‘Kamikaze’ og skarpe detaljer: Derfor skal du vælge HBO Max

Marie Reuther i ‘Kamikaze’ / Foto: HBO Max

Serien ‘Kamikaze’ er en ny ambitiøs serie, der understreger, at HBO Max vil tage nordisk indhold seriøst!

En ung priviligeret pige ved navn Julie (Marie Reuther), der har succes som influencer, populære venner og rige forældre, får sit liv vendt på hovedet, da hendes familie på tragisk vis dør i en flyulykke. Julie må herefter på egen hånd tage på en eksistentiel rejse for at bearbejde sorg og finde mening i sit liv. Det er kort fortalt handlingen i den nye HBO Max-serie Kamikaze, som vi har været så heldige at få lov til at smugkigge.

Hun får blandt andre hjælp af sin psykolog, Psyko-Bo (Anders Mattesen), der, som øgenavnet indikerer, også er en karakter, der tilfører den en satirisk undertone, som serien med den ellers tunge tematik også balancerer glimrende.

FÅ HBO MAX NU

Vi er i Danmark generelt gode til at distancere os fra det alvorlige med en god portion underfundig humor. Det gør Julie også selv, når hun bogstaveligt talt lander et fly i ørkenenen i første afsnit og guider os som seere med på sin bearbejdelse af sorg og skyldfølelse.

Flight, Freeze, Fight

Vi flygter, vi fryser, eller vi kæmper. Det ligger i vores natur som mennesker at aktivere et eller flere af disse handlingsmønstre, når vi udsættes for et traume. Julie gør lidt af det hele samtidig med at få undetegnede til at reflektere over, hvordan jeg lever mit eget liv. Det er derfor, at serien Kamikaze både synes stilsikker, ambitiøs og tilpas dragende til, at du vil med ud på Julies rejse.

Serien er oplagt til dig, der er glad for nordiske serier med alvorlige temaer, der alligevel er ironisk distanceret nok til ikke at blive prætentiøse eller selvhøjtidelige.

Se Kamikaze HBO Max fra d.14/11.

HBO Max – Hvad kan den?

Det er altid spændende, når en ny streamingtjeneste lanceres. Hvilket indhold vil der være? Hvor godt virker platformen? Hvad kommer det til at koste mig? Hvad gør den anderledes fra de mange andre tjenester?

HBO Max skal ikke bare skille sig ud fra andre streamingtjenester, men også fra sin forgænger HBO Nordic, og det må man sige, den gør på flere punkter, og kun til det positive.

Her er fem grunde til, at vi hos Vi Elsker Serier har glædet os til at kunne se HBO Max i Danmark.

1. Mere originalt indhold

(Foto: True Detective)
(Foto: HBO)

HBO har længe stået for kvalitet, når det kommer til serier, og HBO Max bliver ingen undtagelse. Vi har altid været fan af HBO-serier og det kvalitetsstempel, der følger med. Band of Brothers, The Sopranos, Game of Thrones, True Detective og Chernobyl, bare for at nævne et par af klassikerne. HBO Max siger, de vil fortsætte med at producere film og serier i verdensklasse, og der er ingen grund til at betvivle den påstand med det katalog, de kan prale med. Under banneret ’Max Originals’ kan vi se frem til flere store serier af høj standard.

Nye serier, vi kan se frem til under ’Max Originals’, er f.eks. den nye Peacemaker-serie, der følger John Cenas karakter Peacemaker fra DC-filmen The Suicide Squad, hvor James Gunn som også har skrevet og instrueret The Suicide Squad, igen tilbyder sine talenter som forfatter og instruktør.

Den nye prequel-serie til Game of Thrones, House of the Dragons, tager os tilbage til 200 år før kampen om jerntronen. Den kan vi alle … og nok især GOT-fans glæde sig til i 2022.

HBO Max er også fast besluttet på at producere mere lokalt indhold. Eksempelvis den første danskproducerede HBO-serie Kamikaze vi lige har nævnt, og den er kun den første i rækken. Det er både godt for danske historieskabere, der kan producere deres værker under HBO’s banner, men også for den lokale arbejdskraft, der hyres for at lave serierne.

2. Lavere pris og mere indhold.

(Foto: Harry Potter/Warner Media)

Du kan sågar også købe et helt år for kun 599 kr. Det vil sige kun 50 kr. om måneden, og abonnementet er dermed halvt så dyrt som HBO Nordic. Og som om det ikke er nok, så får alle nye kunder indtil 30. november streamingtjenesten for 39,50 kr. pr. måned resten af livet.

Det er ikke kun på prisen, at HBO Max skiller sig ud fra dens forgænger. For HBO Max er ikke kun billigere, men tilbyder også mere indhold. Warner Bros tager nemlig et kæmpe bagkatalog med sig og tilbyder derigennem film som Casablanca, Dune, alt der hedder noget med DC og samtlige Harry Potter-film. Børnene bliver heller ikke overset, da alle Cartoon Networks-serier også flytter ind på HBO Max. Adventure Time, Scooby-Doo og Ben 10 er snart kun ét tryk væk.

Kort sagt: Lavere pris + Mere indhold = glade film- og seriefans

3. Bedre teknik

Med opgraderingen til HBO Max følger der også et væld af tekniske forbedringer. En af de største forbedringer, og som længe har været ønsket hos HBO Nordic, er flere brugerprofiler.

Du kan oprette op til fem individuelle brugerprofiler, der hver viser indhold målrettet den bruger, og som forældre har du mulighed for at forældresikre indholdet med en simpel pinkode. Du har også mulighed for at streame på enheder på samme tid, hvilket gør det meget lettere at dele.

FÅ HBO MAX NU

Endelig kan du streame indhold i 4K, der er tilgængelig på udvalgte titler, så du ikke misser en eneste detalje. Du vil også have mulighed for at downloade film og serier til din smartphone eller tablet og se dem offline, når du er på farten og ikke vil gå glip af dit yndlingsunderholdning.

4. Den menneskelige algoritme

HBO Max har også annonceret en ny måde at kurere indhold, så du altid har noget at se. Vi kender alle problemet ved andre streamingtjenester. Deres algoritmer fortæller dig, hvad du bør kunne lide baseret på, hvad du har set. Dette fungerer ikke altid som planlagt.

HBO Max vil introducere et menneskeligt element i forslagsprocessen og dermed sikre sig i højere grad, at det, tjenesten foreslår til dig, rent faktisk er noget, du vil finde interessant.

Hvis HBO Max rent faktisk har knækket koden til at foreslå indhold, vi vil se, så er det noget af en game changer på det punkt. Det ser vi meget frem til at opleve.

5. Store biograffilm kommer hurtigere på streaming

(Foto: Dune)
(Foto: Warner Media)

Et af de helt store salgspunkter for HBO Max er den kortere tid, du skal vente for at se de store biograffilm hjemme i stuen. Du har måske været bekendt med kontroversen, det forårsagede, da HBO Max i USA annoncerede, at film fra Warner Bros. og deres underselskaber ville få premiere på HBO Max og i biografen på samme tid. Det er ikke helt sådan, det kommer til at foregå i Danmark.

Herhjemme skal du kun vente 45 dage, fra filmen havde premiere for at kunne se den derhjemme. Dette skal sættes i modsætning til de normale 180 dage (seks måneder).

Så i stedet for et halvt år skal du nu kun vente cirka halvanden måned, fra filmen havde premiere, til den kommer på HBO Max.

Kort sagt, så er HBO Max et oplagt valg for serielskere. Bliv kunde her.

Læs også: Kommende serier og sæsoner på HBO Max

Læs også: Se den fulde trailere til den første danske HBO Max-serie ‘Kamikaze’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like