Det skete bare ikke! 10 episke serie-øjeblikke  

10 episke serie-øjeblikke
Foto: The Sopranos/HBO Max

Når vi først lader os suge ind i en Tv-serie, er det nemt at lade sig opsluge. Karaktererne bliver vores venner, og begivenhederne berører os dybere end bare distanceret interesse. 

Og nogle gange er øjeblikkene så intense og overraskende, at vi slet ikke kan være i vores kroppe, mens historien udspiller sig på skærmen.  

Her kommer vores top 10-liste over scenerne i vores yndlingsserier, der fik os til at råbe højtlydt af skærmen.

Vi har indsat videoer af de omtale øjeblikke, men ikke alle kan ses her på siden grundet aldersrestriktioner.

Artiklen er naturligvis stopfyldt med spoilere!

10. Ross siger Rachel – Friends

I årevis har seerne fulgt Ross og Rachels flirten, men midt i sæson fire dukker en ny kvinde op i Ross’ liv. Og kort tid efter annoncerer de, at de skal giftes i London. Flokken tager til England, og selvom seerne udmærket godt ved, at noget kommer til at ske, er det nok de fleste, der har gennemskuet, at Ross – ved alteret – siger Rachels navn i stedet for Emilys. Men det gjorde han, og hvor frustrerende det end måtte være, vælger han at forsøge at lappe forholdet efterfølgende. Klaphat!

Se Friends på HBO Max.

9. Negan kills – The Walking Dead

Der er absolut ingen jobsikkerhed for skuespillere i The Walking Dead, og da Rick og hans venner støder på lederen af The Saviours, Negan, tyder meget på, at det endnu en gang bliver tydeligt, at de levende døde ikke er den eneste trussel i den nye postapokalyptiske verden. 

Scenen er bygget ganske fint op, og Negan fortæller igen og igen, at der er en pris, der skal betales. Og få sekunder inden, ser det ud til at valget falder på Abraham. Det er i sig selv en hård nok omgang, men ud af det blå svinger han sit baseballbat igen, og denne gang er det et farvel til Glenn, der har været fast inventar i serien siden allerførste afsnit.

Se The Walking Dead på Disney+.

8 . The Rabbit – Sex and the City

Der er rigeligt af sex i serien Sex and the City. Deraf navnet! Det er dog oftest mellem de fire kvinder og andre mennesker. Men i 9. afsnit af første sæson bliver Vibratex sat på landkortet, da snakken falder på vibratoren med navnet The Rabbit. 

Mens nogen har et helt ok forhold til sexlegetøj, kræver det lidt overbevisning for andre. Og efter rulleteksterne gik over skærmen steg salget af kaninen med over 700%.

Se Sex and the City på HBO Max.

7. Radioværternes middag – The West Wing

Martin Sheen var så god som præsident Bartlet, at folkene bag The West Wing valgte at bruge ham noget mere, end hvad der egentlig var planlagt. En af grundende findes i anden sæson, hvor han kortvarigt deltager i en middag for en række radioværter. 

Her finder han den kristne Jenna Jacobs, der bruger bibelen, som højrefløjen nu engang gør, og Bartlet sender den lige direkte tilbage i masken på hende. Det er velskrevet og effektivt, og det giver den vildeste tilfredsstillelse at se hendes ansigt. 

Se The West Wing på HBO Max.

6. Buffys mor – Buffy the Vampire Slayer

Buffy har oplevet sine dødsfald gennem serien, men i afsnittet The Body, er det et ganske andet forhold til døden, der bliver portrætteret. For da Buffy kommer hjem, finder hun sin mor død på sofaen. Det er ikke et monster, der har gjort det. Der er ikke en forbandelse, der kan slettes. Det er livet. Det ender. Og det gjorde det altså også for Joyce Summers.

Se Buffy the Vampire Slayer på Disney+.

5. Walt og Jane  – Breaking Bad

Jesse Pinkman har ikke det fedeste liv, og en stor del af hans ulykker skyldes hans kendskab til Walter White. Forholdet til Jane ser en stund ud til at blive en udvej, men stoffer og afhængighed er ikke altid så tilgivende, og i en heroinrus begynder Jane at kvæles i sit eget opkast. 

Det er i sig selv en slem scene, men den bliver værre af, at grunden til hun kvæles er, at hun ligger på ryggen. Og hun ligger på ryggen, fordi Walter White har skubbet til hende for at vække Jesse. Den slags sker, men da White vælger at lade stå til, og bare ser på, gør scenen helt vanvittig.

Se Breaking Bad på Netflix.

4. Opie tager en for holdet – Sons of Anarchy

Det kan godt være, at de er bundkriminelle alle sammen, med sammenholdet, loyaliteten og broderskabet mellem Sons of Anarchys Samcro-gutter gør det svært ikke at holde af dem. Og de er så afgjort ikke de eneste røvhuller i serien.  

Intet er dog helt så hjerteskærende som scenen, hvor Opie i den grad tager en for holdet og udpeger sig selv til at være den udvalgte, der bliver brutalt tævet ihjel af en flok korrupte betjente i San Joaquin. 

Se Sons of Anarchy på Disney+.

3. Bobs sande ansigt – Twin Peaks

Siden starten af David Lynchs outrerede krimi-serie Twin Peaks, har fokus været på at finde ud af, hvem der dræbte Laura Palmer. Morderen er hurtigt offentliggjort. Især afhængigt af, hvilken udgave af piloten du har set.  

Men i det fjortende afsnit afsløres det, hvem Bob har brugt som sin vært, og den afsløring gav både store øjne og en hel stribe af Nej-nej-nej fra tilskuerne.

Se Twin Peaks på SkyShowtime.

2. Afslutningen – The Sopranos

Der går næsten fem minutter fra Tony Soprano træder ind ad døren i seriens sidste scene, og til det hele går i sort. De sidste afsnit har gjort kål på langt de fleste af familiens medlemmer, og intet bliver nogensinde det samme som før.  

Og i løbet af scenens fem minutter bliver vi udsat for teaser efter teaser af potentielle gerningsmænd, der kan sætte en stopper for bossens terrorregime. Men i stedet efterlader The Sopranos os uforløste, og Tony, Carmella og A.J vil for evigt sidde og spise løgringe, mens de venter på Meadow. 

Det er enten helt perfekt eller bragende uretfærdigt.

Se The Sopranos på HBO Max.

1. Ned Stark taber hovedet – Game of Thrones

Han er ikke det eneste retskafne menneske i megaserien Game of Thrones, men for Ned Stark er retfærdighed det eneste, han vil skaffe. Det har dog været en kamp op ad bakke gennem hele første sæson, da alle andre har deres egne agendaer.  

Selvom hans tur på skafottet ikke er nogen overraskelse, pegede alle tegn i retning af, at han ville blive ekspederet nordpå, og de fleste forberedte sig på, at han ville komme tilbage i anden sæson.  

Sådan skulle det ikke gå, og pludselig mistede Game of Thrones’ hovedperson knoppen. Det var med til at sætte en lavine af andre begivenheder i gang, og det beviste at en enkelt person virkelig kan ændre verdens gang.  

Også til det værre.

Se Game of ThronesHBO Max.

LÆS OGSÅ: ‘Yellowstone’ skabers nye serie har Sylvester Stallone i front som mafiaboss: Se traileren

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Watcher’ holder dig fanget

LÆS OGSÅ: Hej søster! 5 fantastiske serier med stærke kvinder i hovedrollerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like