The Good Place’ sæson 3 samme højde som sæson 1?

The Sinner gør det igen, og sæson to skal ses hurtigst muligt, men forbered dig på et langt træk. Fuldstændig som sidste år, så efterlader den os med trang til mere og frustration over at vide, at sæson tre findes derude, bare ikke på dansk Netflix, endnu.

Fakta om The Sinner

Instruktør: Antonio Campos, Tucker Gates, Brad Anderson, Cherien Dabis, m.fl.
Manuskriptforfatter: Petra Hammesfahr, Derek Simonds, Nina Braddock, m.fl.
Medvirkende: Bill Pullman, Elisha Hening, Tracy Letts, Hannah Gross, Natalie Paul, Carrie Coon, m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: USA
Produktionsår: 2017
Dansk premieredato: 1 August 2020
Dansk streamingtjeneste: Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like