Anmeldelse: ‘Kastanjemanden’ er rendyrket efterårsuhygge i verdensklasse

Foto: Kastanjemanden/Netflix

Er du da tovlig! ‘Kastanjemanden’ er kommet til Netflix, og det er absolut IKKE en af de kastanjemænd, der er for børn!

Den længeventede serie, baseret på Søren Sveistrups bog af samme navn, har fået utrolig meget opmærksomhed allerede inden dens premiere, og det er med god grund.

For serien er så absurd god og kommer med al sandsynlighed til at skrive sig ind i seriehistorien som en af Danmarks bedste krimiserier.

Dødsens uhyggelig

En kastanjemand bliver fundet på et gerningssted, som et umage makkerpar bestående af Danica Curcic (Equinox) og Mikkel Boe Følsgaard (Arvingerne) efterforsker. Kastanjemanden, som man normalt forbinder med kreativ leg hos børn, bliver kendetegnet for en bestialsk morder, de to betjente jagter.

Denne version af den klassiske kastanjefigur er alt andet, end det man normalt ville forbinde med den. Her er den fareturende uhyggelig og gyselig. Den er nervepirrende, skræmmende og makaber.

LÆS OGSÅ: Se traileren til ‘Kastanjemanden’

Kastanjemanden er uhyggelig god underholdning, og du vil med garanti aldrig kunne se på en kastanjemand med samme barnlige nostalgiske øjne som før.

Gennemført, gennemtænk, genial

Det er meget tydeligt, at der er lagt enormt meget arbejde og med al sandsynlighed også en god sum penge i denne serie. Den er vanvittigt godt produceret, og det ses eksempelvis tydeligt i seriens visuelle udtryk. Her formår den at være både uhyggelig og grufuld men også smuk for øjet, der ser. Jeg har ikke set danskproduceret fiktion så visuelt velsmurt – udover filmen Dronningen. Der er kræset for så mange detaljer, og det er så gennemført og gennemtænkt, helt ned til timingen af seriens premiere.

Foto: Kastanjemanden/Netflix

For det er netop nu, at kastanjerne falder fra træerne, bladene bliver smukke med rødlige og orange nuancer, og naturen lægger et smukt tæppe af faldne blade overalt omkring sig. Så mens du trasker rundt i billedskønne knasende blade og faldne knirkende kviste, så rejser hårene i nakken sig, fordi det giver associationer til Kastanjemanden, og det er en genial ekstradimension til serien.

Mare of Easttown møder True Detective (sæson 1, altid sæson 1!) bliver til Kastanjemanden på Netflix og er efterårets absolut must see. Sæt i gang med dine serielektier, så snart Kastanjemanden rammer Netflix onsdag d. 29. september 2021.

Fakta om ‘Kastanjemanden’

Instruktør: Mikkel Serup, Kasper Barfoed
Manuskriptforfatter: Søren Sveistrup, Dorte W. Høgh & David Sandreuter
Medvirkende: Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Iben Dorner, David Dencik, Lars Ranthe m.fl.
Antal afsnit: 6
Land: Danmark
Dansk premieredato: 29. september 2021
Dansk streamingtjeneste: Netflix

LÆS OGSÅ: Skaberne af ‘Kastanjemanden’: Derfor er vi så gode til krimiserier i Danmark

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2021

LÆS OGSÅ: Spild af tid: Dårlige serier på Netflix lige nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like