Anmeldelse: ‘Your Honor’ er spild af gode skuespillere

Foto: Your Honor/HBO Nordic

I miniserien Your Honor konfronterer en dommer sine moralske værdier, efter hans søn er involveret i et mord, der involverer en velkendt organiseret kriminel familie.

I løbet af miniseriens forløb går det op for ham, hvor langt en far vil gå for at redde sin søn. Miniserien består af 10 episoder og kan streames på HBO Nordic.

De fleste kender efterhånden Bryan Cranston efter hans uforglemmelige portræt af alle serieelskers yndlingsantihelt, Walter White. I dette etiske drama er Cranston flyttet Albuquerque til New Orleans – og alligevel er det ikke et kæmpe skridt væk fra Heisenberg.

Miniserien sætter nemlig Michael Desiato (Cranston) i en lignende situation, da hans astmaramte søn er involveret i mordet af en søn, tilhørende en berygtet organiseret kriminel familie – Baxter-familien. Dette skaber et drama med konflikter, der afspejler dem, vi tidligere har set i Breaking Bad.

Kun en god idé

Hvis du har hørt noget om denne 10-episoders miniserie forud for dens udgivelse, og hvordan den er spækket med genkendelige ansigter, har du uden tvivl også hørt om dens præmis, som er dens største hook, dog også største problem: Den er intet andet end en god idé.

Adam (Hunter Doohan), Cranstons søn, er drengen bag mordet af Baxter familiens søn, og Desiatos instinkt bliver straks at hyre en anerkendt forsvarsadvokat, indtil det går op for ham, hvem hans søn har slået ihjel – og hans far, Jimmy Baxter (Michael Stuhlbarg) har ikke tid til at vente på en retssag, før han kan få sin hævn.

Her stiller dramaet det store spørgsmål: ”Hvad ville DU gøre?” Desiato beslutter sig for at redde sin søns liv ved at trække i trådene og skabe et falskt alibi. Hans kærlighed til sit barn får ham til at bryde alle de regler, han selv har håndhævet til punkt og prikke gennem årtier.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i marts 2021

Strukturelt skylder serien mindre til Breaking Bad, men nærmere meget til HBO’s egen serie såsom The Undoing, med vægt på plot twists- og mangel på dybdegående undersøgelser af karaktererne og de valg de træffer. Her kan HBO’s The Affair også sammenlignes, grundet manglen på dybde, trods en ellers fremragende idé.

For god til at omgå loven

Seriens højdepunkt er dens åbningssekvens, hvor den fatale ulykke (mordet af Baxter-familiens tronarving) skaber en grynet tone visuelt og giver os seere en idé om, hvor industrialiseret og øde New Orleans by er. Her efterlader Adam adskillige brødkrummer, som senere bruges imod ham. Blodstænk og fingeraftryk er bare nogle af de fatale spor, han efterlader sig.

Da Desiato beslutter sig for at bevæge sig i den ulovlige retning, finder han hurtigt ud af, at hans jurauddannelse har forberedt ham godt til at forråde sit erhverv. Ligesom Walter White (sammenligningen bliver trættende, men der er simpelthen for mange ligheder mellem karaktererne), opdager han en evne, der får en som seer til at spekulere på, om han altid har haft den kriminelle levestil gemt i sig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Her skiller ‘Small Axe’ sig ud

Han ved hertil også, hvordan han på perfekt vis kan forberede Adam til afhøring, hvordan man kan skjule beviser og spå tvivl. Hertil også hvordan Desiato kan drage fordel af sine forbindelser, herunder Nancy Castello (Amy Landecker), en efterforsker, og Charlie Figaro (Isiah Whitlock Jr.), en politisk allieret. Dette gør ham dog et mindre skridt foran loven. Jimmy Baxter har nemlig selv gang i sin egen efterforskning.

Cranston redder ‘Your Honor’

Trods miniseriens mangel på dybde redder Cranston serien med sit fantastiske skuespil. Cranston kan spille en rolle som denne i søvne. I seriens forløb gennemgår han hele følelsesregistret – sorg, vrede, panik, desperation – og lader os se hver mental justering, han foretager, for at strikke den perfekte løgn historie sammen.

Foto: Your Honor/HBO Nordic

Thrilleren, baseret på Peter Moffats israelske serie Kvodo, er god til at skrue op for presset, men ikke til at skabe investerende karakterer.

Karaktererne føles generelt tomme i en serie baseret på dybe og skrækslagne scenarier. Desiato skal være i konflikt, så han er en dommer konstant konfronteret med, at det, han har gang i, er forkert. Adam skal vi have sympati for, og derfor har han ofte dårlige tilfælde af astma, angst og traumer grundet sin mors pludselige død.

Spild af gode skuespillere

Dette skaber overordnet en serie med skuespillertalent al for godt til det materiale, de har fået tildelt. Hvorfor hyrer den alsidige Michael Stuhlbarg som en kold og intetsigende skurk, der kun medvirker i et par minutter af hvert afsnit.

Et andet eksempel er den betagende Hope Davis, som spiller en jamrende hævnmaskine. Eller at caste Cranston i en rolle, der gennemgår en udvikling så tæt på Walter Whites, at hans andet erhverv nærmest kun er med til at skille dem ad.

LÆS OGSÅ: Stream and Chill: Ny Netflix-serie er et tysk post-apokalyptisk helvede på den helt forkerte måde

”Hvad ville du gøre?” kan være et provokerende spørgsmål, men i Your Honor bliver spørgsmålet nærmere, ”Who cares?”

Overordnet set, ville jeg placere Your Honor i samme kategori som Defending Jacob og The Undoing. Miniserier med stort talent, ødelagt af dårligt materiale.

Fakta om ’Your Honor’

Instruktør: Edward Berger, Bryan Cranston m.fl.

Manuskriptforfatter: Peter Moffat m.fl.

Medvirkende: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg m. fl.

Antal afsnit: 10

Land: USA

Dansk streamingstjeneste: HBO Nordic

LÆS OGSÅ: Nye serier på streamingtjenesterne i marts 2021

LÆS OGSÅ: Golden Globe Awards: 5 serier, der burde have vundet

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i marts 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like