Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Ragnarok' leverer en bragende god oprindelseshistorie

AfChristina Frøkjær
3. juni 2021
Anmeldelse: 'Ragnarok' leverer en bragende god oprindelseshistorie
Foto: Ragnarok/Netflix

Del artikel

Med sin anden sæson har Netflix’ Ragnarok sat fart på historien om Magne, Laurits og den norske ny Edda.

Ragnarok er tilbage på Netflix med seriens anden sæson. Og hvilken sæson!

Mit største problem er nu, at jeg er nødt til at vente på sæson tre.

Fortsættelse med et skarpere snit


Ragnarok

Da nyheden om Ragnarok sæson to kom ud, greb jeg muligheden og satte mig til at se, hvad der ville ske med Magne, spillet af David Stakston, broren Laurits og vennerne i den norske by Edda.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i juni 2021

Og sikke en anden sæson! Endnu engang forsvandt de seks afsnit som dug for solen, og jeg har mest af at lyst til at se dem igen for første gang.

Ragnarok er rå, kantet og direkte, ligesom Magne også er det. Det er alt andet end poleret, smuk eller pænt. Og det fortsætter heldigvis videre over i anden sæson.

Oprindelseshistorie der er Marvel værdig


Ragnarok

Hvor Ragnarok sæson et introducerede os for byen og menneskene i den og ikke mindst den kamp, der var under opsejling, er der her i anden sæson mere tale om en oprindelseshistorie, ligesom i de kendte superheltefilm.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Invincible’ er en fornem satire af superheltegenren

Vi er heldige nok til at se oprindelsen på flere af de store guders genkomst her på jorden. For en nørd som mig var det en stor oplevelse at sidde og finde små og store henvisninger til de gamle myter. Der er nok at tage af, og når jeg ser den igen, vil jeg helt sikkert finde endnu flere, som jeg missede i første omgang.

Familie på godt og ondt

I øvrigt er mor Turid stadig den dejligste karakter, der kommer med de tørreste (og kærligste) replikker. Hun støtter sine sønner alt det, hun kan. Og samtidig kan hun også kommentere på, at Laurits spiser grotesk meget (hvilket han bestemt også gør!) og ikke være begejstret for hans nye kæledyr.

LÆS OGSÅ: ’Pørni’ har taget Norge med storm: Ny skandinavisk hitserie på Viaplay

Men når så Laurits forsøger at forklare, hvordan han oplever tingene, så lytter hun også, og derefter finder de et kompromis. Det er så dejligt skandinavisk og hjerteligt. Og det står samtidig i kontrast til netop “liv eller død”-elementet i kampen mellem guder og jætter.

Drengenes mor, Turid, spilles i øvrigt af Henriette Steenstrup, der også spiller titelrollen i Pørni. Hun har det vildeste gummiansigt, og så er hun seriens bankende hjerte. Ikke mindst, når hun spørger sine teenagesønner om råd i forhold til dating.

Det gælder liv eller død


Ragnarok

Det er fedt at opleve, hvordan kræfterne samles omkring Magne, også selvom det måske ikke lige umiddelbart er det hold, han selv ville have sat sammen, havde han fået et valg. Men de, der er omkring ham, er lige netop dem, som Magne og verden har brug for.

LÆS OGSÅ: 5 serier jeg ALTID anbefaler

Jeg sidder tilbage med et håb om, at der kommer en sæson tre, så vi kan få selve det episke slag mellem guder og jætter. Mens sæson et introducerede dette “nordisk mytologi i den moderne verden”-univers, så kommer vi rundt om, hvilke konsekvenser det har her i sæson to. Nå ja, og så lægges der i dén grad op til, at slaget skal slås i næste sæson.

Fakta om 'Ragnarok' sæson 2

Instruktør: Mogens Hageholm
Manuskript: Adam Price
Medvirkende: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas m.fl
Afsnit: 6
Dansk premieredato: 27. maj
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Nye serier på streamingtjenesterne i juni 2021

Del artikel

Læs mere omNetflixRagnarok

Andre Serier | Anmeldelser