Serier | Nyheder

Udvandet version af 'Game of Thrones': Så mange penge smider Netflix efter dårlige serier

AfKasper
19. oktober 2020
Foto: Marco Polo/Phil Bray/Netflix

Del artikel

Se, hvor mange penge Netflix spilder på flop-serier.


Det var budgettet, som Netflix’ økonomiafdeling gav grønt lys på til Netflix-produktioner i 2020. Det kunne en rapport fra Wall Street-firmaet BMO Capital Markets fortælle i begyndelsen af året.

Og skal man tro selvsamme rapport, så har streaming-giganten ikke tænkt sig at smide spenderbukserne foreløbig. I 2028 er det således forventende, at Netflix’ årlige budget vil overstige 26 milliarder dollars. Og det var altså milliarder dollars, ja …

LÆS OGSÅ: Bryllupper og begravelse: 6 gode dramaserier du bør se på Viaplay

Men i den streaming-krig, der med nye streaming-konkurrenter Disney+, Apple TV+ og Amazon Prime Video er brudt ud, kan det betale sig at svinge guldkortet, når man formår at slå den ud af parken med serier som The Crown, (130 millioner dollars per sæson), House of Cards (60 millioner dollars per sæson) og Stranger Things (seks til otte millioner dollars per afsnit).

Til gengæld gør det så også bare det mere ondt på pengepungen, når man flopper. Det vil Netflix’ økonomiafdeling med sikkerhed kunne skrive under på med disse fire monsterdyre serie-maveplaskere.

Sense8 (9 mio. dollars pr. afsnit)


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/07/Sense8_201_Unit_00093_R.jpg
Foto: Sense8/Netflix

Forventningerne var enorme, da det stod klart, at søskendeparret Lane og Lilly Wachowski, skaberne bag Matrix-trilogien, skulle stå bag Sense8, Netflix’ Sci-fi-seriesats fra 2015.

Og Sense8 levede for mange – især Sci-fi-entusiaster – op til hypen. Men altså ikke nok til, at Netflix kunne retfærdiggøre, at de smed godt og vel ni millioner dollars efter hvert eneste afsnit. To sæsoner fik Sense8, før bankbogen blev smækket i.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Når 'The Good Place' sæson 3 samme højde som sæson 1?

De dyre omkostninger skyldtes bl.a., at Wachowski-duoen insisterede på at filme alt på location. Netflix måtte derfor punge ud for langsigtede og dyre filmtilladelser i ni af verdens metropoler.

Marco Polo (9 mio. dollars pr. afsnit)


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/MP2_01_00839_R.jpg
Foto: Marco Polo/Phil Bray/Netflix

Med Game of Thrones havde HBO Netflix godt ude i torvene. Hver sæson af den populære og rekorddyre serie (sidste sæsons afsnit kostede godt og vel 15 millioner dollars per afsnit) var som et dybt og tungt slag ind i nyrerene på Netflix.

Nu skulle HBO selv få lov at smage boksehandsken med Netflix historiske og enormt ambitiøse og dyre tv-serie Marco Polo, der omhandlede den italienske opdagelsesrejsende af samme navn.

HØR OGSÅ: Ny podcast: Hvor vigtigt er det, at 'Beartown' foregår i en lille svensk by?

Men serien, der af kritikere blev beskrevet som en udvandet version af Game of Thrones, slog mest af alt enorme huller i Netflix’ budget. 200 millioner dollars smed de efter seriens to sæsoner, før de dårlige anmeldelser og sløje seertal lukkede ned for den kamp.

The Get Down (120 mio. dollars pr. sæson)


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/billede-1-the-get-down.jpg
(Foto: The Get Down/Netflix)

Det er bl.a. evnen til at producere serier, der taler til et specifik niche-segment, som har gjort, at Netflix er en vaskeægte streaming-gigant. Men strategien kan fra tid til anden give bagslag.

Det var tilfældet med den stort anlagte hiphop-serie The Get Down. Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, Mouling Rouge!, The Great Gatsby m.fl.) var hentet ind som superstjerne-instruktør, og der blev ikke sparet på hverken kulisser, musikrettigheder eller pr-maskine.

LÆS OGSÅ: Dexter: Ny sæson om Dexter Morgan på vej

Men serien var et ’let down’ (høhø) uden lige, og gispet fra maveplaskeren blev kun forstærket af de godt og vel 120 millioner, der var sat af til den første, eneste og sidste sæson af The Get Down.

Hemlock Grove (50 mio. dollars for sæson 1)


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/HG3_09_00324_R.jpg
Foto: Hemlock Grove/Steve Wilkie/Netflix

En horror-thriller, der undersøger mærkelige begivenheder i en lille opfundet by ved navn Hemlock Grove, lyder som et okay pitch til en tv-serie.

Det har cheferne i Netflix måske sikkert også tænkt, hvorfor de gav folkene bag serien det dyre firmakort med i byen. Godt og vel 50 millioner dollars kostede den første sæson på 13 afsnit, der aldrig rigtig kom og sejrede. Derfor var budgettet skåret til godt og vel 40 millioner dollars per sæson de næste to sæsoner, der så også blot var på 10 afsnit.

LÆS OGSÅ: 25 år efter premieren: X-Files-afsnit er stadig et af serie-historiens absolut bedste

Men altså, lige meget hjalp det. Serien fik sløje anmeldelser, seerne så den ikke rigtigt, og Netflix sløjfede uhyggen efter tredje og sidste sæson af Hemlock Grove.

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder