5 aktuelle serier du bør “binge” på Netflix lige nu

Foto: Papirhuset/Netflix

Der kommer mange nye serier på Netflix hele tiden. Vi prøver løbende at skabe et overblik over, hvilke serier du bare MÅ se. Vi har her lavet vores fem anbefalinger til aktuelle serier, vi er vilde med. Alle er serier med stor binge-faktor, så afsæt gerne nogle timer i kalenderen!

Vi Elsker Serier anbefaler

(Foto:Tiger King/Netflix)

1. Tiger King

Få den nu bare set! Du ved, alle taler om den, og du ved, de vil fortsætte med at tale om Joe Exotic, Carole Baskin og John Finlay i lang tid endnu. Tiger King er udover at være en Dokumentar/True Crime serie også blevet et fænomen, der har taget verden med storm. Det er i den grad en serie, der understreger pointen om, at virkeligheden tit overgår fantasien. Over otte afsnit hvirvles vi mildest talt ind i et edderkoppespind af intriger, skandaler, mordgåder og paranoia. Vi præsenteres samtidig for et karaktergalleri, der kunne være en krydsning imellem et Jerry Springer Show og en David Lynch-film.

Udover underholdningsværdien i serien Tiger King er aspektet omkring dyrevelfærd selvfølgelig også et vigtigt tema, som spiller en stor rolle i serien.

Se hele første sæson på Netflix.

(Foto:Papirhuset/Netflix)

2. Papirhuset

Indtil for en måned siden var jeg helt ubekendt med serien Papirhuset (LA casa de Papel på spansk). Dramaserien handler kort fortalt om et bankkup, der orkestreres af det kriminelle geni Professoren. Det er en heist-serie, der har lighedstræk med film som  Oceans Eleven og Reservoir Dogs. Referencerne til sidstnævnte er da også til at få øje på med tanke på de navne Professoren giver sine kumpaner. I stedet for Mr. Blonde, Mr.P ink og Mr. White har forbryderne fået navne efter diverse storbyer såsom Tokyo, Moskva og Oslo.

Jeg må blankt indrømme, at jeg først blev rigtigt interesseret, da jeg hørte, at serien faktisk er Netflix’ mest succesfulde ikke-amerikanske titel. Det forventes rent faktisk, at fjerde sæson vil overgå førnævnte Tiger King i antal seere.

Det er virkeligt også en serie, der formår at opbygge suspense, og den er oplagt at binge, fordi hver gang jeg har set ét afsnit, har jeg haft lyst til lige at se ét mere og ét mere og ét mere …

Det er samtidig en serie, der har mere på hjerte end blot at være en heist-serie. Bag de røde kedeldragter og de ikoniske Dalí-masker gemmer der sig en intelligent og samfundskritisk serie, der rummer tunge budskaber om anti-kapitalisme og grådighed.

Sæson fire har netop fået premiere på Netflix.

(Anbefalingen er på baggrund af de to første sæsoner)

3.  Community

(Foto: Community/Netflix)

Et universitet, hvor dekanen klæder sig ud hver dag. En studiegruppe bestående af de mest mærkelige eksistenser. Et skævt og skørt univers, hvor alt – helt bogstaveligt – kan ske. Bland det sammen – så har du Community.

Serien er hyldet som én af de sjoveste komedieserier nogensinde, og har den folk som Dan Harmon (Rick and Morty) og Russo-brødrene (før de begyndte at lave Marvel-film) bag kameraet. Med folk som Chevy Chase, Joel McHale og Alison Brie i hovedrollerne kan du godt glæde dig til en komedieoplevelse i verdensklasse! Serien har seks sæsoner og i alt 110 episoder.

Du kan se seks sæsoner på Netflix.

4. Ozark

(Foto: Ozark/Netflix)

Hvidvaskning af penge, gangstere og suspekte rednecks. Serien Ozark refereres tit til som den nye Breaking Bad. Lighederne er også til at få øje på. Jeg synes dog personligt, at Ozark også formår at finde ind til sin helt egen stil, selvom der tydeligt er hentet inspiration fra andre værker.

Ozark følger vi over tre sæsoner de konsekvenser, livet som hvidvasker har for Marty Byrde og hans familie i den mondæne del af bjergområdet The Ozarks, der ligger i staten Missouri. Personligt er jeg vild med karaktergalleriet i serien, hvor især Martys kone Wendy Byrde (Laura Linney) og den unge streetwise Ruth Langmore (Julie Garner) fortjener anerkendelse for deres præstationer.

Serien rummer helt klassiske kriminalserieelementer og en relativt straight forward-handling. Stadigvæk er der noget med karakterne i serien, der næsten får en til at tænke på film som Fargo og  The Big Lebowski af Coen-brødrene. Marty Byrde (Jason Bateman), som både er seriens hovedperson og executive producer, har sine problemer at slås med i form at et kartel, han skal hvidvaske enormt mange penge til.

I Breaking Bad, var problemerne mere personlige og økonomiske for Walther White, der også havde lungekræft at slås med. Fælles for begge serier er, at vores hovedpersoner ledes mod ekstremer for at overleve i en barsk verden, hvor man til tider også er nødt til at gå på kompromis med sine egne værdier.

Hvis du kunne lide serier som Breaking Bad, Banshee, Fargo og True Detective, så er vi ret skråsikre på at du vil kunne lide  Ozark,

Du kan se alle tre sæsoner på Netflix.

Foto: Netflix
(Foto: After Life/Netflix)

5. After Life

I Dramakomedien After Life følger vi Tony, der spilles af den britiske komiker Ricky Gervais. Tony har mistet sin kone, hvilket har givet ham et dystert syn på livet. Han ser det faktisk som sit mål kun at leve, fordi andre ikke skal have fornøjelsen af at slippe af med ham. Hans eneste højdepunkter udover at sabotere hverdagen for både postbudet og kollegaerne, er at gå tur med sin hund og se de videohilsener, hans afdøde kone har lavet til ham, samtidig med han drukner sorgerne med alkohol og eksperimenterer med hårde stoffer med en lokale narkoman.

Han har et job på en lokal avis, der efter hans eget udsagn leverer ligegyldige nyheder til borgerne i den fiktive by Tambury. Hans kollegaer og hans svoger, som også er hans chef, prøver at få ham på bedre tanker trods hans manglende velvillighed til at acceptere livet og hverdagen.

Selvom serien jo egentlig har et dystert omdrejningspunkt, så er der virkeligt også fænomenal humor og sarkasme, som kun Ricky Gervais kan levere den. Han er efter min mening én af de sjoveste komikere på planeten, og når han ligefrem selv er skaber bag en serie, hvor han får lov til at spille en mand, der absolut ikke giver en skid for noget som helst, så er det altså rigtig godt!

Du kan se begge sæsoner på Netflix.

Andre nævneværdige aktuelle serier på Netflix:

Dead to me – Dramakomedie, 2 sæsoner

Den sidste turnering – Sportsdokumentar, 1 sæson (Ny episode hver uge)

Better Call Saul – Dramaserie, 5 sæsoner

(Foto: Better Call Saul/Netflix)

Læs også: Nye serier og sæsoner på Netflix i maj

Læs også: 5 korte krimiserier på Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like