3 ting du (måske) ikke vidste om ’The Godfather’, som ‘The Offer’ giver indblik i

Foto: The Godfather/COPYRIGHT © (2022) BY PARAMOUNT PICTURES CORPORATION. ALL RIGHTS RESERVED.

’The Godfather’ er gentagne gange blevet kåret som verdens bedste film, og den episke gangsterfilm har revolutioneret mange dele af filmindustrien.

Som det ses i Paramount+’ fremragende serie The Offer, var det ikke den nemmeste tilblivelse af en film, og selvom serien pynter lidt på virkeligheden, er der mange ting, som er 100% korrekte.

Det er den bedste form for ”pynt”, for når det meste er korrekt, er det også nemmere at se gennem fingre med de dele, er der opdigtet.

Her er tre steder, hvor The Offer rammer helt og aldeles plet, og selvom der er spoilere i denne artikel om både serie og film, vil vi ikke advare om det, men i stedet på kraftigste opfordre til, at du får set The Godfather. Og så The Offer!

1. Det var et rigtigt hestehoved

Èn af de mest ikoniske scener i The Godfather finder sted umiddelbart efter Tom Hagens mislykkede møde med filmproducenten Jack Wolz. Hagen forsøger at få Wolz til at give en hovedrolle til den fallerede musiker Johnny Fontane, der tilfældigvis også er Don Corleones gudsøn. Men Wolz er urykkelig og advokaten må tage hjem og overbringe de dårlige nyheder.

Dagen efter vågner Wolz op i sengen sammen med hovedet af sin præmiehingst, Khartoum, og rigelige mængder af blod.

Prop-afdelingen på filmen brugte lang tid på at lave et hestehoved, der dog ikke overbeviste instruktøren Francis Ford Coppola. Derfor måtte de ty til andre metoder, og de fik hurtigt fundet frem til en hest, der skulle aflives, og fik hovedet sendt over pakket ind i tøris.

I filmen er det nok til at overtale Wolz til at lukke Fontane ind i varmen igen, og han ender med at vinde en Oscar for sin rolle.

Sangeren er kraftigt modelleret op over Frank Sinatra, og der går også historier om, at han brugte sine mafia-forbindelser til at lægge pres på Hollywood-producere for at få dem til at give ham roller.

Blandt andet vil rygterne vide, at Harry Cohns valg af Sinatra til rollen som Private Angel i From Here to Eternity fra 1953 var resultatet af et lignende pres. Der var dog ikke nogen hest med i den historie. Sinatra vandt dog en Oscar.

2. En rigtig mafioso spillede … en mafioso

I bogen The Godfather skriver Mario Puzo om Luca Brasi: Don Vito Corleones magt er todelt. På den ene side har han politifolk, dommere, senatorer og guvernører. Og på den anden har han Luca Brasi.

Brasi bliver dog hurtigt ekspederet og det mest mindeværdige om ham er den besked, der følger: ”Luca Brasi sleeps with the fishes.”

I filmen blev den brutale enforcer spillet af Lenny Montana, der udover at være wrestler havde en fortid som bodyguard i Colombo-familien, der også optræder prominent i The Offer. Montana var ikke det første valg, men ganske som i serien døde den originale skuespiller, og han blev brugt i stedet.

Montana var ikke nogen hærdet skuespiller, og han havde svært ved at huske sine replikker. Det blev – ligesom i filmen – til scenen i haven. De andre forsøg blev optaget og det bedste klippet ind i filmen.

3. Filmen ændrede den måde italienere blev opfattet i samfundet

En af The Offers gennemgående historier er mafiabossen Joe Colombos modvilje mod filmen. Datidens amerikanere var ikke voldsomt glade for italienere, der blev diskrimineret imod, og i 1970 dannede gangsteren foreningen Italian-American Civil Rights League, der skulle kæmpe for italiensk-amerikanske borgerrettigheder.

At Colombo havde dannet den samme måned, hans søn stod anklaget for en forbrydelse er måske nok et tilfælde, men foreningen kom i spil i kampen mod produktionen af The Godfather.

Ganske som i serien indgår Al Ruddy en aftale med Colombo, der ændrer mening, og efterspillet viste da også, at filmen faktisk var med til at ændre opfattelsen af italiensk-amerikanere.

I 2012 gennemførte Tom Sanpietro – forfatter og teaterboss – en undersøgelse af filmens og bogens indflydelse på relationerne til det italiensk-amerikanske segment.

I undersøgelsen, der bærer navnet The Godfather Effect, viser det sig, at opfattelsen af italienerne i langt højere grad har fokus på en etnisk stolthed og en stolthed over sit fædreland og ophav.

San Pietro udtaler endda i undersøgelsen, at skiftet i opfattelsen af de italiensk-amerikanske borgere blødte over i alle etniske amerikanere og deres selvopfattelse og opfattelsen af deres muligheder i forhold til Den Amerikanske Drøm.

Undersøgelsen er blevet rost flere steder fra.

Så da bedemanden Buonasera startede The Godfather med de ikoniske ord ”I believe in America” var det også starten på en ændring af Guds Eget Land.

Vi kan varmt anbefale at se The Offer, som vores anmelder gav topkarakter. Den giver et unikt indblik i skabelsen af en af de bedste film i verdenshistorien. The Offer kan ses eksklusivt på Paramount+.

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samtidig finder du en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunder. Herefter koster adgangen til al  indholdet kun 59,-/md.

Bliv kunde her

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Love, Death and Robots’ er hurtigt glemt igen 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Outlander’ sæson 6 er tiltrækkende, fængende og hed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like