Anbefalinger: 3 gode serier du bør se i januar

Foto: WandaVision/Disney+

Vi guider dig til tre gode serier (og et par afsnit), som du bør se i denne kolde måned.

En af de bedste ting, der er kommet på serieplanen i 2021 er American Gods, der netop er startet på tredje sæson, og alt er krydset for, at det bliver supergodt, når ellers sidste afsnit er sendt i marts, så den bliver fornyet til en fjerde sæson, og vi kan få en afslutning.

Men der er længe til marts, og Statsmor har sagt, at vi skal blive hjemme til en gang i februar, men så er det da heldigt, at 2021 har en masse fede serier at byde på her i årets første måned.

Disney+: WandaVision

Marvel har sat sig tungt på både film og serier den seneste tid. Samspillet mellem Punisher, Daredevil, Luke Cage, Iron Fist og Jessica Jones toppede i crossover-serien The Defenders, og der var masser af kvalitet at hente i hver af dem.

Men de har altid føltes lidt som juniorholdet efter Avengers på den store skærm, fordi de har holdt sig til at sende små nik i retning af, hvad der skete med Iron Man og co.

Nu kommer så WandaVision, der har fokus på Scarlet Witch og Vision, og da Elizabeth Olsen (Avengers: Age of Ultron, Sorry for Your Loss) igen har rollen som Wanda Maximoff, og Paul Bettany (Manhunt, The Da Vinci Code) vender tilbage som Vision, er der noget større tilhørsforhold til filmene.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Var ‘Cobra Kai’ sæson 3 værd at vente på?

Og WandaVision er i sandhed et skift fra det mørke og ultraseriøse, vi ellers har set fra Marvel, og serien er et must for alle fans. Og der er endda også potentiale nok til, at nogle af de endnu ikke konverterede kan finde underholdning.

Xee: 33 (29 sæson fem)

Bare fordi der bliver lagt +1 til tallene, bliver det ikke lettere at være voksen, og i den prisbelønnede 29 får vi syn for sagn, når Julie og Jesper toner frem på skærmen.

Foto: 33/Kenneth Nguyen/Xee

Den danske serie er blevet rost til skyerne, og 33, som er den femte sæson, er afslutningen på tilværelsens ulidelige kompleksitet for hovedpersonerne, der gennem de fem sæsoner heldigvis har fået følgeskab af flere personer i serien.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ’33’: “Det er ikke kun fis og ballade det hele”

Der er dog stadig mest af alt fokus på Julie, spillet af Julie Rudbæk (Kolonien, Hvorfor Snakker Vi Ikke Om Mig?) og Jesper, spillet af Jesper Zuschlag (Mercur, Selvhenter).

Netflix: Bridgerton

Som vi har forklaret, er Bridgerton IKKE ligesom Jane Austen, hvilket er en god ting. Der er ikke noget galt med Stolthed og Fordomme, men Bridgerton kan noget andet, og det er vi glade for her på redaktionen.

Foto: Bridgerton/Liam Daniel/Netflix

Bridgerton-familien er blandt Londons absolutte pinger i Regency-perioden, og serien følger familiens matriark, Lady Bridgerton og hendes otte børn. Fire drenge og fire piger, der skaber masser af grobund for intriger.

Det er giftermålstid for de højere klasser, og det er naturligvis essentielt for familiens ry og rygte, at ægteskaberne sidder lige i skabet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘The Baker and the Beauty’: “Vi kender historien rigtig godt, og mange af os har forelsket os i den før”

Men da den ældste datter, Daphne, spillet af Phoebe Dynevor (Younger, Dickensian), bliver hængt ud som værende inkompatibel, er der lagt op til drama. Derfra kører toget med affærer, konger og dronninger og jagten på den mystiske Lady Whistledown, der startede rygterne om Daphne.

Ok, så det er alligevel lidt som Jane Austen.

HBO Nordic: Euphoria (Særafsnit)

Det er ingen hemmelighed, at vi her på redaktionen er glade for Euphoria. Vi har slugt den, vi har rost den, vi har givet den ALLE hjerterne, og Stream and Chill har dedikeret et helt podcast til de to særafsnit, hvoraf det andet i rækken nu kommer på HBO Nordic d. 25. januar.

Foto: Euphoria/HBO Nordic

De to særafsnit fungerer som en mellemting mellem sæson 1 og 2, og når der er tale om noget som fremragende som Euphoria, så er der slet ikke nogen af os, der protesterer, når der kommer mere.

LÆS OGSÅ: Hør podcasten: Lever ‘Euphoria’-særafsnit op til seriens høje standard?

For Zendayas Emmy-vindende præstation er sublim, og den forstærkes af en velskrevet serie, der har noget på hjerte og. Første særafsnit var på par med resten af seriens utroligt høje niveau, og vi har store forventninger til det andet, selvom det bare er en hurtig bane inden det store fix!

Og hvis det ikke er godt nok, så smed HBO alle afsnit af Venner op d. 1. januar.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Euphoria udmærker sig som et tryllebindende råt ungdomsdrama

LÆS OGSÅ: STOP NU: 5 serier, der burde være stoppet efter sæson 1

LÆS OGSÅ: Gode serier lige nu: 5 serier, der redder din januar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like