Hvis du kunne lide ‘Power’ og ‘Narcos’ vil du elske ‘Snowfall’

Foto: Snowfall sæson 3/HBO Nordic

Noget til næsen, hårde hvidevarer, snitter og Hvid Selvtillid. Kært barn har som bekendt mange navne, og få ”børn” er så kære som narkotika.

De kemiske sammensætninger portrætteres hyppigt i fiktionens verden, men i den virkelige verden kommer de med en bølge af samfundsproblemer af kølvandet rigtigt mange steder.

Disse socialrealistiske samfundsproblemer er også blevet et populært emne i tv-serierne og filmenes verden, og der findes et væld af gode kvalificerede bud på serier, der sætter fokus på den verden af forbrydelser, vold, smugleri, drama og mord, der er uløseligt forbundet med sneens fald.

Mange af dem er absolut værd at bruge tiden på. Som historien om Pablo Escobar og hans morderiske altruisme for det bolivianske folk, der blev dokumenteret og fiktionalisteret i serien Narcos. Eller den om James St. Patrick, der i serien Power balancerer natklublivet og ønsket om at forlade den kriminelle tilværelse, hvor han som pusheren Ghost er leveringsdygtig i alt, hvad hjertet kan begære.

Lyder det som noget for dig?

Så skal du tjekke Snowfall!

Alsidig skaber

John Singleton er nok mest kendt for at have skrevet Boyz ’n’ the Hood og Poetic Justice, der satte fokus på raceproblematikken i 90’ernes USA. Siden har han også givet sig i kast med at instruere en lang række forskellige film og serier, som Shaft, 2 Fast 2 Furious og senere et afsnit af serien The People v. O. J. Simpson: American Crime Story.

Det kræver nogle evner at kunne sprede sig så bredt. Og det viser Singleton til fulde, at han har med serien Snowfall, hvor fjerde sæson netop er udkommet på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Narcos sæson 3

Serien foregår i 80’ernes Los Angeles under den første crack-epidemi, der har været med til at forme og forstærke store dele af det farvede USA’s senere sociale uligheder.

Om crack cocaine

I modsætning til almindelig kokain, der sniffes med en 100-dollar seddel på maven af en stripper i en Wall Street-film eller med en 5-dollar seddel på et cd-cover i et ungdomsdrama, er der tale om en noget andet størrelse med det såkaldte crack cocaine.

Fordi det var langt mere vanedannende og meget billigere, blev det førstevalget for fattige amerikanere i 80’erne og 90’erne, og Ronald Reagans berømte ”War on Drugs”, blev af mange opfattet som en krig mod de fattige og særligt de farvede.

LÆS OGSÅ: Allerede? 5 serier, der sluttede ALT for tidligt

Snowfall holder ikke igen med at vise denne virkelighed. Serien fokuserer på Franklin Saint, spillet af Damson Idris (Black Mirror; Outside the Wire) tur gennem et Los Angeles, der i voldsom grad ender med at føle konsekvenserne af den krigslignende tilstand, narkotikaen skaber omkring sig.

Gode sammen

Der er gang i den fra starten. Hvor Franklins ambitioner om at nå til toppen stjæler fokus fra de konsekvenser, hans karrierevalg har på sin omverden til de senere sæsoner, hvor han aktivt vælger at lukke øjnene.

Og på den anden side af brættet venter Marcus Henderson (Get Out, Tacoma FD) i rollen som politisergenten Andre Wright, der er alt for bevidst om den indflydelse, Franklins forretningsmodel har på det nabolag, hvor de boede ved siden af hinanden.

Henderson og Idris er virkelig gode sammen, og balancen mellem deres kendskab og deres uundgåelige sammenstød er godt ramt, for selvom der til tider dukker lidt klichéer op hist og her, så leveres de på en fremragende måde, så det er nemt at tilgive.

LÆS OGSÅ: Min yndlingsserie: ‘The West Wing’

Og så er der også lige hele den der situation med Wrights datter, Melody. En af seriens stærkere indslag, leveret i fremragende form af Reign Edwards (MacGyver, The Bold and the Beautiful). Edwards viser, at bare fordi man har medvirket i 267 afsnit af en sæbeopera, betyder det ikke, at man ikke kan spille skuespil.

Sympati og frustration i ‘Snowfall’

Snowfall er medrivende, og det er nemt at leve sig ind i de mange problematikker, mens der er rigeligt med både sympati og forståelse på den ene side og had og frustration på den anden.

John Singleton døde i 2019, og det er en skam, at han ikke kan se, hvordan Snowfall bliver bedre og bedre for hver sæson. Som enhver flink fortælleteknik-studerende lærer på grundkurset, har seriens skribenter forstået, at spænding kan laves på mange måder, og at man skal lade serien vokse i sit helt eget tempo.

Sæson tre sluttede med et brag, og alle, der har fulgt serien, føler sig stadig skudt lige i hjertet. Nu kommer så sæson fire, som vi har ventet på lige siden den der afslutning, der gjorde det hele vildt unfair, at vi har skullet vente SÅ længe!

Det bliver spændende at se, om det har været ventetiden værd.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Framing Britney Spears’ er “en rigtig trist historie”

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: Your Honor, Lupin og Outlander

LÆS OGSÅ: 5 af de bedste serier på HBO Nordic nogensinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like