Bliv klar til Outlander sæson 5

Foto: Outlander / Viaplay

Outlander sæson 5 kan ses på Viaplay fra den 15. februar 2020.

Hvis du mangler en lille opsamling på, hvad der er foregået i de forrige sæsoner, kan du læse med her, så du er helt klar på en ordentlig binge-session med sæson 5 af Outlander.

Har du ikke set de tidligere sæsoner, så er videre læsning på eget ansvar!

Sæson 1

I den første sæson af Outlander er krigssygeplejersken Claire (Caitriona Balfe) på ferie med sin mand, Frank (Tobias Menzies), efter anden verdenskrig slutter. De besøger det skotske højland, og hendes mand forsøger at finde mere information om sin familie og historien i den lille by, de er i.

På mystisk vis bliver Claire ved et uheld transporteret til år 1743 gennem nogle magiske sten (Craigh Na Dun), hvor hun møder både sin mands forfader (der er en kæmpe nar) og en gruppe modstandsfolk, der blandt andet består af den søde, ridderlige og enormt pæne Jamie (Sam Heughan).

Derfra må Claire forsøge at komme tilbage til sin egen tid, mens hun kæmper imod sin tiltrækning til Jamie – og lige præcis dét bliver svært, da hun bliver tvunget til at gifte sig med ham for at holde sig i sikkerhed.

De sejler mod Frankrig, hvor Claire afslører, at hun er gravid (GISP)!

Sæson 2

I anden sæson sørger Claire over Jamie, som hun formoder er død, og hun vender tilbage til Craigh Na Dun, hvor hun møder sin første ægtemand, Frank. Hun fortæller ham, hvad der er sket, hvem Jamie er, og at hun bærer hans barn.

LÆS OGSÅ: 6 Oscar-film du kan se på Viaplay

Claire og Frank forsøger at få tingene til at fungere, mens Claire genfortæller sin historie om sin og Jamies ankomst til Frankrig, hvor de er fast besluttede på at infiltrere oprøret ledt af Prins Charles Stuart og dermed stoppe den store kamp, der burde finde sted på Culloden.

Jamie og Claire bliver smidt ind i en vild, stor, frodig og overdådig verden fyldt med fester og intriger, og hvor politik ikke har så meget fremgang.

Der følger en voldsom kamp, hvor Jamie – ifølge Claire – dør. I 1968 er Claire 50 år gammel, og hun finder ud af, at Jamie ikke døde i kampen, mens hendes nu 21-årige datter opdager, at hun ikke er Franks biologiske datter.

Sæson 3

I tredje sæson befinder vi os igen i 1948, hvor en gravid Claire flytter med Frank til Boston. Deres ægteskab og forhold til hinanden er anspændt, og hun har problemer med at finde sig til rette i rollen som hjemmegående husmor. Hun føder Jamies datter, som Frank lover at behandle som sin egen og navngiver hende Brianna.

Tilbage i 1746 har Jamie overlevet kampen men med voldsomme og alvorlige sår. Han bliver fanget af rødfrakker, men lige da Jamie skal til at henrettes, bliver hans liv reddet, og han bliver sendt hjem.

Claire og Frank bliver bragt tættere sammen af babyen, men Jamies minde står stadig stærk imellem dem, og da Brianna begynder i high school, fortæller Frank Claire, at han vil skilles, så han kan flytte tilbage til England med sin elsker.

Claire, som er nyuddannet sygeplejerske, begynder at gøre klar til en kamp om, hvor Brianna skal bo, men inden kampen når at blive taget op, bliver Frank dræbt i et biluheld.

LÆS OGSÅ: Nye serier i februar

Brianna (Sophie Skelton) tigger sin mor om at vende tilbage i tiden og genforene sig med Jamie, og de to siger farvel til hinanden. Claire ankommer tilbage i 1765 for at opdage, at Jamie ved et uheld er blevet skudt, og hun redder ham.

Hun fortæller om deres datter, og efter en længere rejse mod Jamaica ender de to med at blive skibbrudne, hvor Jamie redder Claire fra at drukne og opdager, at de er skyllet i land på bredden ved den amerikanske koloni, Georgia.

Sæson 4

Jamie og Claire begynder deres nye liv i North Carolina sammen med to andre, Fergus (César Domboy) og Marsali (Lauren Lyle), der er gravid.

Jamie og Claire besøger Jamies tante, der har en livlig plantage, men beslutter sig i sidste ende for at starte deres liv i Amerika på deres egne præmisser, og de finder et smukt stykke land, hvor de slår sig ned.

I 1970 genforenes Brianna med en tidligere bekendt (og elsker), Roger (Richard Rankin) og de to rejser til North Carolina, hvor Roger foreslår, at de bliver gift. Brianna er ikke klar til det, og de to kommer voldsomt op at skændes.

Brianna rejser igennem stenene i Skotland for at advare sine forældre, da Roger har fortalt hende, at Fraser-familien dør i en brand, og hun vil forsøge at undgå deres skæbne. Roger følger efter hende, og de to ender alligevel med at blive gift i 1700-tallets Skotland, inden de rejser videre mod Amerika, hvor de leder efter Claire og Jamie.

Flere bliver ramt af mæslinger tilbage i Claire og Jamies tid, og flere tror, at det er en indiansk forbandelse. Brianna bliver gravid efter et overfald og ender med at føde en lille dreng, mens Roger bliver fanget af flere omgange.

Jamie, Claire og Brianna hjælper Roger med at blive fri fra indianere.

Outlander sæson 5

Der er ikke meget, vi ved endnu, men vi ved dog, at i denne sæson må The Frasers kæmpe for deres familie og det hjem, de har skabt på Frasers Ridge.

Foto: Outlander sæson 5/Viaplay

Jamie (Sam Heughan) skal finde en måde at forsvare alt, hvad han har skabt i Amerika og samtidigt beskytte dem, der ser til ham for ledelse og beskyttelse.

Se trailer til den femte sæson

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Hånd i hånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like