Anmeldelse: ‘Monarca’ sæson 2 viser, hvordan grådighed kan påvirke mennesker

Foto: Monarca sæson 2/Netflix

I Monarcas anden sæson tages jagten på magten til nye højder gennem forræderi, mord og afpresning.

Den rige og magtfulde Carranza-familie skændes om ledelsen af deres selskab, Monarca. Denne loyalitetsorienterede serie fuld af intriger og fare kan streames på Netflix.

Monarca omhandler primært om de tre Carranza-søskende, som skændes om, hvem der skal lede deres arvede imperium. Trioen består af Joaquin Carranza (Juan Manuel Bernal), Ana Marie Carranza (Irene Azuela) og Andrés Carranza (Osvaldo Benavides).

I første sæson blev deres far myrdet efter et forsøg på at bryde ind i det ellers korrupte Mexico. Ana Marie fandt hans lig. Den hvide skjorte hun var iført, var dækket af hans blod. En yderst bekvem vare til brug i eventuel afpresning.

Hvem dræbte Agustín

Moderen til trioen, Cecilia (Rosa María Bianchi) skød deres onkel Agustín i slutningen af første sæson, og skyldfølelsen har gjort hende en smule skør, hvilket ofte bliver udtrykt i løbet af sæsonen.

Agustíns datter, Sofia Carranza (Fernanda Castillo), dukker op og vil vide, hvem der dræbte hendes far. Ingen er naturligvis villige til at afsløre det. Hun ejer 10 % af aktierne i Monarca. Hun bliver dog hurtigt for grådig, ligesom resten af familiens medlemmer og ønsker i sidste ende virksomheden for sig selv. Hendes ark var en af de større plotlines i seriens anden sæson.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i februar 2021

Da Andrés er ansvarlig for firmaet, hyrer han Jonas som ansvarlig for den finansielle del af virksomheden. Andrés kone Ximena (Gabriela De la Garza), Andrés, og Jonas begynder en kærlighedstrio, der bliver udvikler sig til en anden større plotline i sæsonen.

Valgkamp og subplots

En national valgkamp spiller også en stor rolle i denne sæson. Ana Marie arbejder nemlig for valgkampens kvindelige kandidat, en kendsgerning, der skaber en større skandale for kandidaten.

Foto: Monarca sæson 2/Netflix

Ana Maries mand er i færd med at skrive en bog om et mord, hun så sin far begå som barn, og Ana Marie ønsker ikke at bogen bliver udgivet. Hun løser problemet på typisk Carranza vis.

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: Hør anmeldelsen af ‘Lupin’

Sæsonens subplots blandt de tre søskende involverer: voldtægt, fængsel, stofmisbrug, ægteskab, adskillige kærlighedsaffære, og meget mere. Denne sæson består kun af otte episoder, men formår at inkludere flere subplots end seriens længere første sæson, samt give dem konstante drejninger og overraskelser.

Medrivende serie

Trods det, at seriens karakterer er hensynsløse, ændrer det ikke på ens interesse for dem som seer. Tværtimod. Det gør faktisk serien utrolig medrivende. Karakterernes grådighed er uendelig. Deres villighed til at forråde nogen i deres kamp om magt er skræmmende. Men som seer er man fascineret af dem alle. Den sidste scene efterlader én med en følelse af at en sæson 3 allerede er sat i gang.

En del af ens fascination af denne serie er, hvor smuk og dyb den er. De valg, der bliver truffet, er svære, men har mening bag. De kæmper hver for en og samme ting, men har yderst forskellige måder at opnå magten på. Her ønsker jeg også at påpege seriens fotografi og soundtrack. Dens fotografi tilføjede både skønhed, dybde og mening til historien, mens seriens musik var perfekt tilføjet i dybdefølte scener. Lokationerne, hvor familien bor og arbejder, er alle eksotiske og smukke, hvilket gør, at hvis man som seer ikke bryder sig om  nogle enkelte scener, kan man i det mindste nyde scenernes fantastiske baggrunde.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i februar

Jeg ville ikke kalde denne serie et stort drama, men anden sæson eksperimenter dog mere med familiens følelser og måden, hvorpå grådighed kan påvirke mennesker. Serien er nærmere et melodrama, hvor man, grundet ens interesse i karakterernes arks, fortsat ser glædeligt med.

Fakta om ’Monarca’

Instruktør: José Manuel Cravioto m.fl.
Manuskriptforfatter: Fernando Rovzar m.fl.
Medvirkende: Irene Azuela, Osvaldo Benavides, Juan Manuel Bernal m.fl.
Antal afsnit: 8
Land: Mexico
Dansk streamingstjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Seriemorder ville have hadet ‘Des’

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide ‘Dark’ og ‘The OA’ vil du elske ‘Equinox’

LÆS OGSÅ: Nyt brand tilfører hundredevis af nye titler til Disney+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like